Nieuwe jongerenreeks 'Kameleon' komt naar Streamz

Karen Luiken-27 juni 2023 om 10:00

Streamz lanceert binnenkort de nieuwe titel ‘Kameleon’, een komische dramareeks over vier jeugdvrienden die proberen te ontsnappen uit de Antwerpse wijk waar ze in zijn opgegroeid. De opnames van het eerste seizoen worden deze week afgerond.

De reeks speelt zich af in een wijk waar kansen niet talrijk zijn en waar heel wat jongeren hun geld verdienen in drugshandel. Chris, Kofi, Blackson en Tina willen daaraan ontsnappen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn. De vier, die zichzelf de ‘Kameleons’ noemen, hebben allemaal hun eigen dromen. Terwijl de een acteur wil worden en de ander hoopt op een carrière als muzikant, doen ze er alles aan om hun dromen waar te kunnen maken.

De hoofdrollen worden gespeeld door Noa Tambwe Kabati, Namzoya Abdulwahid, Tama Theophore Kabeya en Britt Hellinx. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Joffrey Anane, Ayana Doucouré, Sinay Bavurhe, Frank Lammers, Marijke Pinoy, Ikram Aoulad en Camilia Blereau.

“We noemen Kameleon geen crime-reeks maar een stay out of crime-reeks. Want onder meer dat laatste is een uitdaging voor jongens als Chris, Kofi en Blackson”, zegt co-scenarist Malik Mohammed. “We wilden een authentieke, snedige en snijdend grappige reeks maken. Geen triest drama.”

De reeks zal in 2024 eerst exclusief te zien zijn op Streamz. In Nederland zal de reeks later te bekijken zijn op Videoland.

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer