Belgisch Kampioenschap Beerpong maakt een comeback

Karen Luiken-20 juni 2023 om 14:09

Het Belgisch Kampioenschap Beerpong keert terug. Na een afwezigheid van vier jaar wordt het evenement dit keer groter en beter dan je ooit gezien hebt. Waar? In Lichtervelde. Wanneer? Op 2 september!

Jaren geleden vond het kampioenschap keer op keer plaats in Antwerpen, maar de vorige organisatie kreeg geen vergunning meer van de stad en moest het evenement daarom op een laag pitje zetten. Vier jaar lang hebben bierliefhebbers moeten wachten, maar nu kan er eindelijk weer uitgekeken worden naar een nieuwe editie.

Het evenement krijgt niet alleen een nieuwe frisse wind, maar ook een nieuwe locatie. Dit keer vormt het Beats n’ Bots Festival in Lichtervelde het decor, een openluchtfestival dat bekendstaat om zijn combinatie van beerpongtoernooien, zomerbar, muziek en foodtrucks. “Dit jaar belooft het grootste beerpongkampioenschap tot nu toe te worden, met teams die strijden om de felbegeerde titel van nationaal kampioen. En met de verhuizing naar Beats n' Bots kunnen we een nog levendigere festivalsfeer en een spectaculaire ervaring bieden aan alle deelnemers en toeschouwers”, zegt medeorganisator Kevin Dehullu.

De inschrijvingen voor het Belgisch Kampioenschap Beerpong 2023 zijn nu geopend. Aanmelden kan via de website https://www.beatsnbots.be.

'Deseperate Housewives'-ster Teri Hatcher komt naar FACTS in Gent

Karen Luiken-15 februari 2024 om 08:08

De organisatie van FACTS heeft opnieuw een wereldberoemde naam toegevoegd aan de line-up van de aankomende editie van het evenement in Gent. Niemand minder dan ‘Despirate Housewives’-actrice Teri Hatcher staat op de gastenlijst.

Teri is op beide dagen, 6 en 7 april, aanwezig bij FACTS in Flanders Expo. Fans kunnen met haar op de foto, een praatje maken bij de handtekeningensessies, haar panel bijwonen en zelfs met haar op de foto.

De actrice is vooral bekend als Susan Mayer Delfino in ‘Desperate Housewives’, maar had daarnaast ook rollen in ‘Lois & Clark: The New Adventures of Superman’, ‘James Bond: Tomorrow Never Dies’ en ‘The Love Boat’.

Teri is al de vierde internationale ster die wordt toegevoegd aan de line-up van FACTS. Eerder aangekondigde namen zijn Mckenna Grace (Ghostbusters, The Handmaid’s Tale), Christopher Judge (Stargate) en Marina Sirtis (Star Trek), Verder komt ook de Vlamse jeugdboekenschrijver Marc de Bel langs.

Gent werkt aan uniforme beker voor Gentse Feesten

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 18:32

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt dit met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Ontdek meer