16-jarige tiener verbreekt wereldrecord sneltypen

Nico De Greef-17 juni 2023 om 13:55

Een 16-jarige tiener afkomstig uit Florida in de Verenigde Staten heeft het wereldrecord sneltypen verbroken. De tiener slaagde erin aan een snelheid van maar liefst 300 woorden per minuut foutloos te typen, een snelheid waarvan lang werd gedacht dat 'ie onmogelijk te behalen was. Het vorige record stond op 279 woorden per minuut.

De tiener, die door het leven gaat als mythicalrocket op YouTube, zegt dat hij nog maar drie jaar bezig is met sneltypen en dat hij ermee begon nadat een vriend hem ermee liet kennismaken via de app Monkeytype. Via de app kunnen mensen die van een uitdaging houden hun vaardigheden met het toetsenbord bijschroeven.

Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld een reeks willekeurige woorden voorgeschoteld krijgen die men zo snel mogelijk en zonder fouten moet ingeven via het toetsenbord. Gebruikers kunnen oneindig veel woorden blijven typen, maar kunnen ook zelf een tijdslimiet instellen om hun vaardigheden te testen. De app geeft onder andere weer aan welke snelheid een gebruiker typt en berekent ook het aantal woorden per minuut.

Mythicalrocket sloeg er uiteindelijk in om maar liefst 300 woorden per minuut foutloos te typen en heeft daardoor een record te pakken. Als je weet dat de normale mens slechts aan een gemiddelde snelheid van 40 à 50 woorden per minuut komt, behaalde de tiener een verbluffend resultaat, want dat betekent dat hij maar liefst 5 keer sneller kan typen dan je moeder!

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer