Dit is wat je kunt verwachten van Voodoo Village

Karen Luiken-04 juli 2023 om 14:29

Zes podia, heel veel verschillende artiesten en de meest culinaire topchefs. Dat is wat je kunt verwachten van Voodoo Village, een festival dat plaatsvindt op zaterdag 9 en zondag 10 september.

Het terrein van Voodoo Village is dit jaar groter dan ooit. Vlak naast het kasteel van Humbeek kunnen duizenden festivalbezoekers over twee maanden helemaal los op zes podia. Naast The Forest zijn dat dit keer The Shelter, The Yard, The Mirror House, The Oracle en The Oservatory.

Tientallen artiesten verspreiden zich over de verschillende stages. Op zaterdag zijn dat onder meer Anfisa Letyago, Colyn, DJ Tennis, Farrago, Hermanez, Hunee, Indira Paganotto, Jayda G, Lee Burridge, Lexx, Lola Haro, Lost Desert, Massano, Mathame, Matthew Dekay, Milo Spykers, Moodymann, Olympe, Rick Baguette B2B Rozevelt, Sona, Tommy Raffa, Unconformist en Viken Arman.

Zondag is het de beurt aan Adriatique, Byørn, Cassie Raptor, Clara Cuvé, Courtesy, Desiree, Innellea, Jan Blomqvist, John Noseda, Kenny Montana, Lebawski B2B Palmera, Madmotormiquel, M.O.S, Nico Morano, Nico Moreno, NTO, Parallelle, Paula Temple, Philou, Volunt Barbati, Whomadewho en Yves Deruyter.

Bezoekers die honger krijgen van al het dansen, kunnen voor een volle maag terecht in het restaurant. Daar worden enkele gasten op reservatie verwend met een sharing menu die gemaakt wordt door topchefs Mallory Gabsi en Paul Delrez.

Meer weten of kaartjes kopen? Klik dan hier.

Gent werkt aan uniforme beker voor Gentse Feesten

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 18:32

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt dit met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Amelie Lens, Q-dance, Reinier Zonneveld en meer nieuwe namen voor Heineken Balaton Sound

Simon Smetryns-13 februari 2024 om 09:23

Heineken Balaton Sound voegt bijna 30 nieuwe namen toe aan het affiche. Onder meer Amelie Lens, Adam Beyer, Stephan Bodzin (live), Vintage Culture, Maceo Plex, Reinier Zonneveld (live), Sara Landry, MEDUZA en Mind Against zijn toegevoegd aan de line-up. Q-dance keert terug als host en verzorgt een spectaculaire eindshow. Zij voegen zich bij eerder aangekondigde namen als James Hype, Purple Disco Machine, Paul Kalkbrenner, Marshmello en Lost Frequencies.

Deze zomer maakt onder meer de Belgische techno-gigant Amelie Lens haar debuut op Heineken Balaton Sound, waar jaarlijks ook veel Belgische festivalbezoekers naar afreizen. Naast haar zijn ook de Zweedse techno-dj Adam Beyer en de Amerikaanse dj Maceo Plex aangekondigd. Hard techno liefhebbers kunnen hun hart ophalen: onder meer Sara Landy, Trym en 999999999 komen naar het festival. Ook de Nederlandse techno-dj Reinier Zonneveld komt met een live set naar Heineken Balaton Sound.

Het strandfestival aan het Balatonmeer is één van de grootste elektronische muziekfestivals van midden Europa en al sinds haar eerste editie in 2007 weet Heineken Balaton Sound een eclectische mix van dance, house en techno naar haar zonnige locatie te halen. Onder de nieuwe namen zitten ook vocal-house sensatie MEDUZA, de Deense dj Kölsch, het Italiaanse duo Mathame en de Braziliaan Vintage Culture.

Q-dance op Balaton Sound

Na het succes van vorig jaar keert de Nederlandse organisator Q-dance terug naar Heineken Balaton Sound. Zij nemen zaterdag 6 juli de Main Stage over en verzorgen een spectaculaire eindshow. Q-dance neemt onder meer Sound Rush, Warface en RAN-D mee.

Het festival vindt plaats aan het Balatonmeer en ook overdag is er van alles te doen in en rondom de natuurrijke omgeving. Alle ruimte om te zonnen, zwemmen, boattrips te maken en het randprogramma te ontdekken. Het festival is ook al jaren erg populair onder met name Belgische en Nederlandse festivalgangers.

Heineken Balaton Sound vindt van 3 t/m 6 juli 2024 plaats aan het Balatonmeer, in Zamárdi. Het festivalterrein ligt op 20 minuten van de grotere stad Siófok en op anderhalf uur van de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Tickets en festival packages vind je hier, maar voor de ultieme Heineken Balaton Sound ervaring moet je samen met honderden Belgen op onze exclusieve Lakeside Camping liggen. Alle info vind je op thebalatontrip.com.

Ontdek meer