Acteur David Harbour wil niet enkel herkend worden als 'die kerel van Stranger Things'

Nico De Greef-10 augustus 2023 om 14:46

Acteur David Harbour, bij het grote publiek vooral bekend door het spelen van het personage Hopper in de immens populaire Netflix-serie Stranger Things, heeft gezegd dat hij niet enkel herkend wil worden op straat als 'die kerel van Stranger Things'. De acteur neemt dan ook een drastische beslissing: na het nog te verschijnen laatste seizoen van de Netflix-serie, wil hij enkel nog acteren in films.

In een gesprek met Insider vertelt de acteur dat hij dol is op het personage Hopper dat hem beroemd heeft gemaakt, maar dat hij niet enkel herkend wil worden op straat vanwege het spelen van die ene rol. De acteur zegt klaar te zijn met zijn tv-carrière en wil zich voortaan enkel nog focussen op films.

"Ik heb meer in me en ik wil jullie dat laten zien. Ik wil niet dat mensen voor de rest van mijn leven elke vijf minuten 'Hopper' naar me roepen op straat", vertelt Harbour.

"Je ziet me nu op Netflix, maar onlangs deed ik mee in een klein filmproject, Violent Night, dat binnenkort in een bioscoop vertoond zal worden. Daarmee ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Ik hou van dit speelterrein. Ik wil vaker originele films maken die in bioscopen worden gedraaid."

De acteur sprak eerder dit jaar al over zijn bereidheid om Stranger Things achter zich te laten. Zo liet hij in februari al verstaan dat hij het einde van de serie een bitterzoet moment vindt, maar dat hij en de rest van de cast intussen "allemaal volwassen zijn geworden".

David Harbour zal nog eenmalig te zien zijn als zijn personage Jim Hopper in het aankomende laatste seizoen van Stranger Things. Wanneer dat seizoen juist te zien zal zijn, is niet helemaal duidelijk. Opnames van het laatste seizoen stonden gepland om te beginnen in mei dit jaar, maar dat plan viel in het water door de staking van acteurs en scenaristen in Hollywood. Matt en Ross Duffer, de bedenkers van Stranger Things, bevestigden via sociale media dat de serie pas zal filmen als de staking voorbij is.

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

'Sex and the City'-actrice op 93-jarige leeftijd overleden

Karen Luiken-30 november 2023 om 07:47

Frances Sternhagen, een actrice die onder meer bekend stond om haar rol in ‘Sex and the City’, is op 93-jarige leeftijd overleden.

De actrice blies op 27 november haar laatste adem uit. In een verklaring aan People zegt haar familie dat ze ‘een vredige natuurlijke dood stierf’. Ze laat zes kinderen, negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen achter.

Frances’ zoon John Carlin heeft via Instagram een eerbetoon aan zijn moeder gedeeld. “Op maandagavond 27 november stierf ze vredig in haar huis anderhalve maand voor haar 94ste verjaardag”, zo klinkt het. “Ze was geliefd bij velen. Ik heb veel geluk dat ik haar mijn moeder, mijn vriendin, mijn zang- en danspartner kon noemen.”

In ‘Sex and the City’ was Frances twee seizoenen te zien als Bunny MacDougal, de moeder van Trey, een man waar Charlotte York een tijdje mee getrouwd was.

Ontdek meer