Vier goede redenen waarom jij bij Kamping Kitsch Club moet zijn

Karen Luiken-28 juli 2023 om 16:00

Kamping Kitsch Club keert dit jaar terug met een feest dat nog groter, nog beter en nog muzikaler is dan voorgaande edities. Het festijn barst op zaterdag 19 augustus los in de Lange Munte in Kortrijk. En dit is waarom jij daarbij moet zijn.

Stages
Laten we even beginnen met de diversiteit aan muziek die Kamping Kitsch Club biedt. Tientallen artiesten (daarover later meer) verspreiden zich over verschillende podia om het publiek te voorzien van allerlei soorten muziek. OnlyFans-model Tanja Dexters en Mc Drummer hosten Mijn Stage, er is een Spoiler Room met de beste retro muziek en je kunt jumpen bij de Terror Tente. Voor een hedendaagse sound van urban, beats en meme techno kun je terecht bij TAGMAG Circus. Voor het spotten van Heidi’s ga je naar Oktoberfist Fest, voor een sterrenparade van lokale beroemdheden en wereldartiesten imitators word je uitgenodigd in de Slager Tente en voor een intiem feestje sturen we je naar de geheime stage The Kings Club.

To do
Naast de vele stages staan er op het festivalterrein van Kamping Kitsch Club ook enkele spots waar je terecht kunt voor vertier en plezier. Mad Ambition by Pat Nutrition is er daar één van. Op deze sexy fitness kan je jezelf bewijzen en een partijtje armworstelen tegen de hulk van België. Gewonnen? Ga dan vol goede moed door naar Hot Marijke, waar je het bed in kan duiken met tal van ondeugende BV’s voor het maken van een pikante selfie. Je sluit je rondje af bij Radio Topkaas, een open podium waar niemand anders dan jij de centrale spast bent.

Dresscode
Wat Kamping Kitsch Club zo uniek maakt, is de dresscode die het festival aanhoudt. Bij dit feest kom je niet aan in je mooiste glittertopje of zilveren broek, maar kleed je je zoals je ouders vroeger deden. De uitleg op de website luidt als volgt: ‘Denk aan alles da uw ma vroeger uit deed om met uw pa te vozen. Denk aan wat uwe nonkel Sjonnie droeg toen hij nog de schrik van het dorp was, denk aan al zijn maten die met hun boosters over het kerkhof vlamden. Denk aan Sabrina, dochter van de bakker, zelf een heet pateeke en de matrasse van het dorp, denk aan vrijdag avond, ne meter bier, nen nieuwen training en trots zijn op uw verse wenkbrauw piercing.’

Line-up
Zoals we net al zeiden zijn er op Kamping Kitsch Club allerlei verschillende podia waar je met de voetjes van de vloer kunt. Om welke stages het gaat, is inmiddels bekend. Maar welke artiesten kunnen we daar verwachten? Op de line-up prijken tientallen namen, waaronder die van Big Klit, Chippendales, Frank Verstraeten & Dave Lambert, Franky Jones, Kate Ryan, Mark With A K & MC Chucky, Omdat Het Kan & Average Rob, Paul Elstak, Push, Snollebollekes en Tanja Dexters. De complete lijst zie je hieronder.

Voor alle overige informatie kun je hier terecht. Kaartjes koop je door op deze link te klikken. Maar wacht niet te lang, want de laatste tickets gaan momenteel als zoete broodjes over de toonbank.

Gent werkt aan uniforme beker voor Gentse Feesten

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 18:32

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt dit met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Amelie Lens, Q-dance, Reinier Zonneveld en meer nieuwe namen voor Heineken Balaton Sound

Simon Smetryns-13 februari 2024 om 09:23

Heineken Balaton Sound voegt bijna 30 nieuwe namen toe aan het affiche. Onder meer Amelie Lens, Adam Beyer, Stephan Bodzin (live), Vintage Culture, Maceo Plex, Reinier Zonneveld (live), Sara Landry, MEDUZA en Mind Against zijn toegevoegd aan de line-up. Q-dance keert terug als host en verzorgt een spectaculaire eindshow. Zij voegen zich bij eerder aangekondigde namen als James Hype, Purple Disco Machine, Paul Kalkbrenner, Marshmello en Lost Frequencies.

Deze zomer maakt onder meer de Belgische techno-gigant Amelie Lens haar debuut op Heineken Balaton Sound, waar jaarlijks ook veel Belgische festivalbezoekers naar afreizen. Naast haar zijn ook de Zweedse techno-dj Adam Beyer en de Amerikaanse dj Maceo Plex aangekondigd. Hard techno liefhebbers kunnen hun hart ophalen: onder meer Sara Landy, Trym en 999999999 komen naar het festival. Ook de Nederlandse techno-dj Reinier Zonneveld komt met een live set naar Heineken Balaton Sound.

Het strandfestival aan het Balatonmeer is één van de grootste elektronische muziekfestivals van midden Europa en al sinds haar eerste editie in 2007 weet Heineken Balaton Sound een eclectische mix van dance, house en techno naar haar zonnige locatie te halen. Onder de nieuwe namen zitten ook vocal-house sensatie MEDUZA, de Deense dj Kölsch, het Italiaanse duo Mathame en de Braziliaan Vintage Culture.

Q-dance op Balaton Sound

Na het succes van vorig jaar keert de Nederlandse organisator Q-dance terug naar Heineken Balaton Sound. Zij nemen zaterdag 6 juli de Main Stage over en verzorgen een spectaculaire eindshow. Q-dance neemt onder meer Sound Rush, Warface en RAN-D mee.

Het festival vindt plaats aan het Balatonmeer en ook overdag is er van alles te doen in en rondom de natuurrijke omgeving. Alle ruimte om te zonnen, zwemmen, boattrips te maken en het randprogramma te ontdekken. Het festival is ook al jaren erg populair onder met name Belgische en Nederlandse festivalgangers.

Heineken Balaton Sound vindt van 3 t/m 6 juli 2024 plaats aan het Balatonmeer, in Zamárdi. Het festivalterrein ligt op 20 minuten van de grotere stad Siófok en op anderhalf uur van de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Tickets en festival packages vind je hier, maar voor de ultieme Heineken Balaton Sound ervaring moet je samen met honderden Belgen op onze exclusieve Lakeside Camping liggen. Alle info vind je op thebalatontrip.com.

Ontdek meer