Demi Lovato werd moe van voornaamwoorden hen/die

Karen Luiken-14 juni 2023 om 06:07

Demi Lovato besloot vorig jaar haar voornaamwoorden opnieuw te veranderen in zij/haar nadat ze in 2021 aankondigde non-binair te zijn en met hen/die te willen worden aangesproken. In GQ Hype Spain vertelt ze waarom ze die keuze maakte.

Het heeft vooral te maken met praktische zaken, legt Demi uit. “Ik moest mensen constant uitleggen waarom ik me identificeerde met die voornaamwoorden. Het was heel vermoeiend. Ik werd er gewoon moe van. Maar juist om die reden weet ik dat het belangrijk is om het woord te blijven verspreiden.”

Demi zegt dat ze elke dag wordt geconfronteerd met haar genderidentiteit. Bij toiletten, waar vaak geen genderneutrale opties zijn, maar ook bij het invullen van formulieren. “Zoals overheidsdocumenten of andere formulieren waar je je geslacht moet specificeren. Je hebt maar twee opties, mannelijk of vrouwelijk. Ik heb het gevoel dat beide keuzes niet logisch voor mij zijn. Ik moet voor vrouw kiezen omdat er niet meer opties zijn. Dit moet veranderen.”

Ook dit 'Love Island'-koppel uit elkaar

Karen Luiken-24 september 2023 om 07:59

Twee van de drie koppels die vorige week in de finale van ‘Love Island’ stonden, zijn al uit elkaar. Na Nycole en Jonna hebben nu ook Garbi en Junar hun relatie verbroken.

Garbi leerde Junar kennen toen haar andere scharrel Kevin naar Casa Amor ging. Ze viel als een blok voor de Nederlander en belandde zelfs met hem op de tweede plek in de finale. Het leek erop dat de twee een rooskleurige toekomst tegemoet gingen, maar niets blijkt nu minder waar. Via Instagram laat Garbi weten dat het over is tussen haar en Junar.

“Lieve allemaal, ik wil jullie even vertellen dat het niet meer werkt tussen mij en Junar en ik besloten heb om er een punt achter te zetten”, aldus Garbi. “Ik vind het enorm spijtig dat het zo gelopen is. Maar het voelt gewoon eenzijdig allemaal.”

Disney+ lanceert nieuwe beelden van langverwachte 'Percy Jackson'-serie

Karen Luiken-24 september 2023 om 07:45

Disney+ heeft een gloednieuwe trailer gedeeld van ‘Percy Jackson and Te Olympians’. De langverwachte serie gaat op 20 december in première.

In ‘Percy Jackson and the Olympians’ is te zien hoe Percy Jackson, Grover Underwood en Annabeth Chase aan een heldhaftige zoektocht beginnen. De hoofdrollen worden gespeeld door Walker Scobell, Aryan Simhadri en Leah Sava Jeffries. Andere rollen zijn weggelegd voor onder anderen Lin-Manuel Miranda, Megan Mullally, Toby Stephens, Virginia Kull, Jason Mantzoukas, Jay Duplass, Glynn Turman en Lance Reddick.

Op 20 december komen de eerste twee afleveringen van de serie online. Daarna volgt er elke week een nieuwe aflevering.

Ontdek meer