Slaap je slecht? Seks werkt!

Karen Luiken-11 juni 2023 om 16:06- Foto:

Dainis Graveris, Sexual Alpha

Je kunt een paar dingen doen als je slecht slaapt. Het nemen van een slaappil is er daar één van, maar volgens recent onderzoek is er iets wat veel beter zou kunnen helpen: seks.

Voor de studie, die deze week op de jaarlijkse SLEEP-bijeenkomst in Indianapolis werd gepresenteerd, werden 53 volwassenen ondervraagd over hun slaapgewoonten. Ze moesten vragen beantwoorden over hun slaapkwaliteit, seks, orgasmes en het gebruik van slaapmedicatie.

Uit de gegevens is gebleken dat een groot deel beter slaapt na seks dan na het nemen van een slaappil. Het gaat om zo’n 75 procent. “Het is interessant om te zien hoe vaak seks werd gebruik als hulpmiddel om te slapen”, zegt co-auteur Seema Khosla volgens The New York Post.

Dokters waarschuwen voor seks-trend

Chelsy Vanlerberghe-04 oktober 2024 om 13:57

Al gehoord van 'edging'? Deze populaire techniek helpt mensen om hun orgasmes intensiever te maken. Je jstopt net voor het orgasme en begint dan weer opnieuw. Het klinkt misschien spannend, maar dokters waarschuwen voor de risico’s die erbij komen kijken.

Dr. Donald Grant legt in een artikel voor de Daily Mail uit dat als je te vaak orgasmes uitstelt, je lichaam eraan kan wennen en minder gevoelig wordt voor stimulatie. Dit kan je plezier echt verpesten, omdat je de opwinding die je normaal voelt, kunt verliezen. En dan heb je ook nog het risico op ‘blue balls’, wat pijn in je balzak betekent wanneer je wel opgewonden raakt, maar niet klaarkomt. Dit kan behoorlijk ongemakkelijk zijn.

Daarnaast kan edging ook onnodige druk op je bekkenbodemspieren zetten, wat kan leiden tot erectieproblemen. Een andere expert, Dr. Rina Malik benadrukt in een YouTube-video dat als je constant probeert je ejaculatie onder controle te houden, die spieren gespannen kunnen raken. Dat kan uiteindelijk leiden tot erectieproblemen. En dat wil niemand, toch?

Dus, als je edging wilt uitproberen, doe het dan met mate. Combineer het met normale seks en masturbatie voor de beste ervaring.

Krimpen penissen met de leeftijd? Studie onthult het antwoord

Chelsy Vanlerberghe-04 oktober 2024 om 13:31- Foto:

charlesdeluvio via Unsplash

Een medisch expert heeft eindelijk de vraag beantwoord die menig man bezighoudt: kan je penis eigenlijk krimpen?

Technisch gezien kunnen penissen niet echt krimpen, maar er zijn wel verschillende factoren die de erectie kunnen beïnvloeden, waardoor deze kleiner kan aanvoelen tijdens... belangrijke momenten.

Mary Samplaski, uroloog aan de Universiteit van Zuid-Californië, legt in een interview met Men's Health uit dat leeftijd en levensstijl een negatieve invloed kunnen hebben op het vermogen van de penis om op te zwellen. Roken bijvoorbeeld, beschadigt de bloedvaten en vermindert de bloedstroom, wat je erectie kan beïnvloeden. Ook aandoeningen zoals hartziekten, diabetes en schildklierproblemen kunnen de erectiekracht verminderen.

Obesitas kan ook een boosdoener zijn. Dr. Samplaski legt uit dat vet een enzym bevat dat testosteron omzet in oestrogeen, wat kan leiden tot erectieproblemen en zelfs een verkleining van de testikels.

"Beweging is een natuurlijke manier om de testosteronspiegel van een man te verhogen. Testosteron is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van de mannelijke geslachtsorganen", vertelt ze aan het tijdschrift.

Bizar genoeg kan zelfs "te veel" seks invloed hebben op de grootte. Overmatige seksuele activiteit kan leiden tot blessures en littekenweefsel. Ai!

Helaas is, zelfs als je volledig gezond bent, niet rookt en regelmatig sport, een bepaalde afname in erectiele functie gewoon een onderdeel van het verouderingsproces. Medische experts wijzen erop dat, hoewel mannen soms een vermindering in erectiekracht kunnen ervaren, daadwerkelijke penisverkleining uiterst zeldzaam is.

Dit nieuws komt 18 maanden nadat werd ontdekt dat de gemiddelde penislengte de afgelopen 30 jaar met 24 procent is toegenomen. Dit lijkt goed nieuws, maar onderzoekers van een studie die vorig jaar in het World Journal of Men's Health werd gepubliceerd, waarschuwden dat dit eigenlijk een "verontrustende" ontdekking is.

"Elke verandering in ontwikkeling is zorgwekkend, omdat ons voortplantingssysteem een van de belangrijkste onderdelen van de menselijke biologie is," zei Dr. Michael Eisenberg, de auteur van de studie, destijds tegen de blog Scope van Stanford Medicine.

Er is dus nog veel nieuw onderzoek nodig.

Ontdek meer