Nintendo onthult nieuwe games: Prinses Peach, Detective Pikachu en meer aangekondigd

Nico De Greef-21 juni 2023 om 16:46

Tijdens een nieuwe Direct-livestream die eerder vandaag plaatsvond, heeft Nintendo een reeks nieuwe games voor de Switch aangekondigd. Het bedrijf kondigde onder meer een vervolg op Detective Pikachu aan, een nieuwe Super Mario Bros. game en een spel waarin spelers in de huid van Prinses Peach kruipen.

Nintendo-fans kunnen zich weer in de handen wrijven want het bedrijf heeft zojuist een hele reeks nieuwe spellen aangekondigd. Sommige spellen zullen dit jaar nog uitgebracht worden, terwijl andere titels in 2024 worden verwacht. Benieuwd wat Nintendo allemaal in petto heeft? Let's-a-take-a-look!

Eén van de nieuwe aangekondigde games die dit jaar verschijnen, is het langverwachte vervolg op Detective Pikachu. De game, die Detective Pikachu Returns als titel heeft gekregen, verschijnt officieel op 6 oktober voor de Nintendo Switch en brengt een geheel nieuw mysterie om op te lossen voor protagonisten Tim Goodman en (lees in zware zwoele stem) Pikachu.

Nintendo komt met een spirituele opvolger voor de New Super Mario Bros-games. Super Mario Bros. Wonder is een gloednieuw 2D actieplatform-avontuur waarin spelers het onverwachte mogen verwachten. En dat mogen ze best letterlijk nemen: wanneer een zogenaamde 'wonderbloem' wordt geactiveerd, kunnen omgevingen zich plots heel ongewoon beginnen gedragen of - nog gekker - verandert de speler van gedaante in... een olifant?!

Super Mario Bros. Wonder verschijnt op 20 oktober voor de Nintendo Switch en is zowel speelbaar solo als met vrienden in lokale co-op.

Niet enkel Pikachu keert terug voor een nieuw avontuur, maar ook Prinses Peach maakt een comeback! Nog maar weinig details zijn bekend - het spel heeft zelfs nog geen naam - maar Nintendo laat alvast weten dat fans kunnen uitkijken naar een nieuwe Prinses Peach-game in 2024. En dat is hoogtijd: de laatste game waarin Prinses Peach de hoofdrol speelde dateert namelijk alweer van 2005. Dat is net geen twee decennia geleden!

Als laatste heeft Nintendo Super Mario RPG aangekondigd, een hedendaagse remake van de allereerste RPG in de Mario-serie. De game verschijnt wereldwijd op 17 november voor de Nintendo Switch en zal daardoor voor het eerst in de geschiedenis ook in Europa te verkrijgen zijn (het originele spel uit 1996 werd enkel in Japan en Noord-Amerika uitgebracht, nvdr).

'Sims 4' krijgt gratis zomerse update

Chelsy Vanlerberghe-15 mei 2024 om 08:47

Hello, summer! Er is een zomerse update gelanceerd voor 'De Sims 4' met nieuwe outfits die perfect zijn voor het aankomende seizoen.

De update is van toepassing op het basisspel en dat zorgt ervoor dat spelers gratis toegang hebben tot gloednieuwe badkleding voor hun Sims, welke maat ze ook nodig hebben. Je kan je Sims dus gratis en voor een outfit geven die volledig summerproof is. Daarnaast zijn er een aantal tops aan het spel toegevoegd, waaronder de tankini en een wikkeltop. De items beschikken over felle kleuren en zijn dus een garantie voor een stylish summer.

May the Beans be with you: Fall Guys ontvangt crossover met Star Wars

Nico De Greef-04 mei 2024 om 14:25

Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic en Lucasfilm kondigen een samenwerking aan die verschillende op Star Wars-geïnspireerde kostuums naar de kleurrijke battle royal-game brengt. De skins zullen vanaf 7 tot en met 20 mei beschikbaar zijn in de Item Shop van het spel.

Spelers kunnen vanaf aanstaande week vier skins bemachtigen die zijn gemodelleerd naar karakters uit de film Star Wars: Return of the Jedi. Zo kunnen spelers zich binnenkort verkleden als Han Solo (al zittend op de top van de Millennium Falcon) en zijn trouwe sidekick Chewbacca, de bounty hunter Boba Fett en de iconische Stormtrooper.

Naast bovengenoemde skins zullen er ook nog een aantal andere cosmetische items te verkrijgen zijn, waaronder nameplates, emotes en een celebration-animatie die werd gebaseerd op de iconische Sarlacc Pit-scène uit de film. In deze scène duwt Han Solo per ongeluk de beruchte premiejager Boba Fett een grote put in waar een Sarlacc-monster (kenmerkend voor zijn vele tentakels) woont.

Ontdek meer