Hebben 'The Simpsons' het vermiste duikboot incident voorspeld?

Nico De Greef-22 juni 2023 om 18:54

Fans van de animatieserie The Simpsons denken dat de televisiereeks nog maar eens de toekomst heeft voorspelt. Een clip van een oude aflevering gaat momenteel de ronde op sociale media dat doet denken aan het duikboot-drama van de voorbije dagen waarbij een onderzeeër met vijf bemanningsleden aan boord spoorloos is geraakt in de Atlantische Oceaan.

De onderzeeër 'de Titan', die sinds zondag vermist is en is gemaakt om toeristen naar het wrak van de Titanic te brengen, is tot op heden nog steeds niet gevonden. De situatie lijkt er ook maar niet op te beteren nu er een naderend tekort aan zuurstof voor de bemanning dreigt.

Laat dat precies zijn wat er zich ook in een aflevering van The Simpsons afspeelt. De aflevering met de titel 'Simpson Tide' werd voor het eerst uitgezonden in 1998 en volgt Homer terwijl hij op expeditie gaat naar - je raad het nooit - een gezonken schip, en herenigd wordt met zijn lang verloren gewaande vader Mason.

Tijdens hun schatexcursie komt de duikboot van Homer echter klem te zitten in een onderzeese grot en probeert hij zich een weg vrij te banen. Het duurt niet lang tot er verschillende alarmen in de duikboot afgaan waaronder, misschien wel het engste van allemaal, een knipperend licht dat waarschuwt voor een lage zuurstofgehalte. Kort daarna verliest Homer het bewustzijn in de onderzeeër.

Gelukkig voor Homer werd hij veilig en wel teruggevonden en werd hij drie dagen later weer wakker in het ziekenhuis. We kunnen alleen maar hopen voor een even goede afloop voor de bemanning van de Titan.

The Simpsons al jaren helderziend

The Simpsons hebben wel meer voorspellingen gedaan die daadwerkelijk zijn uitgekomen. Zo hebben ze in de voorbije jaren bijvoorbeeld voorspeld wie de winnaar van de Super Bowl zou worden en dat Donald Trump president zou worden. Ook 9/11, de Covid-19 epidemie en de oorlog in Oekraïne wist de reeks, hoe bizar ook, juist te voorspellen.

Wie levert snelst: cokedealer of pizzakoerier?

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 12:46

Als je een gram coke en een pizza op exact hetzelfde moment bestelt, wat komt er dan het eerste aan? YouTubers Anthony en Jamie van het account Platzak hebben het uitgetest.

De twee bestelden exact om 21u28 twee pizza magherita's voor 12,99 euro bij Pizzeria Valentina via UberEats. Volgens de app zou het minstens een halfuurtje duren voor de pizza's geleverd werden. Voor de gram cocaïne moesten ze wat meer geld neertellen: 50 euro om precies te zijn. Op hetzelfde moment dat de pizza besteld wordt, geven de YouTubers de dealer een go. Hij liet weten dat het maximum 20 minuutjes zou duren voordat hij levert. De dealer en pizzakoerier leveren op hetzelfde adres aan het het Zuid in Antwerpen. Het wordt een race tegen de klok. Wie is het snelst?

Wanneer Anthony en Jamie beseffen dat ze eigenlijk geen cash in huis hebben om de cocaine te betalen, haasten ze zich naar de bankautomaat. Wanneer ze terugkomen, staat de dealer al voor de deur. Om 21u46 nemen de twee de cocaïne in ontvangst. De pizza laat nog even op zich wachten...

Bumble wil je AI-kloon op dates laten gaan

Chelsy Vanlerberghe-14 mei 2024 om 11:57

AI is overal tegenwoordig. Je gebruikt het misschien om je taken mee te maken, of om leuke adresjes te vinden tijdens je citytrip, maar je denkt er waarschijnlijk nog niet aan als het gaat om daten. Toch wil de oprichter van Bumble dat veranderen. Ze wil namelijk AI gebruiken om betere matches te maken.

TechCrunch meldt dat Whitney Wolfe Herd, de oprichter van Bumble, geïnterviewd werd over hoe AI datingsites beïnvloedt. Met neppe profielen en mensen die verliefd worden op bots, is dat geen goed nieuws voor sites die echte connecties willen. Maar Whitney gelooft dat Bumble AI kan inzetten om mensen aan elkaar te koppelen.

Ze noemde als voorbeeld een AI 'conciërge' waaraan je al je onzekerheden vertelt. Die AI zou dan helpen met oplossingen bedenken zodat je meer vertrouwen krijgt om anderen te ontmoeten.

Ze gaat zelfs nog een stap verder. Stel je voor dat die AI-assistent delen van jouw persoonlijkheid overneemt en automatisch 'dates' regelt met anderen. Die dates zijn eigenlijk simulaties tussen jouw digitale ik en die van anderen. Als het goed gaat, kun je elkaar in het echt ontmoeten. Het grote voordeel? AI kan veel sneller communiceren dan mensen. Dus terwijl jij slaapt, kan je digitale profiel al matches maken met mensen in de stad. En als je dan wakker wordt, vertelt het je welke matches de moeite waard zijn.

Ontdek meer