ZOO Planckendael pakt deze zomer uit met Brick Safari

Nico De Greef-24 juni 2023 om 10:14

Vanaf 24 juni tot en met 10 september kan in je de zoo van Planckendael (Mechelen) terecht voor de Brick Safari. Dat is een de buitenexpo waarbij bezoekers niet enkel echte dieren kunnen ontdekken, maar ook hun dubbelganger in Lego-vorm.

Tijgers, leeuwenwelpen, een lynx, een panter, een condor, hyena’s, pinguïns en zelfs een imposante olifant. Het zijn slechts enkele van vele lego-bouwwerken die bezoekers tijdens Brick Safari kunnen aantreffen op verschillende plekken in het park.

“In alle beelden samen zitten zelfs meer dan een miljoen Lego-blokjes", zegt een woordvoerder van het park. Zo werd de olifant bijvoorbeeld in elkaar gezet met maar liefst 149 071 blokjes. Om dat klaar te spelen waren echter wel 5 bouwers nodig en 1 600 werkuren.

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, laat het dierenpark ook nog weten dat sommige beelden beklimt kunnen worden. "De tijger, de gorilla en de leeuw kan je bovendien beklimmen. Dat levert ongetwijfeld unieke selfies op", klinkt het.

Is het dus altijd al een droom van je geweest om op de rug van een tijger te zitten? Dan is dit waarschijnlijk de enige kans die je ooit in je leven zal krijgen.

Brick Safari is inbegrepen in een dagticket en is volgens ZOO Plackendael een Europese primeur. Tickets bestellen kan via deze link.

©ZOO Planckendael

WIN: 1 van de 10 gratis tickets voor Relief in Oudenaarde!

Simon Smetryns-18 juni 2024 om 17:07

Vrijdag 21 juni '24 is het zover! Dan vieren we het einde van de examens met Relief x TAGMAG in De Kubus in Oudenaarde.

Mis deze geweldige avond niet, want DJ MagiK & Jael Ost, Rumour, Arthur Lewis, Breaze, RVBBE, Broken Age en Denoo zijn ook van de partij! TAGMAG Insider Kobe Peeters heeft ook al wat vragen klaar voor jou.

We geven 10 gratis tickets weg. Waag nu je kans!

Joshua Bassett komt naar Brussel

Chelsy Vanlerberghe-10 juni 2024 om 02:00

Joshua Bassett beleeft op dit moment zijn golden years. De Amerikaanse muzikant en acteur brengt binnenkort zijn debuutalbum uit en stelt het live voor tijdens 'The Golden Years Tour', die op 25 september halt houdt in La Madeleine in Brussel.

Het Amerikaanse multitalent heeft op 23-jarige leeftijd al een Emmy Award gewonnen dankzij zijn rol in ‘High School Musical: The Musical: The Series’. In de Disney+-serie acteerde hij niet enkel naast Olivia Rodrigo, maar schreven ze samen ook muziek voor de soundtrack. Na een aantal solo-singles en -EP’s, maakt Joshua zich nu klaar voor de release van zijn debuutalbum ‘The Golden Years’ op 26 juli, gevolgd door een bijhorende tour.

Op woensdag 25 september zal hij dus in La Madeline staan. Als voorprogramma brengt hij Thomas Day mee. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 14 juni om 10:00 uur via livenation.be.

Ontdek meer