Nintendo onthult nieuwe games: Prinses Peach, Detective Pikachu en meer aangekondigd

Nico De Greef-21 juni 2023 om 16:46

Tijdens een nieuwe Direct-livestream die eerder vandaag plaatsvond, heeft Nintendo een reeks nieuwe games voor de Switch aangekondigd. Het bedrijf kondigde onder meer een vervolg op Detective Pikachu aan, een nieuwe Super Mario Bros. game en een spel waarin spelers in de huid van Prinses Peach kruipen.

Nintendo-fans kunnen zich weer in de handen wrijven want het bedrijf heeft zojuist een hele reeks nieuwe spellen aangekondigd. Sommige spellen zullen dit jaar nog uitgebracht worden, terwijl andere titels in 2024 worden verwacht. Benieuwd wat Nintendo allemaal in petto heeft? Let's-a-take-a-look!

Eén van de nieuwe aangekondigde games die dit jaar verschijnen, is het langverwachte vervolg op Detective Pikachu. De game, die Detective Pikachu Returns als titel heeft gekregen, verschijnt officieel op 6 oktober voor de Nintendo Switch en brengt een geheel nieuw mysterie om op te lossen voor protagonisten Tim Goodman en (lees in zware zwoele stem) Pikachu.

Nintendo komt met een spirituele opvolger voor de New Super Mario Bros-games. Super Mario Bros. Wonder is een gloednieuw 2D actieplatform-avontuur waarin spelers het onverwachte mogen verwachten. En dat mogen ze best letterlijk nemen: wanneer een zogenaamde 'wonderbloem' wordt geactiveerd, kunnen omgevingen zich plots heel ongewoon beginnen gedragen of - nog gekker - verandert de speler van gedaante in... een olifant?!

Super Mario Bros. Wonder verschijnt op 20 oktober voor de Nintendo Switch en is zowel speelbaar solo als met vrienden in lokale co-op.

Niet enkel Pikachu keert terug voor een nieuw avontuur, maar ook Prinses Peach maakt een comeback! Nog maar weinig details zijn bekend - het spel heeft zelfs nog geen naam - maar Nintendo laat alvast weten dat fans kunnen uitkijken naar een nieuwe Prinses Peach-game in 2024. En dat is hoogtijd: de laatste game waarin Prinses Peach de hoofdrol speelde dateert namelijk alweer van 2005. Dat is net geen twee decennia geleden!

Als laatste heeft Nintendo Super Mario RPG aangekondigd, een hedendaagse remake van de allereerste RPG in de Mario-serie. De game verschijnt wereldwijd op 17 november voor de Nintendo Switch en zal daardoor voor het eerst in de geschiedenis ook in Europa te verkrijgen zijn (het originele spel uit 1996 werd enkel in Japan en Noord-Amerika uitgebracht, nvdr).

Netflix brengt GTA-games naar je mobiel

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis drie GTA-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan zijn steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december via de mobiele Netflix-app, de Apple App Store en Google Play downloaden op iOS en Android-apparaten.

De GTA-games zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamingdienst ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer