'The Idol' stopt na vijf afleveringen in plaats van zes

Karen Luiken-28 juni 2023 om 06:58

'The Idol', een serie die eigenlijk zes afleveringen zou krijgen, wordt al na de vijfde aflevering stopgezet. Is dat vanwege de negatieve reacties of is er een andere reden? Tijd voor meer tekst en uitleg.

‘The Idol’ gaat over Jocelyn, een popster die na een zenuwinzinking wanhopig groter dan ooit wil worden. Terwijl ze uit is met vrienden, ontmoet ze Tedros, een sekteleider en nachtclubeigenaar die haar onder zijn hoede neemt en de controle over haar leven en carrière overneemt.

Critici hebben veel kritiek op de show omdat die vrouwonvriendelijk en seksistisch zou zijn. Maar toch is dat naar verluidt niet de reden waarom de serie slechts vijf afleveringen krijgt in plaats van de bestelde zes.

Dat zou namelijk te maken hebben met het vertrek van de oorspronkelijke regisseur van de show, Amy Seimetz, die de productie verliet vanwege creatieve meningsverschillen. Sinds haar afscheid zou het idee altijd al geweest zijn om het eerste seizoen in vijf afleveringen te verpakken. Ook toen de show in première ging in Cannes werd het aangekondigd als een serie van vijf afleveringen.

Selena Gomez emotioneel na staande ovatie van 9 (!) minuten

Karen Luiken-19 mei 2024 om 13:01

Selena Gomez heeft tijdens het filmfestival van Cannes een staande ovatie van maar liefst negen minuten gekregen voor de film ‘Emilia Pérez’, waar ze samen met Zoe Saldaña en Karla Sofía Gascón in te zien is. Volgens Variety is het de grootste staande ovatie ooit op het filmfestival.

Selena hield het tijdens de staande ovatie niet droog. Terwijl het publiek negen minuten lang klapte, toeterde, floot en juichte, veegde de zangeres haar tranen weg. Haar collega’s Zoe en Karla gaven elkaar een emotionele knuffel.

De film ‘Emilia Pérez’ gaat over Rita, een advocaat wiens kantoor eerder geneigd is criminelen te helpen dan gerechtigheid te vinden. Ze vindt een onverwachte uitweg wanneer Manitas, de gevreesde leider van een drugskartel, haar rekruteert om hem te helpen bij het voltooien van een geslachtsveranderende operatie om de vrouw te worden die hij altijd al wilde zijn. Selena speelt zijn nietsvermoedende vrouw.

'Europapa' populair in heel Europa

Karen Luiken-19 mei 2024 om 12:55

Het nummer ‘Europapa’ gaat als een trein sinds de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisiesongfestival. Sterker nog: het liedje doet het in veel landen beter dan ‘The Code’, de song waarmee de Zwitserse Nemo het liedjesfestijn won. Dat meldt de Telegraaf.

In een week tijd is ‘Europapa’ zo’n 25 miljoen keer gestreamd via Spotify. Het nummer kwam in verschillende Europese hitlijsten terecht en bereikte in Nederland, Vlaanderen én Litouwen de eerste plaats. In Finland belandde het liedje op de tweede plek, in Zweden op de vierde en in IJsland op de zesde. Verder is Joost Klein ook binnen gekomen in de hitlijsten van de landen Noorwegen, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland en Wallonië.

Wereldwijd hoor ‘Europapa’ bij de vijftig meest gestreamde singles en afgelopen vrijdag werd het bovendien de meest beluisterde songfestivalinzending van dit jaar.

Ontdek meer