Hebben 'The Simpsons' het vermiste duikboot incident voorspeld?

Nico De Greef-22 juni 2023 om 18:54

Fans van de animatieserie The Simpsons denken dat de televisiereeks nog maar eens de toekomst heeft voorspelt. Een clip van een oude aflevering gaat momenteel de ronde op sociale media dat doet denken aan het duikboot-drama van de voorbije dagen waarbij een onderzeeër met vijf bemanningsleden aan boord spoorloos is geraakt in de Atlantische Oceaan.

De onderzeeër 'de Titan', die sinds zondag vermist is en is gemaakt om toeristen naar het wrak van de Titanic te brengen, is tot op heden nog steeds niet gevonden. De situatie lijkt er ook maar niet op te beteren nu er een naderend tekort aan zuurstof voor de bemanning dreigt.

Laat dat precies zijn wat er zich ook in een aflevering van The Simpsons afspeelt. De aflevering met de titel 'Simpson Tide' werd voor het eerst uitgezonden in 1998 en volgt Homer terwijl hij op expeditie gaat naar - je raad het nooit - een gezonken schip, en herenigd wordt met zijn lang verloren gewaande vader Mason.

Tijdens hun schatexcursie komt de duikboot van Homer echter klem te zitten in een onderzeese grot en probeert hij zich een weg vrij te banen. Het duurt niet lang tot er verschillende alarmen in de duikboot afgaan waaronder, misschien wel het engste van allemaal, een knipperend licht dat waarschuwt voor een lage zuurstofgehalte. Kort daarna verliest Homer het bewustzijn in de onderzeeër.

Gelukkig voor Homer werd hij veilig en wel teruggevonden en werd hij drie dagen later weer wakker in het ziekenhuis. We kunnen alleen maar hopen voor een even goede afloop voor de bemanning van de Titan.

The Simpsons al jaren helderziend

The Simpsons hebben wel meer voorspellingen gedaan die daadwerkelijk zijn uitgekomen. Zo hebben ze in de voorbije jaren bijvoorbeeld voorspeld wie de winnaar van de Super Bowl zou worden en dat Donald Trump president zou worden. Ook 9/11, de Covid-19 epidemie en de oorlog in Oekraïne wist de reeks, hoe bizar ook, juist te voorspellen.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer