Hype'O Dream: Het ultieme muziekfestival in Waregem

Joyce Vander Auwera-27 juni 2023 om 13:45

Op 14 en 15 juli barst het langverwachte Hype'O Dream festival los in Waregem! Met een indrukwekkende line-up van meer dan 100 artiesten, verdeeld over vijf waanzinnige podia, is dit een droom die uitkomt voor muziekliefhebbers.

Het Flashback podium brengt je terug in de tijd met retro hits waarop je kunt swingen als nooit tevoren. En op het FANTASY podium op vrijdag kun je je laten betoveren door tropische deuntjes, hiphop en R&B. Dans de sterren van de hemel en geniet van de beats op de diverse podia. Check hieronder de affiche voor de volledige line-up!

Maak je geen zorgen over het vervoer, want het treinstation van Waregem ligt op slechts 10 minuten loopafstand. Kom met de trein en laat je onderdompelen in de muzikale magie, er wordt een nachttrein voorzien. Voor wie wil feesten met exclusieve toegang tot de premium decks: wees snel want de Premium tickets zijn bijna uitverkocht!

Noteer 14 en 15 juli in je agenda en bereid je voor op het muzikale spektakel van het jaar in Waregem. Hype'O Dream is dé plek waar het allemaal gebeurt. Het wordt een feest om nooit te vergeten, koop snel je tickets via de website van Hype'O Dream.

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

Gent werkt aan uniforme beker voor Gentse Feesten

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 18:32

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt dit met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Ontdek meer