Met deze simpele hack maak je je game controller zo weer schoon

Nico De Greef-05 juli 2023 om 14:37

Vergeet alcoholdoekjes, ontsmettingssprays en schuursponzen. Met deze simpele truc maak je jouw vuile game controller in een handomdraai weer schoon.

Wie fervent gamer is, kent het probleem maar al te goed: na enkele intense gamesessies, ziet je controller er niet meer zo fris uit. Vuil en zweet hoopt zich op, waardoor je genoodzaakt bent het ding frequent schoon te maken.

Op het internet zijn tal van manieren te vinden om een controller schoon te maken, maar niet elke manier is helaas even doeltreffend. Zo worden alcoholdoekjes, wattenstaafjes en schuursponsjes het vaakst gebruikt als snelle oplosmethoden. Het probleem hierbij is echter dat alcohol een bijtend middel is en een schuurspons na veelvuldig gebruik schade aan de controller kan aanrichten.

Gelukkig bestaat er één wondermiddel die dat allemaal kan voorkomen. Het is goedkoop, efficiënt en kan zelfs korte metten maken met de meest hardnekkige vetplekken. We hebben het natuurlijk over de witte wonderspons. Zoals de naam al verklapt, verricht deze spons wonderen en dat mag je best letterlijk nemen.

De wonderspons wordt normaliter als schoonmaakmiddel gebruikt in het huishouden om kwetsbare oppervlakten zoals kookplaten en kranen en klinken schoon te maken zonder deze te beschadigen. Maar het werkt ook als uitstekend middel om dus je controller er weer als gloednieuw uit te laten zien.

Het enige wat je nodig hebt is de spons zelf, wat water en enkele seconden van je tijd. Breng wat water aan op de spons (die trouwens heel zacht aanvoelt), wrijf lichtjes over de vuile plekken die je wil verwijderen en laat de magie zijn werk doen.

Wij deden de test met een witte PlayStation 5-controller waarop vuile vingers heel snel zichtbaar zijn. En we kunnen met zekerheid zeggen dat deze spons zijn naam alle eer aandoet. Waarom hebben we hier nooit eerder aan gedacht??

Wonderspons; verkrijgbaar in alle supermarkten en online webshops die keukenspullen aanbieden.

De beroemde 'Inspector Gadget' keert terug in nieuw game-avontuur

Nico De Greef-16 september 2023 om 09:56

Inspector Gadget: MAD Time Party, een gloednieuwe party-game voor 1-4 spelers, is vanaf nu te spelen op PlayStation, Xbox en PC. Het spel komt in 2024 ook naar het Nintendo Switch-platform.

Inspector Gadget was een van de populairste zaterdagochtendcartoons in de jaren '80 en wordt de dag van vandaag nog steeds herkend door zijn memorabele intronummer dat een soort cultklassieker werd.

In de loop der jaren zijn er verschillende pogingen gedaan om de inspecteur terug te halen. Zo werden er verschillende live-action en animatiefilms uitgebracht en ook een 3D-geanimeerde 'reboot' van de televisieserie. Maar geen enkele is ook maar in de buurt van het oorspronkelijke product kunnen komen. Nu heeft uitgever Microids besloten om het een kans te geven met een nieuwe videogame die grotendeels terugkeert naar de originele tekenstijl.

Inspector Gadget: MAD Time Party, zoals de naam al weggeeft, is een party-game voor maximaal 4 spelers waarbij de speler in de voetsporen van de beroemde cyborg-inspecteur treedt en Metro City moet verkennen dat in de klauwen van de kwaadaardige Dr. Claw, en diens leger van M.A.D-agenten, is gevallen. Om de stad te redden, moet Gadget via een tijdsmachine terug in de tijd reizen, maar dat gaat uiteraard mis en plots lopen de voorouders van Gadget rond in het heden.

Het hoofddoel van het spel is het voltooien van (in totaal 16) minigames om zo de missende onderdelen te bemachtigen die nodig zijn om de tijdsmachine te maken en de verschillende voorouders terug te transporteren naar hun eigen tijd. Daarvoor kunnen ze de hulp inschakelen van maximaal 3 andere spelers.

De muziek in het spel moet daarnaast een homage brengen aan de oude cartoon. De soundtrack werd namelijk gecomponeerd door niemand minder dan de dochter van de maker en bedenker achter Inspector Gadget: Tanis Chapolin.

Inspector Gadget: MAD Time Party is nu beschikbaar op PlayStation, Xbox en PC. Een Nintendo Switch-versie van het spel staat gepland voor release in 2024.

Nieuwe Rugrats-videogame aangekondigd

Nico De Greef-03 september 2023 om 12:11

Tommy, Chuckie, Phil en Lil, de hoofdrolspelers in één van de populairste Nickelodeon-tekenfilmseries uit de jaren '90, Rugrats, keren terug met een gloednieuw (game-)avontuur.

Fans van de animatieserie Rugrats (in Nederland ook wel bekend als 'Ratjetoe') kunnen binnenkort uitkijken naar een nieuw avontuur van de peuters Tommy, Chuckie, Phil en Lil. We hebben het niet over nieuwe afleveringen of een nieuwe film, maar de gloednieuwe video game Rugrats: Adventures in Gameland.

Na het zien van een reclame voor een nieuwe Reptar-videogame, gebruiken de baby's hun levendige verbeelding om het huis van Tommy om te toveren tot hun eigen videogamewereld vol actie, spanning, avontuur, vijanden en... unieke boss battles!

Het spel, dat behoort in de categorie van klassieke puzzelplatformers, komt met 6 verschillende levels waarbij het doel van de speler is om allerlei puzzels op te lossen met behulp van de unieke vaardigheden van de baby's en zoveel mogelijk 'Reptar-munten' te verzamelen. Die munten hebben ze nodig om een geheimzinnige grote groene deur open te krijgen...

Rugrats: Adventures in Gameland is solo speelbaar, maar komt ook met een (lokale) coöperatieve modus voor twee spelers. Daarnaast kan er gekozen worden uit twee visuele modi: HD art (wat overeenkomt met de handgetekende cartoonstijl van de TV-serie) of retro-mode, waarbij het lijkt alsof de game gemaakt werd voor de oude NES-spelconsole.

Het spel wordt ontwikkeld door The MIX Games in samenwerking met Wallride Games en moet ergens in de loop van 2024 digitaal uitkomen voor consoles en pc. Een fysieke uitgave wordt eveneens uitgebracht via Limited Run Games.

Ontdek meer