Deze pareltjes verschijnen in augustus op Disney+

Karen Luiken-25 juli 2023 om 08:07

Disney+ is dé place to be als je op zoek bent naar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Iedere maand verzorgt de streamingsdienst een nieuwe lading titels en in augustus zal dat natuurlijk niet anders zijn. Dit zijn de highlights van komende maand.

The Bear, seizoen 2 - 2 augustus
'The Bear' gaat over eten, familie, de waanzin van de sleur, de schoonheid van het gevoel van urgentie en alle donkere, duistere schaduwkanten die daarbij komen kijken. Terwijl de jonge chef-kok Carmy en zijn team werken om hun broodjeszaak om te toveren tot een plek van de bovenste plank, ondernemen ze elk hun eigen transformerende reis, waarbij ze gedwongen worden om het verleden onder ogen te zien en na te denken over wie ze in de toekomst willen zijn.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 - 2 augustus
In 'Guardians of the Galaxy Vol. 3 van Marvel Studios ziet onze geliefde groep buitenbeentjes er een beetje anders uit. Peter Quill (Chris Pratt), die nog steeds lijdt onder een verschrikkelijk verlies, moet zijn team bijeenbrengen en beginnen aan een riskante, missie vol actie om het universum te verdedigen en Rocket te beschermen. Ondertussen dreigt een nieuwe, onvoorspelbare kracht de Guardians voorgoed ten val te brengen

The Randall Scandal: Love, Loathing & Vanderpump - 4 augustus
Je hebt ongetwijfeld al gehoord over #Scandoval, maar het meest explosieve schandaal dat achter de schermen van "Vanderpump Rules" woedt is The Randall Scandal. Deze documentaire van ABC News Studios en LA Times Studios vertelt het ongelooflijke verhaal van B-filmmagnaat Randall Emmett die beroemd werd na zijn verloving met Bravo-megaster Lala Kent. Wanneer hun relatie in het openbaar instort en er een bitter voogdijconflict ontstaat, raakt Randall verwikkeld in heel wat beschuldigingen en rechtszaken die Hollywood op zijn grondvesten doen schudden.

Only Murders in the Building, seizoen 3 - 8 augustus
In het derde seizoen onderzoeken Charles, Oliver & Mabel (gespeeld door Steve Martin, Martin Short & Selena Gomez) een moord achter de schermen van een Broadway-show. Ben Glenroy (Paul Rudd) is een Hollywoodster wiens Broadwaydebuut wordt afgebroken door zijn vroegtijdige dood. Geholpen door co-ster Loretta Durkin (Meryl Streep) begint ons trio aan hun moeilijkste zaak tot nu toe, terwijl regisseur Oliver wanhopig probeert zijn show weer in elkaar te zetten. Curtains up!

Star Wars: Ahsoka - 23 augustus
In 'Star Wars: Ahsoka' speelt zich af na de val van het Keizerrijk en volgt de voormalige Jedi-ridder Ahsoka Tano terwijl ze een opkomende bedreiging voor een kwetsbaar sterrenstelsel onderzoekt.

Godfather of Harlem, seizoen 3 - 30 augustus
In het derde seizoen gaat Bumpy Johnson door met zijn strijd voor de controle over Harlem tegen de Cubaanse maffia uit het naburige Spanish Harlem. Door zijn strijd tegen de Cubaanse maffia worden Bumpy, zijn geliefden en zijn gemeenschap niet alleen het doelwit van de rivaliserende Italianen, maar ook van meedogenloze Latijnse huurmoordenaars en zelfs van de CIA. In "Godfather of Harlem" botsen de criminele onderwereld en de burgerrechtenbeweging met elkaar tijdens een van de meest turbulente tijden in de Amerikaanse geschiedenis.

En verder...

  • High School Musical: The Musical: The Series, seizoen 4 - 9 augustus
  • Going Fur Gold - 9 augustus
  • Moving, seizoen 1 - 9 augustus
  • Jagged Minds - 11 augustus
  • Air Crash Investigation, seizoen 22 - 16 augustus
  • Miguel Wants To Fight - 16 augustus
  • Vacation Friends 2 - 25 augustus

Oproep aan Joost Klein om niet naar songfestival te gaan

Karen Luiken-13 april 2024 om 08:11

Ruim 250 artiesten, schrijvers en kunstenaars roepen Joost Klein in een brief op om niet naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Ze zijn het er niet mee eens dat Israël deelneemt aan het liedjesfestijn. Dat meldt NOS.

"Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, al 16 jaar opgesloten in Gaza, hongert hen moedwillig uit en houdt alle grenzen voor hen gesloten”, zo staat er in de brief.

De ondertekenaars van de brief hopen dat Joost Klein kiest voor gerechtigheid door zich uit te spreken en niet deel te nemen aan het songfestival.

Nederland is niet het enige land dat strijdt tegen de deelname van Israël aan het evenement dat van 7 tot en met 11 mei plaatsvindt in de Zweedse stad Malmö. Ook in Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden worden acties gevoerd.

Wil je zien: nieuwe sci-fi thrillerserie 'Dark Matter'

Karen Luiken-13 april 2024 om 08:02

Op zoek naar een nieuwe serie? We hebben er een voor je! Apple TV+ lanceert binnenkort de sci-fi thrillerreeks ‘Dark Matter’, gebaseerd op het gelijknamige blockbusterboek van bestsellerauteur Blake Crouch.

Het verhaal gaat over Jason Dessen, een natuurkundige professor en familieman die – op een avond terwijl hij door de straten van Chicago naar huis loopt – wordt ontvoerd in een alternatieve versie van zijn leven. Verwondering verandert al snel in een nachtmerrie wanneer hij probeert terug te keren naar zijn realiteit. Hij komt terecht in een landschap van levens die hij had kunnen leiden. Lukt het hem om terug te keren naar zijn ware familie en hen te redden van de meest angstaanjagende en onverslaanbare vijand die je je kunt voorstellen: hijzelf?

‘Dark Matter’ bestaat uit negen afleveringen en heeft een cast met onder meer Joel Edgerton, Jennifer Connelly, Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi en Oakes Fegley. De serie gaat op 8 mei in première met de eerste twee afleveringen, gevolgd door elke woensdag (tot en met 26 juni) een nieuwe aflevering.

Ontdek meer