Ubisoft onthult eerste details en beelden van Star Wars: Outlaws

Nico De Greef-11 juni 2023 om 21:52

Ubisoft en Lucasfilm Games werken al enige tijd samen aan een ambitieuze open wereld Star Wars-game en hebben nu de eerste details en beelden van dat project vrijgegeven tijdens de Xbox Games Showcase.

Star Wars: Outlaws wordt omschreven als de allereerste open wereld Star Wars-game en speelt zich af tussen de films The Empire Strikes Back en Return of the Jedi in een periode waarin de criminele onderwereld volop bloeit. Spelers nemen de rol aan van de voortvluchtige dievegge Kay Vess en worden op pad gestuurd om één van de grootste overvallen ooit in de melkweg te plegen, in de hoop nadien aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Daarbij zullen spelers niet enkel bekende planeten bezoeken, maar ook enkele die compleet nieuw zijn. Samen met haar schattige alien-companion Nix zal Kay anderen te slim af moeten zijn, waaronder de grote misdaadsyndicaten en het Keizerrijk.

Star Wars: Outlaws is een verhaalgedreven single-player open wereld-game die momenteel in ontwikkeling is bij Ubisoft Massive Entertainment (dezelfde studio die momenteel ook aan Avatar: Frontiers of Pandora werkt) in samenwerking met Lucasfilm Games. De game arriveert in 2024 voor de Xbox Series X/S, PlayStation 5 en PC.

Hieronder kun je alvast de cinematische reveal trailer van Star Wars: Outlaws bekijken. Aanstaande maandag, tijdens de Ubisoft Forward-presentatie, zal meer info over de game worden gegeven, inclusief een eerste blik op gameplay.

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Ontdek meer