Vrouw bewusteloos nadat ze aan vape van vreemde hijst

Karen Luiken-01 juli 2023 om 14:30- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

Er wordt gewaarschuwd voor een nieuwe variant van de angstaanjagende trend spiking. Op een muziekfestival in het Verenigd Koninkrijk zou een vrouw zijn gedrogeerd door middel van een vape.

De 26-jarige Chloe Hammerton was afgelopen weekend op het Isle of Wight Festival, waar ze een hijs nam van een vape van een vreemde. Niet veel later stortte ze in en moest ze met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.

“Het ging fout toen ik een hijsje van een vape van een vreemde nam”, zegt Chloe tegen Good Morning Britain. “Ik voelde me meteen onwel. Het was bijna alsof de wereld in slow motion ging, alsof ik spelden en naalden in mijn hele lichaam had. Ik zakte op de grond en was binnen een minuut bewusteloos.”

De politie meldt dat ze een 51-jarige man heeft opgepakt. Het lijkt te gaan om een nieuwe variant van spiking, een manier waarop er alcohol of drugs zonder iemands toestemming of medeweten wordt toegediend.

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

Nieuwe miersoort vernoemd naar Voldemort

Karen Luiken-16 april 2024 om 06:07

Voldemort is niet langer alleen de schurk uit de ‘Harry Potter’-reeks. De naam is vanaf nu ook verbonden aan een nieuw ontdekte miersoort.

De mier werd begin vorige maand voor het eerst gespot in Pilbara, een regio in het westen van Australië. Het beestje heeft een bleek, lang lijf en wordt daarom vergeleken met Voldemort uit ‘Harry Potter’. Onderzoeker Mark Wong, groot fan van ‘Harry Potter’, besloot de mier de naam Leptanilla voldemort te geven.

Het is niet de eerste keer dat een dier wordt vernoemd naar een ‘Harry Potter’-personage. Ook Severus Snape, Lucius Malfoy en Gryffindor hebben een naar hun vernoemde diersoort rondlopen. Bij de eerste in dit rijtje gaat het om een krab, bij de tweede om een wesp en bij de derde om een spin.

Ontdek meer