Mathieu Carpentier (26) verdwijnt na bijna 6 jaar uit 'Thuis'

Nico De Greef-22 juni 2023 om 14:42

Acteur Mathieu Carpentier (26), die bijna zes jaar lang gestalte gaf aan het personage Joren in Thuis, verdwijnt volgende week uit de reeks. De acteur wil zich kunnen focussen op andere dingen.

Volgens TV Familie vroeg Mathieu zelf aan de scenaristen van de VRT-reeks om hem uit het verhaal te schrijven om zich zo te kunnen focussen op andere projecten. Zo droomt de acteur er al een tijdje van om woordkunstenaar te worden. Onlangs bracht hij via uitgeverij Deystere al zijn eerste dichtbundel 'Ik zwijg liever en schrijf' uit.

Toch is Mathieu niet van plan om volledig te stoppen met acteren. Hij zou graag nog andere rollen blijven spelen, maar dat zal dan enkel nog in kleine projecten zoals kortfilms gebeuren.

Exit van Joren

Joren zal op donderdag 29 juni, een dag voor de seizoensfinale, voor het laatst in de reeks te zien zijn. Het personage vertrekt richting Amerika, waar hij aan de slag gaat bij het bedrijf van zijn nonkel.

Komst 'Uncharted 2' bevestigd door Sony

Karen Luiken-21 juni 2024 om 08:01

Het is officieel: er is een tweede ‘Uncharted’-film in de maak! Dat nieuws komt van niemand minder dan Steven O’Dell, president van internationale distributie van Sony. En als we iemand op zijn woord kunnen geloven, dan is hij het wel.

Veel is er nog niet bekend over het vervolg. Zo weten we nog niet of Tom Holland opnieuw in de huid van Nathan Drake kruipt en is het ook nog niet bekend of Mark Wahlberg een comeback maakt.

De eerste ‘Uncharted’-film verscheen in 2022 en is gebaseerd op een van de best verkopende en meest geprezen videogames ooit. De film laat ons kennismaken met de jonge, slimme Nathan Drake en toont zijn eerste schattenjacht met zijn wijze partner Victor ‘Sully ‘Sullivan.

In een epos van actie en avontuur reizen de twee de wereld rond tijdens een gewaagde zoektocht naar ‘de grootste schat die nooit gevonden werd’. Onderweg maken ze van alles mee en volgen ze ook aanwijzingen die kunnen leiden naar Nathans lang verloren broer.

Ed Sheeran-superfan trouwt met lookalike van zanger

Karen Luiken-21 juni 2024 om 07:40

Wat doe je als de zanger waar je diehard fan van bent al bezet is? Dan zoek je een dubbelganger en trouw je daarmee. De 40-jarige Amanda Baron deed het en gaf onlangs het jawoord aan de 29-jarige Ty Jones.

Amanda en Ty leerden elkaar kennen bij – hoe kan het ook anders – een optreden van Ed Sheeran. Ze vonden elkaar leuk, gingen op date, gingen nog een keer op date en waren ruim een jaar later verloofd. Weer een paar maanden later gaven ze elkaar geheel in Sheeran-stijl het jawoord tijdens een bruiloft die compleet in het teken stond van de Britse zanger. Naast vrienden en familieleden waren er allerlei Hollywood-lookalikes aanwezig.

“Het was de beste dag van mijn leven, beter dan elk optreden waar ik ooit ben geweest. Ik ben de gelukkigste persoon ter wereld”, zegt Amanda tegen Metro UK.

Haar kersverse man Ty is het daarmee eens en zegt: “Het was een geweldige dag, de beste ooit, en we hadden ons geen betere dag kunnen wensen. Het voelde raar om eens aan de andere kant van de camera’s te staan, en het was geweldig om de lookalikes op de bruiloft te hebben.”

Het koppel heeft samen een dochtertje, dat ze Cherry - een ode aan de vrouw van Ed Sheeran - hebben genoemd.

Ontdek meer