Rock Werchter cancelt Slowthai na beschuldiging van verkrachting

Dieter Blarinckx-25 mei 2023 om 12:58

Festivalgangers die er naar uitkeken om rapper Slowthai aan het werk te zien op Rock Werchter, lezen best even verder. De organisatie heeft immers laten weten dat ze 'm van de affiche halen na beschuldigingen van verkrachting.

De Britse rapper Slowthai stond deze zomer normaal op het podium van Rock Werchter, een van de grootste festivals van ons land. Maar hij werd de laatste tijd beschuldigd van verkrachting en moest zich ondertussen gaan veratwoorden bij de rechtbank. Een verdict is er (nog) niet, maar toch neemt Rock Werchter al verdere stappen.

“Het lijkt ons voor alle betrokkenen niet gepast om hem nu een podium te bieden op het festival”, klinkt het bij de organisatie aan het Vlaamse blad Humo.

Rock Werchter is niet het enige festival dat de rapper van de affiche haalde, want ook de Britse festivals Reading & Leeds en Glastonbury ondernamen meteen actie nadat de feiten aan het licht kwamen.

“Wij willen dat onze festivals een plek zijn waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, geweld, kritiek of intimidatie, van welke aard dan ook. Wij vinden dat erg belangrijk. Als mede-initiatiefnemer van We Care A Lot nemen we onze verantwoordelijkheid op. Onze waarden en normen worden ook aan de artiesten gecommuniceerd. Gezien de rechtszaak en de ernst van de beschuldigingen lijkt het ons voor alle betrokkenen niet gepast hem nu een podium te bieden op het festival”, klinkt het verder bij de Rock Werchter-organisatie.

Mumford & Sons vervangt Stromae tijdens Rock Werchter

Karen Luiken-05 juni 2023 om 16:18

Rock Werchter heeft een vervanger gevonden voor Stromae. Het plekje dat de zanger achterliet omdat hij met gezondheidsproblemen kampt, wordt opgevuld door Mumford & Sons. Dat maakt het festival bekend via social media.

“Het was bijna onmogelijk om de plek op te vullen die Stromae achterliet, maar Mumford & Sons heeft onze uitnodiging geaccepteerd”, aldus de organisatie van Rock Werchter. “We vinden het geweldig dat we ze opnieuw welkom mogen heten nadat ze hier in 2019 ook al waren. Dit wordt de eerste Europese show van de band in drie jaar tijd.”

Stromae maakte vorige maand bekend dat hij al zijn optredens moest cancelen vanwege gezondheidsproblemen. “Ik hoopte dat ik snel beter zou worden zodat ik mijn tour op kon pakken en mijn fans weer kon ontmoeten, maar helaas moet ik accepteren dat de genezing langer duurt dan verwacht”, aldus Stromae. “Ik vind het verschrikkelijk dat ik de rest van mijn tour moet cancelen. Deze beslissing was niet gemakkelijk, maar wel nodig om beter te kunnen worden.”

Dance D-Vision kondigt nieuwe artiesten aan

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:14

De line-up van Dance D-Vision wordt groter en groter. De organisatie van het festival heeft gisteren maar liefst elf nieuwe namen aangekondigd.

$hirak is een van de nieuwe namen die in het weekend van 4 en 5 augustus voor muziek zal zorgen tijdens Dance D-Vision. Hij wordt op het affiche vergezeld door Blushxblush, Cherry Moon Trax, DJ Licious, Gladde paling, Jorden Dux, Manuals, Michiel Cnudde, Omdat Het Kan & Average Rob, Sven Lanvin en Zof. Eerder werden Jebroer, Michael Amani, Natte Visstick, Regi, Pauline en Ronny Retro al aangekondigd.

TAGMAG zal een van de stages van Dance D-Vision hosten. Verder is er dit jaar voor het eerst ook een camping bij het festival. Deze bevindt zich aan de Zwembadstraat in Zottegem, vlakbij het festivalterrein.

Alle info en tickets vind je hier.

Ontdek meer