Al reeds 40 miljoen exemplaren van PlayStation 5 verkocht

Nico De Greef-27 juli 2023 om 19:20

De PlayStation 5 is reeds 40 miljoen keer verkocht. Dat heeft Sony Interactive Entertainment vandaag aangekondigd in een nieuwe post op zijn blog.

Sony Interactive Entertainment heeft in een nieuwe blog aangekondigd dat er in de periode tussen 12 november 2020 (lanceringsdatum) en 16 juli 2023 maar liefst meer dan 40 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 spelconsole zijn verkocht.

PlayStation 5 werd gelanceerd te midden van een moeilijke tijd waarin de wereld worstelde met de ongekende uitdagingen van de COVID-pandemie. Door de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht liepen wereldwijd een ongekend aantal producties fikse vertragingen op, waaronder ook de productie van de nieuwe PlayStation-console. Als gevolg was de PS5 een lange tijd erg moeilijk verkrijgbaar.

Dat probleem is inmiddels gelukkig al weer van de baan en dat heeft er nu toe geleid dat al meer dan 40 miljoen mensen intussen over een PS5 beschikken. De nieuwe spelconsole van Sony is daarmee haast dubbel zo populair dan de nieuwe Xbox-consoles van belangrijkste concurrent Microsoft. Van de Xbox Series X en S zijn tot op heden namelijk 'slechts' 21 miljoen exemplaren verkocht.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Ontdek meer