Met deze simpele hack maak je je game controller zo weer schoon

Nico De Greef-05 juli 2023 om 14:37

Vergeet alcoholdoekjes, ontsmettingssprays en schuursponzen. Met deze simpele truc maak je jouw vuile game controller in een handomdraai weer schoon.

Wie fervent gamer is, kent het probleem maar al te goed: na enkele intense gamesessies, ziet je controller er niet meer zo fris uit. Vuil en zweet hoopt zich op, waardoor je genoodzaakt bent het ding frequent schoon te maken.

Op het internet zijn tal van manieren te vinden om een controller schoon te maken, maar niet elke manier is helaas even doeltreffend. Zo worden alcoholdoekjes, wattenstaafjes en schuursponsjes het vaakst gebruikt als snelle oplosmethoden. Het probleem hierbij is echter dat alcohol een bijtend middel is en een schuurspons na veelvuldig gebruik schade aan de controller kan aanrichten.

Gelukkig bestaat er één wondermiddel die dat allemaal kan voorkomen. Het is goedkoop, efficiënt en kan zelfs korte metten maken met de meest hardnekkige vetplekken. We hebben het natuurlijk over de witte wonderspons. Zoals de naam al verklapt, verricht deze spons wonderen en dat mag je best letterlijk nemen.

De wonderspons wordt normaliter als schoonmaakmiddel gebruikt in het huishouden om kwetsbare oppervlakten zoals kookplaten en kranen en klinken schoon te maken zonder deze te beschadigen. Maar het werkt ook als uitstekend middel om dus je controller er weer als gloednieuw uit te laten zien.

Het enige wat je nodig hebt is de spons zelf, wat water en enkele seconden van je tijd. Breng wat water aan op de spons (die trouwens heel zacht aanvoelt), wrijf lichtjes over de vuile plekken die je wil verwijderen en laat de magie zijn werk doen.

Wij deden de test met een witte PlayStation 5-controller waarop vuile vingers heel snel zichtbaar zijn. En we kunnen met zekerheid zeggen dat deze spons zijn naam alle eer aandoet. Waarom hebben we hier nooit eerder aan gedacht??

Wonderspons; verkrijgbaar in alle supermarkten en online webshops die keukenspullen aanbieden.

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Nieuwe Yu-Gi-Oh! TCG-uitbreiding 'Maze of Millennia' nu verkrijgbaar

Nico De Greef-28 januari 2024 om 14:07

De nieuwe Yu-Gi-Oh! TCG-uitbreiding 'Maze of Millennia' is nu verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels.

Konami Digital Entertainment heeft de eerste uitbreiding van het jaar uitgebracht voor de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game. De nieuwe set brengt een handvol lang achter gezochte kaarten naar het fysieke spel die voordien enkel in de anime bestonden. Ook worden de nieuwe archetypes 'Wheel' en 'Earthbound Servant' geïntroduceerd.

Spelers kunnen vanaf nu hun handen leggen op tal van nieuwe speelkaarten waaronder de Spells Eye of Illusion en Bonfire. Eerstgenoemde spell card werd door Pegasus gebruikt in de originele 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters'-anime tijdens zijn eerste duel met Yugi Muto. Bonfire maakte zijn debuut in het derde seizoen van 'Yu-Gi-Oh! GX' en laat spelers een willekeurig Level 4 (of lager) Pyro-type monster uit hun Deck aan hun hand toevoegen zonder daarbij een kost te betalen. Daarnaast kunnen spelers ook uitkijken naar de eerste druk van het Xyz-monster Number 1: Infection Buzzking.

Voorts is er ook goed nieuws voor fans van Flame Swordsman, een van de iconische monsters van Joey Wheeler uit de originele 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters'-anime. Voor de eerste keer ooit in de TCG krijgt de kaart namelijk nieuwe support!

'Maze of Millennia' bevat in totaal 85 kaarten (7 per pack) waarvan de helft gloednieuw zijn. De set bevat ook reprints voor verschillende archetypes & thema's waaronder Earthbound, Supreme King, Altergeist en meer.

©Konami Digital Entertainment

Ontdek meer