Dit privé-eiland is bijna net zo duur als een huis

Karen Luiken-16 juni 2023 om 06:04

Waarom een huis kopen als je voor hetzelfde geld ook een compleet eiland kunt kopen? In de Caribische zee, zo’n twintig kilometer verwijderd van Nicaragua, ligt een prachtig stukje land dat te koop staat voor nog geen 440.000 euro.

Het eiland heet Iguana Island en heeft alles wat je nodig hebt om een rustig, vreedzaam leventje te leiden. Het wordt geleverd met vijf hectare land, een huis met drie slaapkamers en zelfs personeel. Als je nog geld over hebt om een helikopterplatform of zwembad te bouwen, is daar genoeg ruimte voor.

Het huis wordt omgeven door weelderig gebladerte en prachtige vlinders. Je kijkt uit op de blauwe oceaan en kunt dagelijks genieten van een zonsopgang en -ondergang. Heb je het warm? Dan sta je met een paar stappen in de Caribische zee.

Het eiland inclusief huis staat voor 475.000 dollar te koop, wat omgerekend zo’n 434.000 euro is. Je koopt er tegenwoordig bijna niet eens een huis meer voor...

Caroline's huis uit 'The Vampire Diaries' staat nu te huur op Airbnb

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 08:45

Airbnb geeft fans van 'The Vampire Diaries' de kans om te overnachten in het huis van Miss Mystic Falls herself, Caroline Forbes. En je hoeft niet eens uitgenodigd worden om binnen te gaan.

Het huis, waar Caroline zowel als vampier en als mens woonde, is nu boekbaar op Airbnb. Het huis ligt op loopafstand van het dorpsplein van Covington, waar je de beroemde klokkentoren van Mystic Falls kunt bezoeken of kunt eten bij de Mystic Grill. Wie weet kom je wel een Salvatore-broer tegen?

Het huis is meer dan 130 jaar oud en heeft drie slaapkamers, twee-en-een-halve badkamer, en plek voor acht gasten. Extra’s zijn een ruime achtertuin, een schommel op de veranda en een ligbad. Je kunt zelfs “bloedzakken” bestellen voor een themadrankje. Yummy? De prijs schommelt rond de $400 per nacht, afhankelijk van het seizoen.

De gastheer van de Airbnb waarschuwt wel dat veel fans naar deze geliefde locatie afzakken om te zien waar de serie is opgenomen, dus er is een kans dat er mensen langskomen om foto’s te maken voor het huis.

'The Vampire Diaries' liep acht seizoenen en eindigde in maart 2017. De show inspireerde spin-offs zoals 'The Originals' en 'Legacies'. De serie volgt het verhaal van Elena Gilbert, die na de dood van haar ouders verstrikt raakt in een bovennatuurlijke wereld van vampieren, weerwolven en heksen. Ze komt in een driehoeksverhouding terecht met de vampierbroers Stefan en Damon, terwijl ze vecht om haar familie en vrienden te beschermen

6 doden en 37 in levensgevaar door alcohol in populaire vakantiebestemming

Chelsy Vanlerberghe-30 augustus 2024 om 14:23- Foto:

Jonny Clow via Unsplash

In Bangkok, Thailand, zijn zes mensen overleden en 37 anderen ernstig ziek geworden na het drinken van vervalste ‘rotgut’ alcohol, een goedkope en gevaarlijke drank die op straat werd verkocht. Deze illegale alcohol bevatte giftige chemicaliën zoals methanol. Dat melden The Sun en de The Bangkok Post.

De Thaise minister van Volksgezondheid, Somsak Thepsutin, liet weten dat 15 van de slachtoffers aan de beademing liggen, terwijl 22 anderen nierdialyse ondergaan en sommigen last hebben van wazig zicht.

De verkoop van de vervalste alcohol werd teruggeleid naar een vrouw die al jaren kruidige alcohol op straat verkocht. Zij vertelde: "Een jaar geleden huurde ik twee mannen in, die broers waren, om rijstwhisky voor me te maken. Het smaakte normaal, dus ik bleef bij hen bestellen."

Vorige week meldden haar klanten echter dat de smaak van de drank was veranderd. "Ze zeiden dat het zwakker en bruisender smaakte, en een lager alcoholgehalte leek te hebben," vervolgde ze. "Ik belde de broers om te vragen of ze de ingrediënten hadden veranderd, maar ze weigerden me iets te vertellen en zeiden alleen dat ze het hadden verbeterd."

Toen ze zelf de laatste batch van de drank proefde, kreeg ze een beetje diarree, maar ze besteedde er weinig aandacht aan. "Later ontdekte ik dat iemand was overleden na het drinken ervan, en ik was erg geschokt. Ik kon niet geloven dat zoiets kon gebeuren," vertelde ze.

De autoriteiten hebben de broers, Surasak Insam (46) en Surachai Insam (44), inmiddels gearresteerd. Ze hebben toegegeven de alcohol te hebben verdund, maar ontkennen echter iets te weten over de aanwezigheid van giftige stoffen.

De politie onderzoekt nu ook een fabriek in de omgeving die mogelijk de gevaarlijke chemicaliën aan de broers heeft geleverd. Iedereen die de verdachte alcohol heeft gedronken, wordt dringend geadviseerd om direct een arts te raadplegen.

Ontdek meer