Rock Werchter cancelt Slowthai na beschuldiging van verkrachting

Dieter Blarinckx-25 mei 2023 om 12:58

Festivalgangers die er naar uitkeken om rapper Slowthai aan het werk te zien op Rock Werchter, lezen best even verder. De organisatie heeft immers laten weten dat ze 'm van de affiche halen na beschuldigingen van verkrachting.

De Britse rapper Slowthai stond deze zomer normaal op het podium van Rock Werchter, een van de grootste festivals van ons land. Maar hij werd de laatste tijd beschuldigd van verkrachting en moest zich ondertussen gaan veratwoorden bij de rechtbank. Een verdict is er (nog) niet, maar toch neemt Rock Werchter al verdere stappen.

“Het lijkt ons voor alle betrokkenen niet gepast om hem nu een podium te bieden op het festival”, klinkt het bij de organisatie aan het Vlaamse blad Humo.

Rock Werchter is niet het enige festival dat de rapper van de affiche haalde, want ook de Britse festivals Reading & Leeds en Glastonbury ondernamen meteen actie nadat de feiten aan het licht kwamen.

“Wij willen dat onze festivals een plek zijn waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, geweld, kritiek of intimidatie, van welke aard dan ook. Wij vinden dat erg belangrijk. Als mede-initiatiefnemer van We Care A Lot nemen we onze verantwoordelijkheid op. Onze waarden en normen worden ook aan de artiesten gecommuniceerd. Gezien de rechtszaak en de ernst van de beschuldigingen lijkt het ons voor alle betrokkenen niet gepast hem nu een podium te bieden op het festival”, klinkt het verder bij de Rock Werchter-organisatie.

Eerste namen line-up Balaton Sound bekend

Karen Luiken-05 december 2023 om 16:31

De komende editie van Heineken Balaton Sound wordt er eentje om nooit te vergeten. Hoe we dat nu al weten? De eerste namen van de line-up zijn aangekondigd en die zijn legendarisch!

De organisatie van het festival maakt vandaag bekend dat Paul Kalkbrenner, Marshmello, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, James Hype, John Newman en Purple Disco Machine van 3 tot en met 6 juli afreizen naar het Balatonmeer in Hongarije. Hetzelfde geldt voor Nervo, Ben Nicky, Will Sparks, Nico Moreno, en Switch Disco.

Na de uitverkochte Early Birds gaan met deze eerste reeks namen ook de reguliere tickets in de verkoop. Er zijn kaartjes voor vier dagen, drie dagen of enkele dagtickets beschikbaar. Festivalgangers kunnen kiezen tussen een verblijf op de camping, glamping of hotel.

Meer informatie vind je hier.

Lenny Kravitz is laatste headliner Rock Werchter

Karen Luiken-30 november 2023 om 15:03

Lenny Kravitz komt naar de aankomende editie van Rock Werchter. De uit New York afkomstige zanger is geboekt als vierde en laatste headliner.

De organisatie van het festival maakt bekend dat Lenny Kravitz op donderdag 4 juli de mainstage van Rock Werchter beklimt. Eerder werd al bekendgemaakt dat Måneskin de headliner van vrijdag 5 juli is, Dua Lipa die van zaterdag 6 juli en de Foo Fighters die van zondag 7 juli. Andere artiesten die op de line-up van het festival prijken, zijn onder anderen Sum 41, Yungblud, Avril Lavinge en Snow Patrol.

Kaartjes voor Rock Werchter gaan vrijdag 1 december om 10.00 uur in de verkoop.