Dit zou je niet moeten doen op een eerste date

Karen Luiken-12 augustus 2023 om 09:39- Foto:

Photo by Jorge Gardner on Unsplash

Naar de bioscoop, wandelen of Netflixen. Tijdens een eerste date met je nieuwe vlam zijn er tal van mogelijkheden. Maar wat je ook van plan bent, probeer een etentje te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen tijdens dinnerdates het moeilijkst kunnen vluchten - mocht dat nodig zijn.

Voor de studie, die namens Canada Dry is uitgevoerd door OnePoll, werden duizenden Amerikanen van 21 jaar of ouder het hemd van het lijf gevraagd. Daaruit is gebleken dat vier op de vijf mensen liever geen dinnerdate hebben als eerste afspraakje. Reden? Daar kun je niet snel van weg vluchten. De voorkeur gaat eerder uit naar het doen van een drankje, het drinken van een koffietje, naar de markt gaan of picknicken.

Verder blijkt uit de resultaten ook dat bijna de helft van de ondervraagden het not done vindt om te veel te drinken tijdens een eerste date. Ongeveer een derde zou dit tijdens een date aangeven, terwijl 28 procent de date meteen zou beëindigen als dit gebeurt.

Student verzint ideale 'spiekbriefje'

Karen Luiken-28 september 2023 om 12:20

Vergeet spiekbriefjes, een volgeschreven arm of afkijken. Een student uit Spanje heeft een veel betere manier bedacht om zonder te leren te kunnen slagen voor een examen: balpennen volschrijven met aantekeningen.

Op het internet gaat een foto rond van een rechtenprofessor. Daar zijn tien balpennen op te zien. Geen gewone balpennen, maar balpennen die je door je studie heen kunnen loodsen (als je niet betrapt wordt). Ze staan namelijk vol met allerlei nuttige informatie. Oftewel: het zijn de ideale spiekbriefjes.

De docent had de pennen twee jaar geleden ontdekt en nam ze toen in beslag, maar vond ze onlangs weer toen ze haar kantoor aan het schoonmaken was. “Bij het opruimen van mijn kantoor vond ik een overblijfsel van de universiteit dat we een paar jaar geleden van een student in beslag hadden genomen”, aldus de docent. “Wat een kunst!”

Tiener wist niet dat ze zwanger was tot voetje uit haar vagina stak

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:31

Een 19-jarige vrouw uit Engeland is onlangs bevallen van een baby zonder dat ze wist dat ze al maanden zwanger was. Daar kwam ze pas achter toen ze tijdens een toiletbezoek een voetje uit haar vajayjay zag komen.

Faye White beviel in mei van haar dochtertje Luna-Grace Behrens. Ze had geen idee dat ze toen al negen maanden zwanger was. Ze had in die periode wel een aantal zwangerschapstesten gedaan, maar die waren allemaal negatief. Ze had geen zichtbare babybuik en haar menstruatiecyclus was in aanloop naar de bevalling normaal. Ze werd gewoon ongesteld. “Het leven was heel normaal, totdat ik op een ochtend wakker werd door een grote stroom water”, zegt ze volgens Kennedy News.

Wat bleek? Haar vliezen waren gebroken. “Ik ging naar het toilet omdat ik een flinke druk voelde en toen kwam er iets uit”, vervolgt Faye. “Ik merkte dat het een voetje was. Uiteindelijk heb ik de ambulance gebeld.”

Twee uur later was Faye bevallen van een dochtertje. Ze had al een kindje en hoewel ze eigenlijk geen verdere kinderwens meer had, is ze nu heel blij met de kleine spruit. “Vanaf het moment dat ik wist dat ze zou komen, dacht ik: dit is ons kind, we gaan ervoor. Ik dacht aan haar. Ik wilde haar zien en weten of alles goed met haar ging.”

Ontdek meer