Dit privé-eiland is bijna net zo duur als een huis

Karen Luiken-16 juni 2023 om 06:04

Waarom een huis kopen als je voor hetzelfde geld ook een compleet eiland kunt kopen? In de Caribische zee, zo’n twintig kilometer verwijderd van Nicaragua, ligt een prachtig stukje land dat te koop staat voor nog geen 440.000 euro.

Het eiland heet Iguana Island en heeft alles wat je nodig hebt om een rustig, vreedzaam leventje te leiden. Het wordt geleverd met vijf hectare land, een huis met drie slaapkamers en zelfs personeel. Als je nog geld over hebt om een helikopterplatform of zwembad te bouwen, is daar genoeg ruimte voor.

Het huis wordt omgeven door weelderig gebladerte en prachtige vlinders. Je kijkt uit op de blauwe oceaan en kunt dagelijks genieten van een zonsopgang en -ondergang. Heb je het warm? Dan sta je met een paar stappen in de Caribische zee.

Het eiland inclusief huis staat voor 475.000 dollar te koop, wat omgerekend zo’n 434.000 euro is. Je koopt er tegenwoordig bijna niet eens een huis meer voor...

Airbnb verhuurt houten huisje van Shrek

Karen Luiken-27 september 2023 om 06:53

Op zoek naar het meest romantische tripje ooit? Airbnb staat voor je klaar. Via de website kun je binnenkort een verblijf boeken in het huisje van Shrek.

Het huis ligt in de Schotse Hooglanden en lijkt precies op de geanimeerde verblijfplaats van Shrek. Alles aan het plaatje klopt: van de boomstammen die het huis doorboren tot de houten meubels.

In de omschrijving van Airbnb staat dat je in het optrekje oorsmeerkaarsen aan kunt steken, rond een vuurtje kunt zitten en dat je tijdens het ontbijt getrakteerd wordt op door Donkey gemaakte wafels. Wat wil je nog meer?!

Wie de hut wil boeken, moet geluk hebben. Het verblijf is alleen beschikbaar van 27 tot 29 oktober voor maximaal drie gasten. Op vrijdag 13 oktober kunnen liefhebbers zich via deze link aanmelden.

Corendon introduceert 'adults-only' zitplekken

Simon Smetryns-30 augustus 2023 om 08:41- Foto:

Bao Menglong via Unsplash

Luchtvaartmaatschappij Corendon heeft besloten om vanaf november een speciale zone zonder kinderen in te richten op vluchten van Schiphol (Amsterdam, Nederland) naar Curaçao. Reizigers die willen genieten van een rustige reis zonder huilende baby's en luidruchtige kleuters kunnen hiervoor kiezen, zij het tegen een extra vergoeding.

Voor een toeslag van 45 euro kunnen passagiers een stoel reserveren in deze kindvrije zone. Deze zone, gelegen aan de voorzijde van het vliegtuig, wordt fysiek afgeschermd van andere zitplaatsen door middel van wanden en gordijnen.

De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat deze 'adults-only-zone', die wordt geïntroduceerd omdat Corendon geen aparte businessclass heeft, een meer ontspannen omgeving biedt voor reizigers.

Grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, TUI en Transavia lijken echter niet overtuigd van dit idee en hebben nog geen plannen om deze optie ook te lanceren.