Ubisoft onthult eerste details en beelden van Star Wars: Outlaws

Nico De Greef-11 juni 2023 om 21:52

Ubisoft en Lucasfilm Games werken al enige tijd samen aan een ambitieuze open wereld Star Wars-game en hebben nu de eerste details en beelden van dat project vrijgegeven tijdens de Xbox Games Showcase.

Star Wars: Outlaws wordt omschreven als de allereerste open wereld Star Wars-game en speelt zich af tussen de films The Empire Strikes Back en Return of the Jedi in een periode waarin de criminele onderwereld volop bloeit. Spelers nemen de rol aan van de voortvluchtige dievegge Kay Vess en worden op pad gestuurd om één van de grootste overvallen ooit in de melkweg te plegen, in de hoop nadien aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Daarbij zullen spelers niet enkel bekende planeten bezoeken, maar ook enkele die compleet nieuw zijn. Samen met haar schattige alien-companion Nix zal Kay anderen te slim af moeten zijn, waaronder de grote misdaadsyndicaten en het Keizerrijk.

Star Wars: Outlaws is een verhaalgedreven single-player open wereld-game die momenteel in ontwikkeling is bij Ubisoft Massive Entertainment (dezelfde studio die momenteel ook aan Avatar: Frontiers of Pandora werkt) in samenwerking met Lucasfilm Games. De game arriveert in 2024 voor de Xbox Series X/S, PlayStation 5 en PC.

Hieronder kun je alvast de cinematische reveal trailer van Star Wars: Outlaws bekijken. Aanstaande maandag, tijdens de Ubisoft Forward-presentatie, zal meer info over de game worden gegeven, inclusief een eerste blik op gameplay.

Netflix brengt GTA-games naar je mobiel

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis drie GTA-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan zijn steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december via de mobiele Netflix-app, de Apple App Store en Google Play downloaden op iOS en Android-apparaten.

De GTA-games zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamingdienst ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer