Gelekte setfoto verklapt terugkeer van iconische locatie in tweede seizoen 'House of the Dragon'

Nico De Greef-01 augustus 2023 om 17:17

Een nieuwe foto van achter de schermen van het aankomende tweede seizoen van de Game of Thrones prequel-serie House of the Dragon is op het internet opgedoken en verklapt de terugkeer van een iconische locatie.

De gelekte foto is afkomstig van een vliegende drone die het filmcomplex van Leavesden Studios kon binnendringen waar momenteel opnames plaatsvinden voor het tweede seizoen van House of the Dragon.

De foto in kwestie toont een bouwwerk dat opvallend veel wegheeft van de gigantische ijsmuur zoals deze te zien was in de serie Game of Thrones. In die reeks beschermt de muur de zeven koninkrijken van Westeros tegen indringers zoals de White Walkers, Wildlings en reuzen, maar werd grotendeels vernietigd in het afsluitende seizoen.

Het lijkt er dus op dat fans meer te zien zullen krijgen van 'The Wall' in het tweede seizoen van de prequel-serie. Indien het verhaal de boeken volgt, dan zal in het nieuwe seizoen Jacaerys (aka Jace) een bezoekje brengen aan Winterfell om er de steun van Lord Cregan Stark te zoeken. En laat het nu net lukken dat Winterfell ook de thuisbasis is van een zekere ijskoude muur.

Ondanks de huidige staking in Hollywood, zullen de opnames voor het tweede seizoen van House of the Dragon gewoon doorgaan. Dit komt omdat de meerderheid van de acteurs van Britse afkomst zijn en geen deel uitmaken van de stakende Amerikaanse acteursvakbond.

Seizoen 2 van House of The Dragon wordt verwacht in de loop van 2024.

'The Wall' keert terug in House of the Dragon. Bron: UnBoxPHD op Reddit.

Kerstfilm 'Candy Cane Lane' met Eddie Murphy nu te zien

Karen Luiken-01 december 2023 om 07:00

De datum van 1 december is aangebroken en daarmee is de feestmaand officieel van start gegaan. Hoe we dat vieren? Met een gloednieuwe kerstfilm natuurlijk! Amazon Prime heeft vandaag ‘Candy Cane Lane’ online gezet.

Het verhaal gaat over een man die als missie heeft om de jaarlijkse kersthuis decoratiewedstrijd in zijn buurt te winnen. Nadat Chrisper ongeluk een deal sluit met een ondeugende elf genaamd Pepper om zijn kansen om te winnen te vergroten, spreekt de elf een magische spreuk uit die grote schade aanricht aan de hele stad. Met het risico de feestdagen voor zijn gezin te verpesten, beginnen Chris, zijn vrouw Carol en hun drie kinderen met een race tegen de klok om Pepper's betovering te verbreken. Hiervoor moeten ze tegen slinkse magische personages vechten om Kerstmis voor iedereen te redden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Eddie Murphy, Jillian Bell en Tracee Ellis Ross.

Netflix deelt nieuwe trailer van 'Berlin'

Karen Luiken-29 november 2023 om 09:57

Netflix heeft het wachten op de ‘La Casa de Papel’ spin-off ‘Berlin’ iets draaglijker gemaakt. Er is een nieuwe trailer van de serie gedeeld.

De serie over Berlin speelt zich af vóor de gebeurtenissen in ‘La Casa de Papel’. Dat moet ook wel, want het personage dat eigenlijk Andrés de Fonollosa heet, sterft in het originele verhaal. In de spin-off zien we hoe hij in zijn gouden tijden door Europa trekt en verschillende overvallen en diefstallen pleegt. Zijn grootste missie? In een paar uur tijd 44 miljoen euro stelen. Maar of hem dit gaat lukken…

Je ziet vanaf 29 december. Op die datum verschijnt ‘Berlin’ op Netflix.

Ontdek meer