Pokémon komt met digitale versie van fysieke ruilkaartspel

Nico De Greef-18 juni 2023 om 12:19

The Pokémon Company heeft Pokémon TCG Live aangekondigd, een free-to-play spel dat spelers het fysieke Pokémon ruilkaartspel in een geheel vernieuw digitaal formaat laat beleven.

In Pokémon TCG Live kunnen zowel beginnende als ervaren spelers het ruilkaartspel online spelen tegen andere trainers van over de hele wereld. Spelers kunnen kaarten verzamelen en decks bouwen net zoals in de fysieke versie van het spel, maar dan in digitaal formaat. Extra kaarten kunnen ze bemachtigen door codes in te voeren die ze in echte TCG boosterpacks en andere producten vinden.

Spelers kunnen daarnaast het spel ook personaliseren: zo kunnen ze onder meer een eigen avatar creëeren en hun kaarten uitdossen met tal van leuke op Pokémon geïnspireerde card sleeves.

De app komt met verschillende spelmodi en geeft spelers de mogelijkheid om dagelijks in-game challenges te voltooien waarmee ze in-game currency (coins) kunnen verdienen.

Pokémon TCG Live maakt gebruik van dezelfde regelgeving als het fysieke ruilkaartspel en bevat een matchmaking-systeem dat spelers met vergelijkbare vaardigheidsniveaus aan elkaar koppelt om elke speler een eerlijke en uitdagende spelervaring te bieden.

Spelers uit de hele wereld kunnen Pokémon TCG Live vanaf nu downloaden op hun mobiele apparaten via de App Store en Google Play of op hun pc of Mac.

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer