Waaghals (30) overleden na val van hoog gebouw

Karen Luiken-31 juli 2023 om 06:45

Een waaghals uit Frankrijk is overleden na een val van een hoog gebouw in Hong Kong. De 30-jarige Remi Lucidi stond erom bekend regelmatig stunts uit te voeren op grote hoogte.

Het tragische ongeluk gebeurde bij het Tregunter Tower-complex in Hong Kong, waar Remi rond 18.00 uur lokale tijd arriveerde. Tegen een bewaker zei hij dat hij een bezoekje wilde brengen aan een vriend die op de 40ste verdieping zat, maar dat bleek een leugen. Remi pakte de lift naar de 49ste verdieping en pakte vanaf daar de trap naar de top van het gebouw.

De politie was inmiddels gewaarschuwd en ging naar de man op zoek, maar dat bleek tevergeefs. Tegen de tijd dat een agent het dak bereikt had, was Remi al nergens meer te bekennen. Hij bleek van de 68ste verdieping naar beneden te zijn gevallen. De man werd ter plekke doodverklaard.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer