Spin-off serie 'The Walking Dead: Daryl Dixon' vanaf september te zien

Nico De Greef-23 juli 2023 om 18:40

AMC heeft de eerste trailerbeelden van de aankomende reeks The Walking Dead: Daryl Dixon gelanceerd. De reeks is een spin-off van The Walking Dead waarin het personage Daryl Dixon zijn eigen avonturen beleeft. Naast de trailer werd ook de releasedatum bekendgemaakt: de serie is vanaf september te zien bij AMC.

Nadat eerder al The Walking Dead-personages Maggie (Lauren Cohan) en Negan (Jeffry Dean Morgan) hun eigen spin-off kregen in de vorm van The Walking Dead: Dead City, krijgt binnenkort ook Daryl Dixon (Norman Reedus) zijn eigen reeks waarin hij de hoofdrol speelt.

Aan het eind van de hoofdserie The Walking Dead verliet Daryl Dixon het veilige Commonwealth om op zoek te gaan naar Rick Grimes. In de aankomende spin-off zullen we zien waarnaartoe die zoektocht zal leiden. Zoals de trailer meteen al doet uitschijnen, verloopt de zoektocht van Daryl niet helemaal volgens plan en wordt hij wakker aan de kust van Frankrijk, ver weg van het Amerika waar de hoofdserie heeft plaatsgevonden. Hoe hij daar terecht is gekomen, weet hij niet, want Daryl lijdt aan geheugenverlies.

Wat wel zeker is, is dat Daryl voor heel wat nieuwe avonturen staat. Want niet veel later wordt hij opgenomen door een religieuze orde waarvan één van de kloosternonnen, genaamd Isabelle, een belangrijke taak heeft voor Daryl: de orde gelooft namelijk dat een zekere tienerjongen de mensheid weer kan doen herleven. Hiervoor moet de jongen naar een zekere bestemming gebracht worden, en het is aan Daryl om ervoor te zorgen dat dit veilig gebeurt.

Het eerste seizoen van The Walking Dead: Daryl Dixon telt in totaal zes afleveringen en gaat vanaf 10 september in première op de Amerikaanse televisiezender AMC. Of de reeks - net als de hoofdserie - ook op FOX België en Nederland zal worden uitgezonden, is op moment van schrijven niet bekend. Een tweede seizoen van de spin-off is inmiddels al bevestigd.

Zien: voorproefje van nieuw seizoen 'Special Forces'

Karen Luiken-19 april 2024 om 09:28

In afwachting van het nieuwe seizoen van ‘Special Forces’ heeft VTM vandaag een klein voorproefje van de eerste aflevering gedeeld. Daaruit blijkt al meteen dat de kandidaten geen rustige opstart krijgen...

Het nieuwe seizoen is opgenomen in Zuid-Afrika en volgt de loodzware beproevingen die rekruten Davina Simons, Saïd Boumazoughe, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Ismaïl Abdoul, Jan Bakelants, Gers Pardoel, Lynn Van den Broeck, Nora Gharib, Olivier Deschacht en Geert Meyfroidt moeten doorstaan.

Tijdens de eerste proef moeten ze naar de kust zwemmen en hoewel dat misschien klinkt als een makkelijke opgave, is het dat niet. Het wordt al meteen duidelijk dat de elf bekende Vlamingen erg diep moeten gaan.

Benieuwd naar meer? Het nieuwe seizoen gaat maandag van start!

1
2
3
4

Fictiereeks ‘Máxima’ binnenkort te zien bij VTM en Streamz

Karen Luiken-19 april 2024 om 08:24

Het nieuws waar we stiekem al op hoopten, is hier. De fictiereeks ‘Máxima’ komt ook naar ons land. Vanaf maandag 6 mei is de serie te zien bij VTM.

‘Máxima’ vertelt het fascinerende levensverhaal van de Nederlandse koningin Máxima Zorreguieta. Van haar turbulente jeugd in Argentinië en haar american dream in New York, tot haar leven als partner van kroonprins Willem-Alexander. Het geeft een blik achter de schermen van de royalty romance die ook bij ons de harten beroerd heeft en dat op heden nog steeds doet. Het moderne sprookje wordt overschaduwd door het bedenkelijke verleden van Máxima’s vader, waardoor het Nederlandse koningshuis flink onder druk kwam te staan en voor ongeziene dilemma’s stond.

De hoofdrollen worden gespeeld door Delfina Chaves, Martijn Lakemeier, Elsie de Brauw, Sebastian Koch, Valeria Alonso en Daniel Freire. Andere bekende namen die je terug gaat zien, zijn Jacob Derwig en Frank Lammers.

‘Máxima’ is vanaf maandag 6 mei zes weken lang om 21.55 uur te zien bij VTM en op VTM GO. Op maandag 29 april komt de eerste aflevering in preview bij Streamz.

Ontdek meer