Vier goede redenen waarom jij bij Kamping Kitsch Club moet zijn

Karen Luiken-28 juli 2023 om 16:00

Kamping Kitsch Club keert dit jaar terug met een feest dat nog groter, nog beter en nog muzikaler is dan voorgaande edities. Het festijn barst op zaterdag 19 augustus los in de Lange Munte in Kortrijk. En dit is waarom jij daarbij moet zijn.

Stages
Laten we even beginnen met de diversiteit aan muziek die Kamping Kitsch Club biedt. Tientallen artiesten (daarover later meer) verspreiden zich over verschillende podia om het publiek te voorzien van allerlei soorten muziek. OnlyFans-model Tanja Dexters en Mc Drummer hosten Mijn Stage, er is een Spoiler Room met de beste retro muziek en je kunt jumpen bij de Terror Tente. Voor een hedendaagse sound van urban, beats en meme techno kun je terecht bij TAGMAG Circus. Voor het spotten van Heidi’s ga je naar Oktoberfist Fest, voor een sterrenparade van lokale beroemdheden en wereldartiesten imitators word je uitgenodigd in de Slager Tente en voor een intiem feestje sturen we je naar de geheime stage The Kings Club.

To do
Naast de vele stages staan er op het festivalterrein van Kamping Kitsch Club ook enkele spots waar je terecht kunt voor vertier en plezier. Mad Ambition by Pat Nutrition is er daar één van. Op deze sexy fitness kan je jezelf bewijzen en een partijtje armworstelen tegen de hulk van België. Gewonnen? Ga dan vol goede moed door naar Hot Marijke, waar je het bed in kan duiken met tal van ondeugende BV’s voor het maken van een pikante selfie. Je sluit je rondje af bij Radio Topkaas, een open podium waar niemand anders dan jij de centrale spast bent.

Dresscode
Wat Kamping Kitsch Club zo uniek maakt, is de dresscode die het festival aanhoudt. Bij dit feest kom je niet aan in je mooiste glittertopje of zilveren broek, maar kleed je je zoals je ouders vroeger deden. De uitleg op de website luidt als volgt: ‘Denk aan alles da uw ma vroeger uit deed om met uw pa te vozen. Denk aan wat uwe nonkel Sjonnie droeg toen hij nog de schrik van het dorp was, denk aan al zijn maten die met hun boosters over het kerkhof vlamden. Denk aan Sabrina, dochter van de bakker, zelf een heet pateeke en de matrasse van het dorp, denk aan vrijdag avond, ne meter bier, nen nieuwen training en trots zijn op uw verse wenkbrauw piercing.’

Line-up
Zoals we net al zeiden zijn er op Kamping Kitsch Club allerlei verschillende podia waar je met de voetjes van de vloer kunt. Om welke stages het gaat, is inmiddels bekend. Maar welke artiesten kunnen we daar verwachten? Op de line-up prijken tientallen namen, waaronder die van Big Klit, Chippendales, Frank Verstraeten & Dave Lambert, Franky Jones, Kate Ryan, Mark With A K & MC Chucky, Omdat Het Kan & Average Rob, Paul Elstak, Push, Snollebollekes en Tanja Dexters. De complete lijst zie je hieronder.

Voor alle overige informatie kun je hier terecht. Kaartjes koop je door op deze link te klikken. Maar wacht niet te lang, want de laatste tickets gaan momenteel als zoete broodjes over de toonbank.

Student Kick Off onthult line-up!

Simon Smetryns-30 augustus 2023 om 16:30- Foto:

Louis Imschoot

Op 27 september 2023, tijdens de eerste woensdag van het academiejaar, wordt de 17e editie van de Student Kick-Off gehouden op het Sint-Pietersplein. Dit ééndaagse welkomstfestival, georganiseerd door en voor studenten van Gent, staat bekend als het grootste studentenevenement van België.

De eerste headliner wordt niemand minder dan Pommelien Thijs. Haar hits 'Erop Of Eronder' en 'Ongewoon' zullen zeker luidkeels worden meegezongen. De tweede headline-act is Omdat Het Kan & Average Rob. Dit populaire duo heeft deze zomer het publiek gek gemaakt op o.a. Tomorrowland en Pukkelpop.

Naast deze headliners kunnen de Gentse studenten ook genieten van andere DJ's en artiesten, waaronder Paul Sinha, Michael Amani, Chibi Ichigo, Yung Mavu, Laura Omloop, Dave & Danny, Unregular en de twee winnaars van de Student Rock Rally: Webstek en Ventus.

Net zoals vorig jaar zal ook TAGMAG x Peterman erbij zijn, maar meer nieuws daarover volgt later.

Het belooft een fantastische start van het academiejaar te worden!

KAMPING KITSCH CLUB!

Simon Smetryns-24 augustus 2023 om 14:56

Hét gekste en geilste verkleedfeestje van het jaar is nog steeds Kamping Kitsch Club in Kortrijk. Ook dit jaar waren we erbij. Geniet mee!

Ontdek meer