TikTok lanceert eigen muziekstreamingsdienst

Karen Luiken-07 juli 2023 om 09:58- Foto:

Photo by Olivier Bergeron on Unsplash

TikTok heeft een eigen muziekstreamingsdienst gelanceerd. Het bedrijf maakt bekend dat het platform TikTok Music heet en dat het vooralsnog alleen voor gebruikers in Indonesië en Brazilië beschikbaar is.

Leden die van de dienst gebruik kunnen maken, kunnen hun TikTok-account met TikTok Music synchroniseren om zo nummers op te slaan die te horen zijn in virale TikTok-video’s. Ze kunnen zowel online als offline volledige versies van liedjes streamen, lyrics opzoeken en nummers herkennen. Verder is het ook mogelijk om met meerdere gebruikers samen afspeellijsten te maken.

TikTokkers in Brazilië en Indonesië krijgen een gratis proefperiode van een maand aangeboden voor de nieuwe dienst. Het is nog niet duidelijk of TikTok Music ook in andere landen wordt uitgerold.

Beyoncé geeft Kamala Harris 'Freedom' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-23 juli 2024 om 09:53

Kamala Harris kwam maandagavond haar campagnehofkwartier binnen op de klanken van Beyoncé’s ‘Freedom’ van het album 'Lemonade'. Volgens CNN kreeg Harris vlak voor haar optreden toestemming van Beyoncé om het nummer tijdens haar hele campagne te gebruiken.

Hoewel Beyoncé Harris nog niet officieel heeft gesteund (maar haar moeder Tina Knowles wel), voelt deze toestemming al als een stille goedkeuring. Een expliciete steun van Beyoncé kan snel volgen. Ze steunde Biden/Harris in 2020, Hillary Clinton in 2016 en trad op tijdens Obama’s tweede inauguratie in 2013.

Beyoncé is niet de enige popster die Harris lijkt te steunen. Zangeres Charli XCX postte “Kamala IS Brat”, verwijzend naar haar virale album. Dat werd enthousiast onthaald door Harris' team, die de tweet repostte en gebruikte voor memes.

Benson Boone komt naar Vorst Nationaal

Chelsy Vanlerberghe-19 juli 2024 om 17:01

Er gebeuren 'Beautiful Things' voor Benson Boone, want nog geen twee maanden na zijn hopeloos uitverkochte show in Trix, mag hij al een nieuw concert op Belgische bodem aankondigen. Op zaterdag 2 november staat de Amerikaanse singer-songwriter namelijk in Vorst Nationaal in Brussel!

Tickets voor zijn show in Trix waren binnen de minuut uitverkocht. De keuze om snel nog eens terug te keren naar België, en deze keer in een veel grotere zaal, was dus snel gemaakt voor de zanger.

Tickets zijn beschikbaar vanaf donderdag 25 juli om 10u via livenation.be en kosten €57.01 - €51.40 - €45.80, inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage.

Ontdek meer