Dit pretpark is gratis voor gevaccineerden

Dieter Blarinckx-20 juli 2021 om 06:15

Overal in Europa hoor je dat het zogenaamde coronapaspoort zijn intrede maakt. Dit wil zeggen dat je enkel nog maar naar bepaalde events/activiteiten mag als je kan aantonen dat je gevaccineerd bent, of zopas een negatieve test hebt gedaan. Maar dit Duitse pretpark gaat nog een stapje verder: je mag er immers gratis binnen als je gevaccineerd bent.

Schwaben Park deelt namelijk komend weekend gratis vaccinaties uit en als klap op de vuurpijl krijgen de gevaccineerden gratis tickets. Dat gratis ticket kan je dan gebruiken tot het einde van het zomerseizoen. Wie al één keer gevaccineerd is met Pfizer, kan bij het pretpark de tweede prik halen. Voor Janssen is één prik voldoende. Je moet geen afspraak boeken, maar gewoon opdagen met je pas.

Mooie actie!

Beeld: Schwaben Park website

TAGMAG

Cannabis kan corona-infectie voorkomen

Karen Luiken-12 januari 2022 om 17:28

Het roken van een joint kan een infectie door het coronavirus tegengaan. Onderzoekers van de Universiteit van Oregon zijn erachter gekomen dat er in hennep twee stoffen zitten, CBGA en CBDA, die de ziekte kunnen tegengaan. Dat blijkt uit een studie die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products.

De twee stoffen binden zich aan uitsteeksels van eiwitdelen op het virus, en blokkeren daarmee een stof die corona gebruikt om mensen te besmetten. “Deze componenten hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen”, zegt onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit.

Kanttekening bij dit verhaal is wel dat het onderzoek werd uitgevoerd bij de alfa- en bètavariant van het virus, niet op mutaties als Delta en Omikron. Ook zijn de testen nog niet uitgevoerd op mensen.

(Photo by Esteban Lopez on Unsplash)

Ontdek 'Scream' 1 en 5 tijdens de 'Scream Night'!

Dieter Blarinckx-10 januari 2022 om 21:22

Ben jij een zotte horrorfan die klaar is voor een dubbele portie angstzweet? Dan heeft bioscoopketen Kinepolis misschien wel hét evenement voor jou in petto: de 'Scream Night' op vrijdag 14 januari!

Tijdens die avond (her)ontdek je de eerste 'Scream' direct gevolgd door het vijfde deel in de saga, 'Scream 5':

"Herbeleef de spanning van 'Scream' 1 en onderga nieuwe angsten met 'Scream' 5. Ouwe getrouwen Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette zijn alvast opnieuw van de partij en we verwelkomen enkele nieuwe gezichten" staat er te lezen op de website.

Een ticket kost je zo'n 19,95 euro (met een Kinepolis Student Card 16,45 euro), maar daar krijg je ook een drankje, snack én een angstaanjagend 'Scream'-masker voor!

Meer info kan je hier vinden.

Ontdek meer