ZOO Planckendael pakt deze zomer uit met Brick Safari

Nico De Greef-24 juni 2023 om 10:14

Vanaf 24 juni tot en met 10 september kan in je de zoo van Planckendael (Mechelen) terecht voor de Brick Safari. Dat is een de buitenexpo waarbij bezoekers niet enkel echte dieren kunnen ontdekken, maar ook hun dubbelganger in Lego-vorm.

Tijgers, leeuwenwelpen, een lynx, een panter, een condor, hyena’s, pinguïns en zelfs een imposante olifant. Het zijn slechts enkele van vele lego-bouwwerken die bezoekers tijdens Brick Safari kunnen aantreffen op verschillende plekken in het park.

“In alle beelden samen zitten zelfs meer dan een miljoen Lego-blokjes", zegt een woordvoerder van het park. Zo werd de olifant bijvoorbeeld in elkaar gezet met maar liefst 149 071 blokjes. Om dat klaar te spelen waren echter wel 5 bouwers nodig en 1 600 werkuren.

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, laat het dierenpark ook nog weten dat sommige beelden beklimt kunnen worden. "De tijger, de gorilla en de leeuw kan je bovendien beklimmen. Dat levert ongetwijfeld unieke selfies op", klinkt het.

Is het dus altijd al een droom van je geweest om op de rug van een tijger te zitten? Dan is dit waarschijnlijk de enige kans die je ooit in je leven zal krijgen.

Brick Safari is inbegrepen in een dagticket en is volgens ZOO Plackendael een Europese primeur. Tickets bestellen kan via deze link.

©ZOO Planckendael

THANKSGIVING SPECIAL

Simon Smetryns-23 november 2023 om 09:07

Op de derde donderdag van november wordt in de USA Thanksgiving gevierd. Dat gebeurt ook telkens de dag voor Black Friday. In de States hebben de mensen dan vakantie en komen ze samen met vrienden en familie. Het leek ons leuk om ook eens samen te komen met de TAGMAG Insiders (Clémentine kon er helaas niet bij zijn) en dankbaar te zijn voor wat we hebben. Een beetje cheezy, maar dat mag toch voor de tijd van het jaar? :)

Interesse in de Naughty And Nice Adventskalender 2023 van EasyToys? Haal hem voor 99 euro in huis via EasyToys.be.

Yay, de Winter Efteling is weer terug!

Karen Luiken-13 november 2023 om 12:18

Met de winter in aantocht hult het Efteling-landschap zich vanaf vandaag traditiegetrouw weer in winterse sferen. Verschillende attracties krijgen een warm jasje, er zullen duizenden lichtjes branden en de openluchtschaatsbaan keert terug. Oftewel: de Winter Efteling is er weer!

De Winter Efteling wordt alweer voor de 25ste keer georganiseerd. En net zoals ieder ander jaar, betekent dat ook dit jaar heel veel verschillende extraatjes. Want wat dacht je bijvoorbeeld van de Warme Winter Weide, waar je dagelijks terechtkunt voor een divers aanbod van entertainment en muziek? Of de bijzondere lichtgevende vlinders van Sander de Bruijn, hoofdontwerper van de Efteling? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het Oud & Nieuw-feest dat op oudejaarsavond tussen 19.00 en 01.00 uur gevierd wordt.

Een ander hoogtepuntje is de schaatsbaan, die ook dit jaar weer zijn intrede maakt. Deze vind je bij de Warme Winter Weide kan door iedereen bezocht (en bereden) worden. Schaatsen kun je ter plekke huren; die hoef je dus niet zelf mee te nemen!

Natuurlijk zijn de attracties tijdens de Winter Efteling ook gewoon open en kun je nog steeds genieten van ritjes in de Baron, Joris & de Draak of de Symbolica. Meemaken? De Winter Efteling begint vandaag en is te bezoeken tot en met 4 februari. Kaartjes kun je aan de (digitale) kassa bemachtigen.

Ontdek meer