Groot deel Tinder-gebruikers heeft al relatie

Karen Luiken-16 juli 2023 om 11:19

Maak je geen zorgen als het jou niet lukt om via een datingapp de ware liefde te vinden. Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de gebruikers van dit soort apps helemaal niet op zoek is naar iets serieus. Sterker nog: veel van hen hebben al een relatie.

Voor de studie zijn 1.300 Tinder-gebruikers ondervraagd, waarvan ongeveer de helft aangeeft niet op zoek te zijn naar liefde. Zij gebruiken de app puur voor de lol. “Verrassend genoeg gebruikt een groot percentage, ongeveer de helft, datingapps niet om dates te vinden”, legt Dr. Elias Aboujaoude uit volgens The New York Post. “We noemen het datingapps, maar ze hebben duidelijk andere functies dan daten.”

Dat is natuurlijk opvallend, maar er is uit het onderzoek nog een uitkomst gekomen die voor fronsende wenkbrauwen zorgt. Deze misschien zelfs nog wel meer dan de eerste. Want wat blijkt nou? Dik 65 procent van de Tinder-gebruikers blijkt al een relatie te hebben.

Je kunt vanaf nu ook tijdlijnfoto's delen met 'close friends' op Instagram

Karen Luiken-15 november 2023 om 07:45

Niet alleen story’s delen met je beste vrienden, maar ook foto’s op je tijdlijn. Instagram maakt het mogelijk met een update van de functie 'Close Friends'.

De functie ‘Close Friends’ bestaat al een tijdje. Met deze feature kun je een groep mensen samenstellen die meer content van jou mag zien dan je andere volgers. Heb je een story die je alleen met je beste vrienden wilt delen? Dan vink je de functie ‘Close Friends’ aan.

Die optie was lange tijd alleen beschikbaar bij story’s van Instagram, maar daar komt nu dus verandering in. The Verge meldt dat Instagram de functie ook beschikbaar maakt bij foto’s of Reels op je tijdlijn.

Om een bericht of Reel te beperken tot goede vrienden, selecteer je de optie audience (of doelgroep). Je kunt dan kiezen tussen followers (volgers) of close friends (goede vrienden). Als je close friends aantikt, krijgt alleen de door jou geselecteerde groep mensen de content te zien. Easy as that!

Instagram en Facebook krijgen abonnementen zonder reclame

Karen Luiken-31 oktober 2023 om 07:35

Gebruikmaken van Instagram en Facebook zonder reclames? Dat kan binnenkort. Meta, het moederbedrijf achter de platformen, gaat zeer binnenkort betaalde versies zonder advertenties introduceren.

Het abonnement op Instagram en Facebook is vanaf november beschikbaar in de Europese Unie, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Er zijn verschillende opties beschikbaar: een webversie en een variant voor smartphonegebruikers. De webversie kost tien euro per maand, de variant voor smartphonegebruikers is iets duurder en kost dertien euro per maand.

In eerste instantie zal de nieuwe abonnementsvorm alleen voor 18-plussers beschikbaar zijn.

Ontdek meer