Waaghals (30) overleden na val van hoog gebouw

Karen Luiken-31 juli 2023 om 06:45

Een waaghals uit Frankrijk is overleden na een val van een hoog gebouw in Hong Kong. De 30-jarige Remi Lucidi stond erom bekend regelmatig stunts uit te voeren op grote hoogte.

Het tragische ongeluk gebeurde bij het Tregunter Tower-complex in Hong Kong, waar Remi rond 18.00 uur lokale tijd arriveerde. Tegen een bewaker zei hij dat hij een bezoekje wilde brengen aan een vriend die op de 40ste verdieping zat, maar dat bleek een leugen. Remi pakte de lift naar de 49ste verdieping en pakte vanaf daar de trap naar de top van het gebouw.

De politie was inmiddels gewaarschuwd en ging naar de man op zoek, maar dat bleek tevergeefs. Tegen de tijd dat een agent het dak bereikt had, was Remi al nergens meer te bekennen. Hij bleek van de 68ste verdieping naar beneden te zijn gevallen. De man werd ter plekke doodverklaard.

Onderzoek toont aan: vloeken is goed voor je!

Chelsy Vanlerberghe-25 maart 2024 om 11:03

Fucking goed nieuws voor mensen die vaak vloeken! Grof taalgebruik kan zo zijn voordelen hebben, vooral als het aankomt op het verlichten van pijn.

Onderzoekers hebben ontdekt dat vloeken en het maken van grove gebaren mensen kan helpen om pijn te verminderen.

Een groep studenten werd uitgedaagd om hun hand zo lang mogelijk in ijskoud water te houden. Terwijl hun handen onder water zaten, moesten ze herhaaldelijk het woord 'fuck' of 'flat' (plat) zeggen. Daarnaast mochten ze ook grove gebaren maken, zoals het opsteken van hun middelvinger.

En raad eens? Mensen konden de pijn langer aan als ze bleven vloeken. De onderzoekers zeggen zelfs dat de studenten die vloekten het aanzienlijk langer volhielden dan zij die dat niet deden.

Raar, maar waar. Onderzoekers wijzen erop dat oudere studies ook al een verband hebben aangetoond tussen vloeken en pijnverlichting. Maar het effect van grove gebaren is een nieuw terrein van onderzoek waar nog verder onderzoek naar moet gedaan worden.

Dus, de volgende keer dat je pijn hebt, aarzel dan niet om een paar keer 'fuck' te schreeuwen. Het kan de pijn zomaar verlichten!

Te veel gamen zorgt voor erectieproblemen, zeggen wetenschappers

Chelsy Vanlerberghe-21 maart 2024 om 10:47

Chinese wetenschappers hebben ontdekt dat als je te lang achter je computer zit, de kans op erectiestoornissen toeneemt. Te veel schermtijd maakt mannen letterlijk 'zacht'.

Uit onderzoek blijkt dat langdurig computergebruik ervoor zorgt dat je minder van een bepaald hormoon aanmaakt, het follikelstimulerend hormoon (FSH). Samen met testosteron is dat hormoon verantwoordelijk voor het aanmaken van zaadcellen bij jongens. En als dat proces wordt verstoord, kan dat leiden tot erectiestoornissen.

Het probleem zit niet enkel in het gamen. Tv kijken of rondrijden zonder doel, hebben hetzelfde effect.

Maar er is geen reden om meteen je schermen en gameconsoles in de vuilbak te gooien, want je kan dit probleem tegengaan door meer te bewegen.

Ontdek meer