Demi Lovato werd moe van voornaamwoorden hen/die

Karen Luiken-14 juni 2023 om 06:07

Demi Lovato besloot vorig jaar haar voornaamwoorden opnieuw te veranderen in zij/haar nadat ze in 2021 aankondigde non-binair te zijn en met hen/die te willen worden aangesproken. In GQ Hype Spain vertelt ze waarom ze die keuze maakte.

Het heeft vooral te maken met praktische zaken, legt Demi uit. “Ik moest mensen constant uitleggen waarom ik me identificeerde met die voornaamwoorden. Het was heel vermoeiend. Ik werd er gewoon moe van. Maar juist om die reden weet ik dat het belangrijk is om het woord te blijven verspreiden.”

Demi zegt dat ze elke dag wordt geconfronteerd met haar genderidentiteit. Bij toiletten, waar vaak geen genderneutrale opties zijn, maar ook bij het invullen van formulieren. “Zoals overheidsdocumenten of andere formulieren waar je je geslacht moet specificeren. Je hebt maar twee opties, mannelijk of vrouwelijk. Ik heb het gevoel dat beide keuzes niet logisch voor mij zijn. Ik moet voor vrouw kiezen omdat er niet meer opties zijn. Dit moet veranderen.”

Reünie 'De Mol': deze fragmenten mag je niet gemist hebben

Karen Luiken-20 mei 2024 om 07:34

Na de finale van ‘De Mol’ die vorige week plaatsvond, was het gisteren tijd voor de reünie. Daarin zagen we hoe de mol Senne er stiekem op los stapte tijdens de stappenteller-proef, een tip die naar hem verwees als mol én hoe Bernard een deel van de groepspot aan het goede doel schenkt. Deze fragmenten mag je niet gemist hebben.

De mol Senne stapte er stiekem op los tijdens de stappenteller-proef

Eén van de eerste tips die verwijst naar Senna als de mol: "De kleuren van Westerlo"

Winnaar Bernard schenkt deel van de groepspot aan fonds dat Michaëls dochtertje steunde

Selena Gomez emotioneel na staande ovatie van 9 (!) minuten

Karen Luiken-19 mei 2024 om 13:01

Selena Gomez heeft tijdens het filmfestival van Cannes een staande ovatie van maar liefst negen minuten gekregen voor de film ‘Emilia Pérez’, waar ze samen met Zoe Saldaña en Karla Sofía Gascón in te zien is. Volgens Variety is het de grootste staande ovatie ooit op het filmfestival.

Selena hield het tijdens de staande ovatie niet droog. Terwijl het publiek negen minuten lang klapte, toeterde, floot en juichte, veegde de zangeres haar tranen weg. Haar collega’s Zoe en Karla gaven elkaar een emotionele knuffel.

De film ‘Emilia Pérez’ gaat over Rita, een advocaat wiens kantoor eerder geneigd is criminelen te helpen dan gerechtigheid te vinden. Ze vindt een onverwachte uitweg wanneer Manitas, de gevreesde leider van een drugskartel, haar rekruteert om hem te helpen bij het voltooien van een geslachtsveranderende operatie om de vrouw te worden die hij altijd al wilde zijn. Selena speelt zijn nietsvermoedende vrouw.

Ontdek meer