Avatar: Frontiers of Pandora verschijnt officieel op 7 december

Nico De Greef-13 juni 2023 om 16:48

De langverwachte open wereld-game Avatar: Frontiers of Pandora heeft eindelijk een verschijningsdatum te pakken. Na jaren in ontwikkeling heeft Ubisoft bekendgemaakt dat de first-person game officieel op 7 december uitkomt. Het bedrijf heeft daarnaast ook de allereerste gameplaybeelden vrijgegeven.

Het heeft even geduurd, maar fans van het Avatar-universum van filmmaker James Cameron kunnen eindelijk beginnen met écht aftellen: vanaf december kunnen zij helemaal zelf (of samen met een vriend via online co-op) de fantastische wereld van Pandora gaan verkennen.

Spelers zullen daarbij niet het verhaal van de films volgen, maar wel een compleet origineel verhaal in het bekende Avatar-universum. Een die hen naar onbekend terrein zal leiden: de Western Frontiers. Als speler kruip je in de huid van een Na'vi kind en word je ontvoerd en getraind door de RDA, de corrupte militaristische overheidsinstelling uit de films. Vijftien jaar later ben je eindelijk ontsnapt uit de klauwen van de RDA en tracht je samen met de hulp van andere Na'vi clans om je wereld te redden.

De vijand bestrijden kun je op verschillende manieren doen: met traditionele Na'vi wapens zoals bogen en speren, of door gebruik te maken van je menselijke training waarbij je meer vernietigende wapens gebruikt zoals een assault rifle of een shotgun. En jawel, net zoals in de films, kun je ook je eigen vliegende Banshee temmen om de strijd in het luchtruim verder te zetten.

Avatar Frontiers of Pandora wordt ontwikkeld door Ubisoft Massive Entertainment en verschijnt op 7 december voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Bekijk de uitgebreide gameplaytrailer:

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer