PlayStation dropt nieuwe 'Spider-Man 2' beelden

Nico De Greef-26 mei 2023 om 14:37

Tijdens de PlayStation Showcase werd maar liefst meer dan 10 minuten aan gameplay van de aankomende Marvel-game Spider-Man 2 getoond. Een releasedatum voor de game werd nog niet bekendgemaakt, al zal het spel wel nog dit jaar uitkomen voor de PlayStation 5.

Een uitgebreide gameplay-video toont dat Peter Parker en Miles Morales in de aankomende sequel het op moeten nemen tegen een reeks nieuwe superschurken waaronder Kraven the Hunter en Dr. Curt Conners aka. The Lizard. De Kraven's Hunters zitten achter Lizard aan en Peter en Miles moeten hen zien tegen te houden. Daarbij zullen spelers tussen de twee helden kunnen schakelen.

De webslingeraars krijgen ook tal van nieuwe vaardigheden en handige gadgets. Zo zien we Miles met Web Wings waarmee hij door het luchtruim kan zweven. Peter's superheldenpak heeft dan weer een totale make-over gekregen met de toevoeging van de symbioot, een gevaarlijk levend organisme die de controle over zijn gastheer kan nemen.

Marvel's Spider-Man 2 wordt ontwikkeld door Insomniac Games en moet deze herfst uitkomen op de PlayStation 5.

Habbo Hotel maakt een comeback

Karen Luiken-20 juni 2024 om 06:29

Habbo Hotel is weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. De makers van het spel hebben de versie die in 2005 gelanceerd werd een nieuw leven ingeblazen.

Op de website van Habbo Hotel staat dat een van de Habbo-ontwikkelaars begin dit jaar een oude server met verloren bestanden ontdekte. Dat heeft als resultaat dat het nostalgische spel met een paar aanpassingen nu opnieuw is gelanceerd voor moderne computers, inclusief alle iconische onderdelen die de game met zich meebrengt.

Habbo Hotel is een virtueel hotel waar je kunt chillen met je vrienden, nieuwe vrienden kunt ontmoeten, je eigen persoonlijke ruimte kunt creëren en inrichten, en kunt deelnemen aan allerlei activiteiten en wedstrijden. Hoewel dit allemaal heel onschuldig klinkt, is het spel alleen geschikt voor 18-plussers.

Nintendo brengt later dit jaar een nieuwe Mario & Luigi rpg uit

Nico De Greef-19 juni 2024 om 15:06

Nintendo heeft de volgende game in de Mario & Luigi rpg-reeks aangekondigd. Mario & Luigi: Brotherhood moet op 7 november verschijnen voor de Nintendo Switch. Een eerste trailer van het spel werd eveneens vrijgegeven.

Negen jaar na de release van het laatste spel, Mario & Luigi: Paper Jam, komt Nintendo dit jaar eindelijk met een vervolg: Mario & Luigi: Brotherhood. In dit vervolg maken de bekende Italiaanse broers hun grootste zeereis ooit en komen ze terecht op verschillende al dan niet tropische eilanden.

Net als in voorgaande M&L games zullen de broers opnieuw de koppen bij elkaar moeten steken om puzzels op te lossen en om vijanden te baas te kunnen. Maar ze staan er gelukkig niet helemaal alleen voor: onderweg zal het duo namelijk tal van nieuwe vrienden kunnen ontmoeten die hen mogelijk een handje kunnen helpen, maar ook enkele bekende gezichten tegen het lijf lopen zoals Peach en Bowser.

Mario & Luigi: Brotherhood is het zesde deel in de M&L rpg-reeks en is een turn-based rollenspel waarin de speler beide broers tegelijkertijd bestuurd. Het doel van het spel is om Mario & Luigi te laten samenwerken om zo unieke en coole gevechtscombo's te lanceren.

De eerste vijf spellen in de reeks werden ontwikkeld door gamestudio Alphadream. Echter in 2019 vroeg de ontwikkelaar onverwacht het faillissement aan en sloot het bedrijf uiteindelijk de deuren. Wie de nieuwe ontwikkelaar van de reeks is geworden, is op moment van schrijven niet bekend.

Bekijk hier de trailer van Mario & Luigi: Brotherhood

Ontdek meer