Robert Downey jr. verloot peperdure auto's onder zijn Instagramvolgers

Nico De Greef-02 augustus 2023 om 16:48

De Amerikaanse film- en televisieacteur Robert Downey jr. (58), het meest bekend door zijn rol als 'Iron Man' in de Marvel Cinematic Universe-films, maakte op Instagram bekend dat hij een aantal auto's uit zijn persoonlijke collectie zal weggeven onder zijn Amerikaanse volgers. Fans die mee willen dingen naar een auto kunnen dat nog tot en met 16 juli volgend jaar.

Op Instagram Stories toonde hij enkele van de klassieke auto's die mensen kunnen winnen. Het gaat om onder meer een Chevrolet Corvette uit 1965, een Buick Riviera uit 1966 en een VW Bus uit 1972. De weggeefactie 'RDJ Dream Cars' werd vorige maand geopend en zal nog lopen tot en met 16 juli volgend jaar.

Fans die kans willen maken om een van de zes oldtimers te bemachtigen, zullen wel aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Zo moeten deelnemers minstens 18 jaar oud zijn en kunnen enkel mensen die in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Canada wonen in aanmerking komen voor de actie.

De acteur maakte eerder dit jaar al een TV-programma genaamd 'Downey's Dream Cars' waarin hij zijn eigen auto's duurzamer maakt. Alle auto's die deel uitmaken van de weggeefactie werden ook omgebouwd zodat ze minder vervuilend zijn.

Robert Downey jr. toont de auto's die fans kunnen winnen.

Maksim Stojanac leent stem uit voor hoofdrol in 'Wonka'-film

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:32

Maksim Stojanac is gestrikt voor de Vlaamse versie van de langverwachte film ‘Wonka’. De Vlaamse acteur leent zijn stem uit voor de rol van Willy Wonka, een personage dat wordt gespeeld door Timothée Chalamet.

‘Wonka’ speelt zich vóór de gebeurtenissen uit ‘Charlie and the Chocolate Factory’ af. Kijkers worden meegenomen in de jonge jaren van Willy Wonka en krijgen avonturen te zien die hij meemaakte voordat hij de chocoladefabriek oprichtte.

Maksim Stojanac laat in een gesprek met Humo weten dat hij ontzettend veel plezier heeft gehad tijdens het inspreken van de stem van het hoofdpersonage. “Willy Wonka spelen was oprecht een van de leukste dingen die ik heb mogen doen”, zegt hij. “Ik mocht zo een interessant en liefdevol personage vertolken. En de film is zo mooi.”

‘Wonka’ is vanaf 13 december op het witte doek te zien. Naast Maksim zijn ook Bent Van Looy en Goedele Wachters in de Vlaamse versie van de film te horen.

'Sex and the City'-actrice op 93-jarige leeftijd overleden

Karen Luiken-30 november 2023 om 07:47

Frances Sternhagen, een actrice die onder meer bekend stond om haar rol in ‘Sex and the City’, is op 93-jarige leeftijd overleden.

De actrice blies op 27 november haar laatste adem uit. In een verklaring aan People zegt haar familie dat ze ‘een vredige natuurlijke dood stierf’. Ze laat zes kinderen, negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen achter.

Frances’ zoon John Carlin heeft via Instagram een eerbetoon aan zijn moeder gedeeld. “Op maandagavond 27 november stierf ze vredig in haar huis anderhalve maand voor haar 94ste verjaardag”, zo klinkt het. “Ze was geliefd bij velen. Ik heb veel geluk dat ik haar mijn moeder, mijn vriendin, mijn zang- en danspartner kon noemen.”

In ‘Sex and the City’ was Frances twee seizoenen te zien als Bunny MacDougal, de moeder van Trey, een man waar Charlotte York een tijdje mee getrouwd was.

Ontdek meer