IKEA organiseert grote rommelmarkt in Gent

Karen Luiken-31 mei 2023 om 10:41- Foto:

Photo by Jueun Song on Unsplash

Nog niks te doen aanstaande zaterdag? Breng vooral een bezoekje aan de IKEA in Gent. Daar wordt een grote rommelmarkt georganiseerd waar meubels, accessoires en kledingstukken worden verkocht.

IKEA probeert klanten al een tijdje aan te zetten om producten en meubels een tweede leven te geven. Dat doet de keten onder andere met een ‘Tweedekanshoek’, die in verschillende filialen te vinden is en waar men afgedankte artikelen, producten met kleine defecten en andere IKEA-spullen tegen kleine prijsjes kan kopen.

Maar nu is er dus iets nieuws: de rommelmarkt. Family members krijgen de kans om hier al hun oude, ongebruikte spullen te verkopen. Dat kunnen IKEA-producten zijn, maar ook andere items. Het evenement is gratis toegankelijk tussen 09.00 en 16.00 uur. Iedereen is welkom!

Grootste 3x3 basketbaltoernooi ter wereld komt naar België

Karen Luiken-25 maart 2024 om 13:19- Foto:

Red Bull Content Pool

Fan van basketbal? Dan ga je dit leuk vinden! Het wereldwijde 3x3 basketbaltoernooi Red Bull Half Court keert terug naar België met maar liefst drie kwalificatiewedstrijden in Antwerpen, Brussel en Charleroi.

Tijdens de wedstrijden nemen de beste streetballers het op een half veld tegen elkaar op tijdens matches van tien minuten, of totdat één team 21 punten heeft gescoord. De eerste kwalificatie vindt plaats op 20 april in Charleroi, de tweede op 27 april in Brussel en de laatste op 11 mei in Antwerpen.

Per kwalificatie gaan twee mannelijke teams en een vrouwelijk team door naar de Belgische finale op zaterdag 25 mei op het Mehdi Bouda basketbalplein in Brussel. Het team dat daar het beste weet te presteren, mag later dit jaar ons land vertegenwoordigen op de Red Bull Half Court World Finals in New York.

“Wat het event zo cool maakt, is dat het meer is dan alleen een toernooi. Het gaat om de sport, maar ook om de community en de passie voor basket die ons samenbrengt”, zegt Gitte Van Roost van Buckets Belgium. “Dat zowel pro spelers als amateurs mogen deelnemen, zet onze sport in de kijker bij een breed publiek en dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

De inschrijvingen voor de Red Bull Half Court zijn vanaf nu geopend.

'De Viking' in Gent gaat opnieuw open

Chelsy Vanlerberghe-22 maart 2024 om 09:32

Vanaf 23 maart opent De Viking in Gent opnieuw haar deuren. Het populaire danscafé vlakbij de Overpoort stond al een tijdje over te nemen en nu is het eindelijk zo ver!

De Viking zal zich blijven richten op twintigers en dertigers en zal vooral commerciële muziek draaien, met af en toe thema-avonden uit 90 en 00s. Het café is open op vrijdag en zaterdag vanaf 21 uur. Doorheen de week kan het worden afgehuurd voor privéfeesten.

De Viking wordt overgenomen door een West-Vlaamse twintiger die eigenaar is van vier frituren met de naam 'All You Can Friet'. Wie hoopt op een goeie portie frieten bij een frisse pint, zal zijn pak toch elders moeten halen, want in de nieuwe Viking zullen geen frietjes te verkrijgen zijn. Spijtig!

Ontdek meer