Lewis Capaldi moet tour stoppen vanwege gezondheid

Karen Luiken-27 juni 2023 om 15:02- Foto:

© Joel Hoylaerts

Lewis Capaldi gaat zijn tour helaas niet afmaken. De zanger laat in een bericht op Instagram weten dat hij een pauze moet nemen omdat hij kampt met fysieke en mentale klachten door zijn Gilles de la Tourette.

Het nieuws komt een paar dagen na Glastonbury, een festival waar Lewis Capaldi optrad en waar al duidelijk te merken was dat het niet goed met hem ging. Hij moest zijn show meerdere keren onderbreken. “Hoewel dit waarschijnlijk niet als een verrassing komt, maakt dat het niet gemakkelijker. Ik moet tot mijn grote spijt een pauze nemen”, aldus Lewis.

De zanger cancelde begin juni ook al een aantal shows, in de hoop beter te zijn op Glastonbury en zijn tour daarna weer te kunnen hervatten. Maar dat blijkt nu dus niet het geval. “Ik had gehoopt dat drie weken rust me zouden helpen, maar ik moet nog steeds leren wat de impact van Gilles de la Tourette op mijn mentale en fysieke gezondheid is. Zaterdag werd het duidelijk dat ik meer tijd moet nemen om me op mijn gezondheid te focussen.”

Lewis weet nog niet hoe lang hij weg zal zijn, maar hij belooft zijn fans ‘zo snel mogelijk terug te keren’.

Billie Eilish belooft nieuw album

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:05

Fans van Billie Eilish mogen de komende tijd veel nieuwe muziek van hun grote idool verwachten. De 21-jarige zangeres heeft in een interview met het programma ‘The Cookout’ gezegd dat ze met een nieuw album bezig is.

“Er komt een heel nieuw album aan”, aldus Billie. “We zitten in het laatste deel van het maakproces. Dat betekent niet dat het nu al uitkomt, maar wel dat het eraan zit te komen.”

Het album, waarvan nog geen releasedatum bekend is, wordt de derde plaat voor Billie. Eerder bracht ze al ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ en ‘Happier Than Ever’ uit.

Ed Sheeran wil elk seizoen nieuw album lanceren

Karen Luiken-29 september 2023 om 09:01- Foto:

Reuters

Heb je moeite met seizoenswisselingen? Ed Sheeran gaat het makkelijker maken voor je. De zanger, die vrijdag zijn herfstplaat ‘Autumn Variations’ uitbracht, wil volgens Britse media elk seizoen een nieuw album uitbrengen.

“Ik wil een ‘Summer Variatons’ maken en een ‘Spring Variatons’, en er komt ook nog een ‘Winter Variatons’", zegt de Britse zanger. Maar voor het zover is, komt er eerst nog een ander project. "We hebben nog een grote popplaat."

Wanneer de nieuwe albums uit moeten komen, is nog niet bekend.

Ontdek meer