Opnames 'Game of Thrones'-prequel liggen stil door corona

Karen Luiken-20 juli 2021 om 07:15

​De productie van de ‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ ligt tijdelijk stil. De reden waarom zal je niet verbazen: corona. Iemand van de crew is besmet geraakt met het virus.

Het gaat volgens Deadline om een productielid dat in isolatie wordt geplaatst. Nauwe contacten moeten in quarantaine. De opnames kunnen woensdag weer worden hervat.

‘House of the Dragon’ speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van ‘Game of Thrones’ af en vertelt het verhaal van House Targaryen. De cast bestaat uit Paddy Considine, Olivia Cooke, Matt Smith, Emma D'Arcy en Fabien Frankel. Maar ook Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best en Sonoya Mizuno hebben een rol.

TAGMAG

Cannabis kan corona-infectie voorkomen

Karen Luiken-12 januari 2022 om 17:28

Het roken van een joint kan een infectie door het coronavirus tegengaan. Onderzoekers van de Universiteit van Oregon zijn erachter gekomen dat er in hennep twee stoffen zitten, CBGA en CBDA, die de ziekte kunnen tegengaan. Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products.

De twee stoffen binden zich aan uitsteeksels van eiwitdelen op het virus, en blokkeren daarmee een stof die corona gebruikt om mensen te besmetten. “Deze componenten hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen”, zegt onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit.

Kanttekening bij dit verhaal is wel dat het onderzoek werd uitgevoerd bij de alfa- en bètavariant van het virus, niet op mutaties als Delta en Omikron. Ook zijn de testen nog niet uitgevoerd op mensen.

(Photo by Esteban Lopez on Unsplash)

Ontdek 'Scream' 1 en 5 tijdens de 'Scream Night'!

Dieter Blarinckx-10 januari 2022 om 21:22

Ben jij een zotte horrorfan die klaar is voor een dubbele portie angstzweet? Dan heeft bioscoopketen Kinepolis misschien wel hét evenement voor jou in petto: de 'Scream Night' op vrijdag 14 januari!

Tijdens die avond (her)ontdek je de eerste 'Scream' direct gevolgd door het vijfde deel in de saga, 'Scream 5':

"Herbeleef de spanning van 'Scream' 1 en onderga nieuwe angsten met 'Scream' 5. Ouwe getrouwen Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette zijn alvast opnieuw van de partij en we verwelkomen enkele nieuwe gezichten" staat er te lezen op de website.

Een ticket kost je zo'n 19,95 euro (met een Kinepolis Student Card 16,45 euro), maar daar krijg je ook een drankje, snack én een angstaanjagend 'Scream'-masker voor!

Meer info kan je hier vinden.

Ontdek meer