ZOO Planckendael pakt deze zomer uit met Brick Safari

Nico De Greef-24 juni 2023 om 10:14

Vanaf 24 juni tot en met 10 september kan in je de zoo van Planckendael (Mechelen) terecht voor de Brick Safari. Dat is een de buitenexpo waarbij bezoekers niet enkel echte dieren kunnen ontdekken, maar ook hun dubbelganger in Lego-vorm.

Tijgers, leeuwenwelpen, een lynx, een panter, een condor, hyena’s, pinguïns en zelfs een imposante olifant. Het zijn slechts enkele van vele lego-bouwwerken die bezoekers tijdens Brick Safari kunnen aantreffen op verschillende plekken in het park.

“In alle beelden samen zitten zelfs meer dan een miljoen Lego-blokjes", zegt een woordvoerder van het park. Zo werd de olifant bijvoorbeeld in elkaar gezet met maar liefst 149 071 blokjes. Om dat klaar te spelen waren echter wel 5 bouwers nodig en 1 600 werkuren.

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, laat het dierenpark ook nog weten dat sommige beelden beklimt kunnen worden. "De tijger, de gorilla en de leeuw kan je bovendien beklimmen. Dat levert ongetwijfeld unieke selfies op", klinkt het.

Is het dus altijd al een droom van je geweest om op de rug van een tijger te zitten? Dan is dit waarschijnlijk de enige kans die je ooit in je leven zal krijgen.

Brick Safari is inbegrepen in een dagticket en is volgens ZOO Plackendael een Europese primeur. Tickets bestellen kan via deze link.

©ZOO Planckendael

WIN: VIP-upgrade voor 10 YEARS TAGMAG UNITED

Chelsy Vanlerberghe-09 oktober 2024 om 10:17

TAGMAG x United viert zijn 10-jarig bestaan met een gigantisch feest in de Brielpoort in Deinze op 16 november. Met artiesten zoals Jebroer, 5NAPBACK, Laura Govaerts, Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx, en meer wordt dit hét feestje van het jaar. Maar het kan nog beter: jij kan een VIP-upgrade én €50 aan drankbonnen winnen voor jou en een vriend(in)!

Dus, hoe maak je kans op die upgrade?
Heel simpel! Volg deze drie stappen:

  1. Toon ons dat je al een ticket of bandje hebt voor 10 YEARS TAGMAG UNITED
  2. Volg @united_belgium en @tagmagbe op sociale media
  3. Deel de affiche van het evenement (hieronder te vinden) op je Instagram Story en tag @united_belgium

Met een beetje geluk ben jij één van de twee winnaars die zichzelf én een vriend(in) een onvergetelijke avond kan bezorgen. Feesten tussen de TAGMAG Insiders, toegang tot de VIP én altijd een lekker drankje in de hand? Check, check en dubbel check!

Meer info over 10 YEARS TAGMAG UNITED vind je hier. Heb je nog geen bandje? Geen stress, je kan een ticket kopen voor €10 via deze link.

Amerikaanse acteur David Boreanaz komt naar Gent

Karen Luiken-08 oktober 2024 om 14:00

David Boreanaz komt binnenkort naar ons land. De Amerikaanse acteur maakt in het weekend van 2 en 3 november zijn opwachting bij FACTS in Flanders Expo.

David heeft in zijn hele carrière in allerlei verschillende films en series gespeeld. Hij begon zijn loopbaan bij ‘Married With Children’, maar werd vooral bekend door zijn rol in ‘Buffy: The Vampire Slayer’. Later was hij ook nog te zien in ‘Bones’ en ‘SEAL Team’.

De acteur is op 2 en 3 november beschikbaar voor fotoshoots, handtekeningen, selfies en vraag-antwoordshows. Hij voegt zich bij de al eerder aangekondigde acteurs John Noble, Devon Murray, Felicia Day en Dominic Sherwood.

Ontdek meer