Gelekte setfoto verklapt terugkeer van iconische locatie in tweede seizoen 'House of the Dragon'

Nico De Greef-01 augustus 2023 om 17:17

Een nieuwe foto van achter de schermen van het aankomende tweede seizoen van de Game of Thrones prequel-serie House of the Dragon is op het internet opgedoken en verklapt de terugkeer van een iconische locatie.

De gelekte foto is afkomstig van een vliegende drone die het filmcomplex van Leavesden Studios kon binnendringen waar momenteel opnames plaatsvinden voor het tweede seizoen van House of the Dragon.

De foto in kwestie toont een bouwwerk dat opvallend veel wegheeft van de gigantische ijsmuur zoals deze te zien was in de serie Game of Thrones. In die reeks beschermt de muur de zeven koninkrijken van Westeros tegen indringers zoals de White Walkers, Wildlings en reuzen, maar werd grotendeels vernietigd in het afsluitende seizoen.

Het lijkt er dus op dat fans meer te zien zullen krijgen van 'The Wall' in het tweede seizoen van de prequel-serie. Indien het verhaal de boeken volgt, dan zal in het nieuwe seizoen Jacaerys (aka Jace) een bezoekje brengen aan Winterfell om er de steun van Lord Cregan Stark te zoeken. En laat het nu net lukken dat Winterfell ook de thuisbasis is van een zekere ijskoude muur.

Ondanks de huidige staking in Hollywood, zullen de opnames voor het tweede seizoen van House of the Dragon gewoon doorgaan. Dit komt omdat de meerderheid van de acteurs van Britse afkomst zijn en geen deel uitmaken van de stakende Amerikaanse acteursvakbond.

Seizoen 2 van House of The Dragon wordt verwacht in de loop van 2024.

'The Wall' keert terug in House of the Dragon. Bron: UnBoxPHD op Reddit.

Netflix lost trailer van eerste Spaanse sportdocu 'LALIGA: All Access'

Chelsy Vanlerberghe-24 mei 2024 om 14:02

Netflix heeft de officiële teaser trailer vrijgegeven van 'LALIGA: All Access', over de bekende Spaanse voetbalcompetitie. De serie, meteen ook de allereerste Spaanse sportdocumentaire, is vanaf 19 juli beschikbaar.

LALIGA gaat niet alleen over voetbal; het gaat over passie, het gaat over spanning. LALIGA wordt beslist op het veld, maar ook daarbuiten: in de kleedkamer, op de tribunes, in de buitenwijken van het stadion, op de wedstrijddag. “We volgen de ontwikkelingen van revelatie Girona maar zien ook van dichtbij hoe de carrières van spelers zoals Rakitic bij Sevilla, Mata bij Getafe en Muniaín bij Athletic Bilbao dit seizoen eindigden. En we zien van dichtbij hoe spelers en fans de grote derby's van het land beleven, en natuurlijk ook El Clásico.”

De uitvoerend producent van de docuserie, Alex Martínez Roig, prijst het project als een primeur voor een van 's werelds grootste voetbalcompetities en benadrukt het belang van het menselijk maken van atleten. De serie belooft de diversiteit en kracht van LALIGA te laten zien, samen met de band tussen fans en clubs, en de persoonlijke uitdagingen van spelers en coaches.

De documentairereeks richt zich op de LALIGA-competitie van 2023-2024, een van de beste voetbalcompetities ter wereld. Unieke clubs strijden het hele seizoen met hun sterke en zwakke punten. Met onbeperkte toegang achter de schermen en persoonlijke verhalen, belooft 'LALIGA: All Access' een must-watch te worden voor fans van een van de meest gevolgde competities ter wereld.

Op deze dag is de seizoensfinale van 'Thuis' te zien

Karen Luiken-24 mei 2024 om 12:18

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat de zomer (en daarmee de vakantie) nadert, maar dat betekent ook dat we het straks een tijdje zonder ‘Thuis’ moeten doen. Op donderdag 13 juni, iets eerder dan verwacht vanwege het EK voetbal, komt de seizoensfinale op de buis. Daarna zullen we een paar weken geduld moeten hebben voor een nieuwe aflevering.

Met alle spannende verhaallijnen die momenteel lopen, voel je de seizoensfinale al een klein beetje aankomen. Begin deze week belandde madame Marianne in het ziekenhuis, niet veel later werd ze opgeschrikt door een varkenskop op haar eigen oprit. Zouden de bedreigingen aan Robin gericht zijn, nu hij niet langer als loopjongen voor drugsdealer Gregory wil werken, of is er iets anders aan de hand? Ondertussen probeert Lowie af te kicken en doet zijn nonkel Frank er alles aan om hem van de drugs af te helpen. Gaat het hen lukken, of moet Lowie nog dieper vallen voor hij licht aan het einde van de tunnel ziet?

Je kunt nog drie weken genieten van 'Thuis', daarna is gaat de zomerpauze in.

Ontdek meer