Met deze simpele hack maak je je game controller zo weer schoon

Nico De Greef-05 juli 2023 om 14:37

Vergeet alcoholdoekjes, ontsmettingssprays en schuursponzen. Met deze simpele truc maak je jouw vuile game controller in een handomdraai weer schoon.

Wie fervent gamer is, kent het probleem maar al te goed: na enkele intense gamesessies, ziet je controller er niet meer zo fris uit. Vuil en zweet hoopt zich op, waardoor je genoodzaakt bent het ding frequent schoon te maken.

Op het internet zijn tal van manieren te vinden om een controller schoon te maken, maar niet elke manier is helaas even doeltreffend. Zo worden alcoholdoekjes, wattenstaafjes en schuursponsjes het vaakst gebruikt als snelle oplosmethoden. Het probleem hierbij is echter dat alcohol een bijtend middel is en een schuurspons na veelvuldig gebruik schade aan de controller kan aanrichten.

Gelukkig bestaat er één wondermiddel die dat allemaal kan voorkomen. Het is goedkoop, efficiënt en kan zelfs korte metten maken met de meest hardnekkige vetplekken. We hebben het natuurlijk over de witte wonderspons. Zoals de naam al verklapt, verricht deze spons wonderen en dat mag je best letterlijk nemen.

De wonderspons wordt normaliter als schoonmaakmiddel gebruikt in het huishouden om kwetsbare oppervlakten zoals kookplaten en kranen en klinken schoon te maken zonder deze te beschadigen. Maar het werkt ook als uitstekend middel om dus je controller er weer als gloednieuw uit te laten zien.

Het enige wat je nodig hebt is de spons zelf, wat water en enkele seconden van je tijd. Breng wat water aan op de spons (die trouwens heel zacht aanvoelt), wrijf lichtjes over de vuile plekken die je wil verwijderen en laat de magie zijn werk doen.

Wij deden de test met een witte PlayStation 5-controller waarop vuile vingers heel snel zichtbaar zijn. En we kunnen met zekerheid zeggen dat deze spons zijn naam alle eer aandoet. Waarom hebben we hier nooit eerder aan gedacht??

Wonderspons; verkrijgbaar in alle supermarkten en online webshops die keukenspullen aanbieden.

'Elden Ring: Shadow of the Erdtree' op 3 dagen tijd reeds 5 miljoen keer verkocht

Nico De Greef-30 juni 2024 om 11:25

De langverwachte Elden Ring-uitbreiding 'Shadow of the Erdtree' kent een bijzonder goede start. Een week na release onthult ontwikkelaar FromSoftware dat de uitbreiding in de eerste drie dagen al zo'n 5 miljoen spelers heeft bereikt.

"Deze mijlpaal is het resultaat van de enorme steun van fans over de hele wereld, waar we zo ontzettend dankbaar voor zijn", klinkt het in een persbericht.

Shadow of the Erdtree is een DLC op de basisgame Elden Ring die in 2022 werd gelanceerd. Het spel won reeds honderden awards, inclusief de titel 'Game of the Year', en werd wereldwijd met veel lof ontvangen.

Dat succes lijkt zich nu ook te vertalen naar de DLC: van de ruim 25 miljoen spelers die over de basisgame beschikken, hebben reeds 5 miljoen van hen zich al aan de uitbreiding gewaagd. En dat zijn best indrukwekkende cijfers, want menig spelers zijn van mening dat de uitbreiding een van de meest uitdagende DLC-content is van de ontwikkelaar tot op heden.

Over Elden Ring: Shadow of the Erdtree

In deze uitbreiding betreden spelers het Realm of Shadows, een compleet nieuwe wereld waar de godin Marika voor het eerst voet zette. Dit is ook het land waar Miquella uit de base game naartoe vertrok, en wiens voetsporen de speler tracht te volgen. Naast een volledig nieuw verhaal en nieuwe mysteries om te ontrafelen, biedt de uitbreiding ook een breed scala aan nieuwe spreuken, wapens en vijanden.

De Sims 4 komt nu met datingapp en polyamorie

Chelsy Vanlerberghe-28 juni 2024 om 08:15

Love is in the air! In 'De Sims 4' althans. EA heeft namelijk een gloednieuw uitbreidingspakket aangekondigd: 'Stapelverliefd'. Dit expansion pack zal vanaf 25 juli verkrijgbaar zijn en komt met een functie die iedereen al lang wilde: de mogelijkheid om meerdere romantische relaties aan te gaan. O jaa? O jaa!

Met dit uitbreidingspakket kunnen spelers een datingprofiel aanmaken voor hun Sims via de Cupidohoek-app. Hierdoor kunnen Sims spannende dates beleven, flirten en O jaa! bedrijven met andere Sims. In 'Stapelverliefd' krijgen spelers de vrijheid om hun eigen weg te vinden in de wereld van daten. Ze kunnen niet alleen de aantrekkelijke eigenschappen en afknappers van hun Sim aanpassen, maar er is ook een nieuw carrièrepad: liefdesadviseur.

De uitbreiding voegt ook een nieuwe locatie toe, 'Ciudad Enamorada', wat 'verliefde stad' betekent. Er komen ook enkele nieuwe eigenschappen en angsten, waaronder bindingsangst. Uit het leven gegrepen!

Fans zagen meteen de grootste nieuwe feature van de update: polyamorie - oftewel de mogelijkheid om met meerdere Sims tegelijkertijd romantisch betrokken te zijn, mits alle betrokken Sims hiermee instemmen. Dit zit verstopt in de lijst van nieuwe mechanismen. “Voor alle spelers is er nu het nieuwe Romantische Grenzen systeem waarmee je de romantische ervaring van je Sim kunt aanpassen met grenzen en jaloezie. Je kunt nu instellen hoe je Sims omgaan met romantische relaties, zowel fysiek als emotioneel. Sims kunnen nu met meerdere Sims daten zonder dat dit invloed heeft op andere relaties", staat er in een blogpost van EA te lezen.

Twee Sims tegelijkertijd versieren? Vroeger werd er altijd iemand jaloers, en je moest hard werken om de band te herstellen, maar dat is nu verleden tijd. En dat werd hoog tijd!

Ontdek meer