Kamping Kitsch Club lanceert hilarisch festivalnummer

Karen Luiken-10 juni 2023 om 08:55

Om te vieren dat Kamping Kitsch Club bijna losbarst, hebben verschillende artiesten de handen ineen gestoken voor een gezamenlijk nummer. Vieze Asbak, HET POMPSTATION en Yung Petsi hebben samen met Kamping Kitsch Club Soundsystem het liedje ‘De Kamping Is Van Ons’ gelanceerd.

Het liedje vormt het officiële anthem voor Kamping Kitsch Club, waarvan de Nederlandse editie op 17 juni in Eindhoven en de Vlaamse op 19 augustus in Kortrijk plaatsvindt. Het thema dit jaar is anti-anti-woke met als tagline ‘you never woke alone’.

Er komen komen tientallen artiesten langs om het publiek te voorzien van heerlijke deuntjes. Naast Zillion-opperhoofd Frank Verstraeten zijn dat onder meer Tanja Dexters, Marc Coucke, Margriet Hermans, Nonkel Jef, Omdat Het Kan & Average Rob, Paul Elstak, Yves Seghers, Mark with a K, MC Chucky, de Chippendales en Big Klit.

De artiesten verspreiden zich over tien verschillende podia, waaronder Oktoberfist Fest, Radio Topkaas, King’s Club, In Bed Met Hot Marijke, Mijn Stage, Spoiler Room, Slager Tente, Terror Tente en Mad Ambition by Pat Nutrition. Nieuw dit jaar is de TAGMAG Circus-stage, die door ons gehost zal worden. Hier vind je sounds terug van Gunther D, DJ Jack Amai M’n Klak, Pompbak & MC Syphon, Michael Amani, Magik en Sven Van Alboom versus Clementine.

Bijzijn? Dat kan! Kaartjes koop je hier.

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

Gent werkt aan uniforme beker voor Gentse Feesten

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 18:32

De pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben samen met de Stad Gent een akkoord bereikt: er komt een uniforme beker op de Gentse Feesten voor de feestkernen in de feestenzone. Een 'bekercoördinator' leidt het project in goede banen, de Stad ondersteunt dit met een subsidie van 160.000 euro.

Tijdens de vorige editie van de Gentse Feesten waren er verschillende herbruikbare bekers in omloop, en ook de inleverpunten en waarborgsystemen werkten niet overal hetzelfde. Daar komt nu verandering in. De pleinorganisatoren en de Stad Gent slaan voor de komende editie de handen in elkaar voor een uniforme beker. De beker, in een nieuwe huisstijl, zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

De feestkernen in de feestenzone die met de beker zullen werken, zijn Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein. Bovendien zullen bezoekers de nieuwe beker op alle Gentse Feestenpleinen kunnen inwisselen. Op die manier wordt vanaf deze editie optimale klantvriendelijkheid gegarandeerd.

De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt als duurzame oplossing voor de recent aangekochte herbruikbare bekers.

Ontdek meer