Dit zijn de finalisten van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-08 juni 2023 om 09:49

De finalisten van het vijfde seizoen van ‘De Campus Cup’ zijn bekend. Vanavond strijden de opleidingen Rechten van de KU Leuven en Biomedische Laboratioriumtechnologie van de Erasmushogeschool Brussel tegen elkaar in de allesbepalende finale.

Zowel het team van de KU Leuven als het team van de Erasmushogeschool Brussel kan voor een primeur zorgen. De KU Leuven stond in het verleden twee keer in de finale, maar heeft de winst nog nooit te pakken gekregen. Verder is het ook nog nooit eerder voorgekomen dat een studie met een wetenschappelijke richting de trofee mee naar huis mocht nemen. Vorig jaar ging de eindoverwinning naar Taal- en Letterkunde van de VUB.

De finale van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 21.35 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX.

(De slechtste) tips voor eerstejaars aan de unief!

Simon Smetryns-27 september 2023 om 10:44

Eerstejaars aan de unief of hogeschool? Hier vind je de beste (en slechtste) tips om er een goed jaar van te maken!

Startdatum en presentator 'De Slimste Mens ter Wereld' bekend

Karen Luiken-27 september 2023 om 06:55

Het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ wordt ondanks veel speculaties van fans toch weer gepresenteerd door Erik Van Looy. Dat nieuws maakt Play4 bekend in een nieuwe video waarmee ook de startdatum wordt aamgekondigd: maandag 16 oktober.

Afgelopen weekend deelde Play4 een filmpje waarin te zien was hoe Erik Van Looy stikte in een radijsje. Een dag later lieten verschillende juryleden uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ via Instagram weten het presentatiestokje over te willen nemen.

Fans dachten daardoor dat er een nieuwe presentator zou komen, maar uit het nieuwe filmpje van Play4 blijkt nu dat niks minder waar is. Erik Van Looy blijkt zijn functie gewoon behouden. Sterker nog: als het aan hem ligt, ‘doet hij er nog twintig jaar bij’.

Naast een groot aantal juryleden wordt de presentator dit seizoen ook vergezeld door allerlei nieuwe kandidaten. Dat zijn onder anderen Jade Mintjens, Robin Pront, Annelien Coorevits, Average Rob, Alex Agnew, Nathalie Meskens, Spinvis, Toby Alderweireld, Elisabeth Lucie Baeten, Fien Germijns en Petra De Sutter.

Ontdek meer