'The Idol' stopt na vijf afleveringen in plaats van zes

Karen Luiken-28 juni 2023 om 06:58

'The Idol', een serie die eigenlijk zes afleveringen zou krijgen, wordt al na de vijfde aflevering stopgezet. Is dat vanwege de negatieve reacties of is er een andere reden? Tijd voor meer tekst en uitleg.

‘The Idol’ gaat over Jocelyn, een popster die na een zenuwinzinking wanhopig groter dan ooit wil worden. Terwijl ze uit is met vrienden, ontmoet ze Tedros, een sekteleider en nachtclubeigenaar die haar onder zijn hoede neemt en de controle over haar leven en carrière overneemt.

Critici hebben veel kritiek op de show omdat die vrouwonvriendelijk en seksistisch zou zijn. Maar toch is dat naar verluidt niet de reden waarom de serie slechts vijf afleveringen krijgt in plaats van de bestelde zes.

Dat zou namelijk te maken hebben met het vertrek van de oorspronkelijke regisseur van de show, Amy Seimetz, die de productie verliet vanwege creatieve meningsverschillen. Sinds haar afscheid zou het idee altijd al geweest zijn om het eerste seizoen in vijf afleveringen te verpakken. Ook toen de show in première ging in Cannes werd het aangekondigd als een serie van vijf afleveringen.

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer