16-jarige tiener verbreekt wereldrecord sneltypen

Nico De Greef-17 juni 2023 om 13:55

Een 16-jarige tiener afkomstig uit Florida in de Verenigde Staten heeft het wereldrecord sneltypen verbroken. De tiener slaagde erin aan een snelheid van maar liefst 300 woorden per minuut foutloos te typen, een snelheid waarvan lang werd gedacht dat 'ie onmogelijk te behalen was. Het vorige record stond op 279 woorden per minuut.

De tiener, die door het leven gaat als mythicalrocket op YouTube, zegt dat hij nog maar drie jaar bezig is met sneltypen en dat hij ermee begon nadat een vriend hem ermee liet kennismaken via de app Monkeytype. Via de app kunnen mensen die van een uitdaging houden hun vaardigheden met het toetsenbord bijschroeven.

Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld een reeks willekeurige woorden voorgeschoteld krijgen die men zo snel mogelijk en zonder fouten moet ingeven via het toetsenbord. Gebruikers kunnen oneindig veel woorden blijven typen, maar kunnen ook zelf een tijdslimiet instellen om hun vaardigheden te testen. De app geeft onder andere weer aan welke snelheid een gebruiker typt en berekent ook het aantal woorden per minuut.

Mythicalrocket sloeg er uiteindelijk in om maar liefst 300 woorden per minuut foutloos te typen en heeft daardoor een record te pakken. Als je weet dat de normale mens slechts aan een gemiddelde snelheid van 40 à 50 woorden per minuut komt, behaalde de tiener een verbluffend resultaat, want dat betekent dat hij maar liefst 5 keer sneller kan typen dan je moeder!

Ga jij laat naar bed? Dan hebben we slecht nieuws voor je

Karen Luiken-18 juni 2024 om 14:33- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee typen mensen: de één ligt het liefst zo vroeg mogelijk in de veren, de ander is een nachtbraker. Als jij bij het laatste kamp hoort, hebben we helaas slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat het slecht voor je gezondheid kan zijn om laat naar bed te gaan.

Een studie van Imperial College London concludeert dat ochtendmensen minder vaak psychische klachten hebben dan avondmensen. Specifieker: mensen die vóór 01.00 uur naar bed gaan, zijn over het algemeen mentaal gezonder en hebben minder vaak last van mentale, gedrags- en neurologische ontwikkelingsstoornissen, depressie of angststoornissen.

De studie, die gepubliceerd werd in Psychiatry Research, is volgens Medical News Today uitgevoerd onder bijna 74.000 mensen, waarvan 56 procent vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 63,5 jaar en de gemiddelde nachtrust was zeven uur per dagelijkse slaapcyclus.

Natte week met (heel) veel regen verwacht

Karen Luiken-17 juni 2024 om 06:17- Foto:

Photo by Max on Unsplash

Zomer in aantocht? Nee, nog steeds niet. Het wordt deze week wederom een natte bedoeling. VRT meldt dat we de komende dagen een maandhoeveelheid aan neerslag kunnen verwachten.

Deze week kan er zo’n 70 liter water per vierkante meter vallen. Dinsdag en donderdag worden de natste dagen met felle buien en veel regen op sommige dagen, maar ook maandag en vrijdag blijft het nat. Volgens Binnenlandse Zaken is er zelfs risico op een storm of wateroverlast.

Blijft het de komende tijd zo slecht? Hopelijk niet. Hoe het er nu uitziet, maken de vele regenwolken volgende week hoogstwaarschijnlijk plaats voor meer zon en gaan de temperaturen een tikkeltje omhoog.

Ontdek meer