Vrouw kan niet meer klaarkomen na ongeluk en krijgt schadevergoeding

Karen Luiken-08 juni 2023 om 12:39- Foto:

Photo by Justinas Teselis on Unsplash

Een 62-jarige vrouw die niet meer kan klaarkomen door een ongeluk, krijgt een schadevergoeding van 250.000 euro. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het ongeluk vond twintig jaar geleden plaats. De vrouw was 42 jaar toen ze door wegwerkzaamheden een harde val met haar motor maakte. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en liep zowel een hersenschudding als een verwonding aan haar lies op. De gevolgen daarvan waren pijnlijk: de vrouw kon niet meer klaarkomen, werd verlaten door haar partner en moest uiteindelijk zelfs haar huis verkopen.

Een paar jaar later heeft de rechter bepaald dat het Waals Gewest en een bedrijf achter de werkzaamheden verantwoordelijk waren voor het ongeluk. Zij moeten nu een schadevergoeding betalen. In het totaal gaat het om bijna 250.000 euro.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer