PlayStation dropt epische verhaaltrailer van aankomende 'Spider-Man 2' game

Nico De Greef-21 juli 2023 om 09:18

Tijdens de San Diego Comic Con heeft PlayStation-studio Insomniac Games een nieuwe trailer van de langverwachte actie-avonturengame Marvel's Spider-Man 2 getoond. De game verschijnt later dit jaar exclusief voor de PlayStation 5.

De trailer in kwestie staat helemaal in het teken van het verhaal van de sequel. Marvel's Spider-Man 2 speelt zich 10 maanden na het standalone avontuur van Miles Morales af en haakt in op de helden Peter Parker en Miles Morales terwijl ze worstelen om een balans te vinden tussen hun privélevens en taak als superhelden.

Miles probeert een toekomst voor zichzelf op te bouwen na het afronden van de middelbare school, maar worstelt nog steeds met het verlies van zijn vader die werd vermoord door Martin Li aka Mr. Negative. Hij probeert tijd te vinden om zijn toelatingsessay voor de universiteit te schrijven, maar hij blijft het uitstellen en concentreert zich in plaats daarvan op heldenwerk.

Ook Peter's leven loopt niet van een leien dakje. Hij verzuipt onder de betalingen van het huis van tante May, maar weigert het huis te verkopen omdat er te veel emotionele waarde aanhangt. Daarenboven keert ook Harry Osborne terug in het leven van Peter, met alle gevolgen van dien.

Al deze ontwikkelingen zorgen voor heel wat druk op de relatie tussen Peter en Miles, en het feit dat er ook nog diverse superschurken, zoals Venom en Kraven, New York City bedreigen, vermoeilijkt de hele situatie alsmaar meer.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en laat spelers schakelen tussen de twee spinnenhelden Peter Parker en Miles Morales. De game komt op 20 oktober exclusief uit voor de PlayStation 5.

Bekijk hieronder de epische verhaaltrailer:

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

'Harry Potter: Quidditch Champions' heeft releasedatum te pakken

Nico De Greef-08 juni 2024 om 07:51

Na een jaar stilte rondom de Harry Potter-game 'Quidditch Champions', heeft uitgever Warner Bros. Games eindelijk meer informatie over het langverwachte spel naar buiten gebracht, inclusief een officiële releasedatum voor later dit jaar.

'Quidditch Champions' werd vorig jaar in april onthuld als een competitieve standalone game waarin de magische fictieve tovenaarssport Quidditch centraal staat. Een reveal die door menig Potter-fans enthousiast werd onthaald nadat bekend raakte dat de sport geen onderdeel zou uitmaken van het razend populaire spel 'Hogwarts Legacy'.

Na een jaar van playtesting is WB Games nu eindelijk klaar om meer informatie over Quidditch Champions te delen, inclusief de langverwachte releasedatum: het spel zal namelijk lanceren op 3 september voor zowel consoles (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch) als PC (Steam en Epic), laat de uitgever weten in een persbericht. PlayStation-gamers zullen op de dag van lancering bovendien ook toegang tot het spel kunnen verkrijgen via het PlayStation Plus-abonnement.

Wat je kan verwachten van het spel

'Harry Potter: Quidditch Champions' is een competitieve online multiplayer game waarin de speler een van de vele iconische filmpersonages of een eigen avatar kan creëren (én stylen) en vervolgens kan deelnemen aan diverse Quidditch-matches. Die matches zullen overigens niet enkel plaatsvinden op het alom bekende zwerkbalveld van Hogwarts, maar ook op andere betoverende locatie's. Zo kunnen er ook matches gespeeld worden op de zwerkbalvelden van bijvoorbeeld de Beaubatons Academie voor Toverkunst, The Burrow - ook wel bekend als het platteland waar de Weasley-familie woont - of zelfs in een WK stadium.

Om een match te spelen moet er uiteraard ook een team worden gevormd en dat zal op drie manieren kunnen: solo (in dit geval worden de andere teamgenoten vervangen door AI), via online coöp tussen vrienden en familie, of online PvP waarbij je wordt samengehokt met spelers van over de hele wereld.

Last but not least heeft uitgever WB Games ook nog leuk nieuws voor spelers die over een kopie van het eerder genoemde 'Hogwarts Legacy' beschikken: spelers die beide spellen linken aan hun WB Games-account kunnen een exclusief Bonus Legacy Pack verkrijgen waarin onder andere een speelbare skin van het populaire 'Hogwarts Legacy'-personage Sebastian Sallow zit.

Bekijk hieronder de nieuwste trailer van Harry Potter: Quidditch Champions

Ontdek meer