Dit is waarom Gen Z'ers niet met wijsvinger willen scrollen

Karen Luiken-05 juli 2023 om 15:44- Foto:

Photo by Plann on Unsplash

Gebruik jij je duim of wijsvinger tijdens het scrollen? Waarschijnlijk de tweede optie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een groot deel van de jongeren het vertikt om de wijsvinger te gebruiken omdat ze er dan uit zouden zien als ‘oude babyboomers’.

De makers van het spelletje Candy Crush hebben een peiling uitgevoerd die de verschillen aantonen in de manier waarop verschillende generaties hun mobiele apparaat gebruiken. Daaruit is volgens Jam Press gebleken dat 80 procent van de Gen Z’ers - die tussen 1997 en 2012 geboren zijn - voornamelijk hun duim gebruiken tijdens het scrollen. Bij millenials - mensen die geboren zijn tussen 1981 en 1996 - gaat het om 65 procent.

Dit doen zij om niet te hoeven lijken op babyboomers, oftewel: degenen die geboren zijn tussen 1946 en 1964. Zo’n 73 procent daarvan gebruikt voornamelijk de wijsvinger bij het scrollen of het spelen van spelletjes op de smartphone.

Uit de studie is ook gebleken dat jongeren hun wijsvinger niet gebruiken omdat ze anders bang zijn belachelijk gemaakt te worden. Een angst die wordt aangewakkerd door de vele memes die rondgaan op het internet. Daarin worden babyboomers bespot vanwege hun manier van communiceren, zoals op onderstaande meme.

Tiener breekt wereldrecord met schoenmaat 59

Karen Luiken-16 september 2024 om 08:45

Vind je dat jij grote voeten hebt? Welke schoenmaat je ook hebt, het is waarschijnlijk niets bij de schoenmaat van de 16-jarige Eric Killburn. Hij heeft een wereldrecord verbroken met zijn enorme voeten.

De voeten van Eric zijn 34,30 centimeter lang, wat goed is voor schoenmaatje 59 én een vermelding in het Guinness World Records-boek van 2025. Maar daar blijft het niet bij, want naast de voeten van Eric zijn ook zijn handen enorm: met 23,20 centimeter de grootste van een levende tiener.

Hoewel de lengte van zijn ledematen verschillende ongemakken met zich meebrengt – het kopen van schoenen is bijna onmogelijk – zitten er volgens Eric ook voordelen aan. “Ik ontmoet heel veel interessante mensen”, zegt hij. “Veel mensen willen met me praten over mijn voeten en handen.”

En bovendien, voegt hij toe, kan zijn grote lichaam ook handig zijn op school. “Ik ben een uitstekende blocker bij allerlei verschillende sporten.”

Je kan vanaf nu takeaway voor je huisdier bestellen met Deliveroo

Chelsy Vanlerberghe-10 september 2024 om 12:42- Foto:

by Louis-Philippe Poitras via Unsplash

Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! Je favoriete viervoeter kan nu ook genieten van takeaway. Deliveroo gaat namelijk samenwerken met Tom&Co, de populaire Belgische dierenspeciaalzaak. Dit betekent dat je straks hondenvoer of kattenbrokjes gewoon via Deliveroo kunt laten thuisbezorgen. Handig!

Tom&Co heeft maar liefst 262 verschillende dierenvoedingproducten in het aanbod. En tot eind september 2024 krijg je zelfs gratis levering bij een bestelling van minimaal €15. Het aanbod is nu al beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Kortrijk, met plannen om snel naar meer steden uit te breiden. Een ideale manier om je huisdier te trakteren zonder zelf naar de winkel te moeten.

Luiz Richter, General Manager van Deliveroo België, zegt: “We zijn enthousiast om ons aanbod uit te breiden naar non-food met Tom&Co. Dit is een belangrijke stap in het bedienen van Belgische huishoudens.”

Ontdek meer