The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone aangekondigd voor consoles en pc

Nico De Greef-27 juni 2023 om 14:30

Uitgever Microids en game-ontwikkelaar Osome Studio slaan de handen wederom in elkaar en kondigen een vervolg op De Smurfen: Missie Vileaf aan. The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone moet in november verschijnen voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc.

In de vorige game, Missie Vileaf, moesten de Smurfen hun dorp redden van een kwaadaardige giftige plant. In dit vervolg krijgen de Smurfen te maken met een compleet nieuwe dreiging in de vorm van een geheimzinnige groene steen die de ongelooflijke kracht bezit om materie te kopiëren en te ontbinden.

De steen, die zich in de klauwen van Gargamel bevindt, is ontploft en heeft de kwaadaardige Stola's bevrijd: monsters die de hele wereld willen overnemen.

Een superteam van 4 Smurfen, bestaande uit Handige Smurf, Breinsmurf, Onhandige Smurf en Smurfstorm, moet nu afreizen naar het Vervloekte Land om er de fragmenten van de groene steen te vinden en weer te herenigen voordat de hele wereld in chaos wordt gestort.

Zich behelpen kunnen de Smurfen dit keer met de Smurfomix, een nieuwe uitvinding van Handige Smurf die tijdens het nieuwe avontuur zeker van pas zal komen. Maar dat is niet alles: voor het eerst ooit in een Smurfen-game kunnen de blauwe wezentjes ook rekenen op de hulp van een onverwachte bondgenoot: Gargamel!

The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone is een nieuwe single-player 3D actie-avonturen platformer die ook met een vriend(in) of familielid in co-op kan gespeeld worden. De game verschijnt op 2 november voor last -en current gen consoles, inclusief Nintendo Switch, en pc.

Populaire streamer Ninja heeft huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 16:05

De bekende streamer Tyler 'Ninja' Blevens heeft bekendgemaakt hij een vorm van huidkanker heeft. Dat ontdekte hij nadat hij een vlek op de onderkant van zijn voet had laten onderzoeken.

Ninja is de meest gevolgde streamer op het platform Twitch, waar hij meer dan 19 miljoen volgers heeft. Zijn volgers kunnen daar meevolgen hoe hij videogames speelt, zoals Fortnite.

In een bericht op X, het vroegere Twitter, vertelt de gamer dat de kanker is vastgesteld na een jaarlijkse controle van zijn moedervlekken. De dermatoloog heeft toen een melanoom vastgesteld. "Er was een moedervlek onder mijn voet die ze wouden verwijderen om zeker te zijn," vertelt hij op X. "Het is schrikken, maar ze zijn optimistisch dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt."

Naar eigen zeggen wordt er ook een tweede vlek onderzocht. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om hun huid te laten controleren.

Nieuwe Marvel-game '1943: Rise of Hydra' verschijnt in 2025

Nico De Greef-20 maart 2024 om 18:30

Skydance New Media en Marvel hebben tijdens het Game Developers Conference in San Francisco meer details onthuld over hun reeds aangekondigde game waarin Captain America en Black Panther de hoofdrollen spelen. Tijdens het event werden zowel de titel van het spel alsmede de eerste in-game beelden getoond.

Zowat anderhalf jaar geleden kondigde Marvel de komst aan van een nieuwe game waarin de superhelden Captain America en Black Panther de hoofdrollen spelen. Dankzij GDC weten we nu ook hoe het spel officieel zal heten: 'Marvel 1943: The Rise of Hydra'.

Zoals eerder al aangekondigd was, zal het spel zich afspelen in het bezette Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog (meer specifiek in het jaar 1943). Het verhaal draait om 4 verschillende helden, allen met zeer uiteenlopende achtergronden, die op verschillende punten in de game kunnen worden gespeeld. Zo zullen spelers in de huid kunnen kruipen van Captain America en Black Panther, maar ook van een Amerikaanse soldaat en spionne van Afrikaanse roots.

In het begin kunnen de vier maar moeilijk met elkaar om, maar veel tijd om te kibbelen hebben ze niet. Een sinister complot en de opkomst van de Nazistische organisatie Hydra dreigt namelijk de wereld in chaos te stortten. Enkel wanneer de vier helden hun krachten bundelen maken ze kans om de dreiging te stoppen.

Hoewel er nog geen officiële releasedatum bekend is, heeft Marvel alvast wel bevestigd dat het spel in 2025 in de winkelrekken moet liggen.

Bekijk hieronder de story trailer van Marvel 1943: The Rise of Hydra

Ontdek meer