Slaap je slecht? Seks werkt!

Karen Luiken-11 juni 2023 om 16:06- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Je kunt een paar dingen doen als je slecht slaapt. Het nemen van een slaappil is er daar één van, maar volgens recent onderzoek is er iets wat veel beter zou kunnen helpen: seks.

Voor de studie, die deze week op de jaarlijkse SLEEP-bijeenkomst in Indianapolis werd gepresenteerd, werden 53 volwassenen ondervraagd over hun slaapgewoonten. Ze moesten vragen beantwoorden over hun slaapkwaliteit, seks, orgasmes en het gebruik van slaapmedicatie.

Uit de gegevens is gebleken dat een groot deel beter slaapt na seks dan na het nemen van een slaappil. Het gaat om zo’n 75 procent. “Het is interessant om te zien hoe vaak seks werd gebruik als hulpmiddel om te slapen”, zegt co-auteur Seema Khosla volgens The New York Post.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd:

Wat is de maximum leeftijd waarmee je iets zou doen...

Simon Smetryns-23 augustus 2023 om 10:42

Ontdek meer