Horrorversie over 'Cinderella' in de maak

Karen Luiken-24 mei 2023 om 06:45

Horrorversies van klassieke Disney-films blijken een regelrechte hit. Na Winnie the Pooh, Bambi en Peter Pan krijgt nu ook Assepoester een angstaanjagende bewerking.

Louisa Warren van ChampDog Films staat aan het hoofd van de film die ‘Cinderella’s Curse’ gaat heten. “Assepoester waar we allemaal van houden en die we allemaal kennen, krijgt een unieke draai”, belooft ze volgens Bloody Disgusting. “Ze zal verantwoordelijk zijn voor een aantal gruwelijke sterfgevallen.”

Hoewel er niet meer details worden gegeven, weten we nu dus dat Assepoester in de film zal veranderen in een bloeddorstige moordenaar. Maar wie worden haar prooien? Zijn het haar slechte stiefzussen en stiefmoeder? Of wordt de goede fee die in de originele film zo lief en behulpzaam is het slachtoffer?

Holi: zo duur was het kapsel van Halle Bailey in 'The Little Mermaid'

Karen Luiken-30 mei 2023 om 14:17

De gloednieuwe film ‘The Little Mermaid’ heeft veel geld gekost. In het totaal zo’n 200 miljoen dollar, waarvan een behoorlijk deel naar de oranje lokken van hoofdrolspeelster Halle Bailey zijn gegaan.

Het was belangrijk dat Halle, die al jaren dreadlocks draagt, oranje haar zou krijgen voor haar hoofdrol in ‘The Little Mermaid’. Ze hadden natuurlijk een pruik voor haar kunnen kopen, maar in plaats daarvan werd gekozen voor een andere optie. Een veel duurdere optie. Haarstyliste Camille Friend werd ingeschakeld en zorgde ervoor dat de dreadlocks van Halle een oranje gloed kregen.

Hoe ze dat heeft gedaan? De bestaande dreadlocks van Halle zijn bewaard gebleven en daar zijn drie verschillende kleuren rood omheen gewikkeld. “We hebben de interne structuur van haar haren niet aangepast”, vertelt de haarstyliste volgens Variety. Wel moesten er soms stukken haar verwijderd worden en opnieuw worden aangebracht.

Al met al heeft het uren geduurd voordat het kapsel van Halle perfect was. En tja, dat kost natuurlijk geld. “Minimaal 140.000 euro”, zegt de haarstyliste.

'The Witcher' verlengd met vijfde seizoen

Karen Luiken-30 mei 2023 om 05:51

Hoewel het derde en vierde seizoen nog niet eens zijn verschenen, hebben de makers van ‘The Witcher’ nú al bekendgemaakt dat er ook al een vijfde seizoen van de hitserie in aantocht is.

Het derde seizoen zal vanaf 29 juni op Netflix te zien zijn. De opnames van het vierde seizoen zijn nog niet van start gegaan, maar toch zijn de voorbereidingen voor het vijfde seizoen al wel begonnen. Casting director Sophie Holland zegt dat de eerste stappen zijn gezet.

Acteur Henry Cavill is in het derde seizoen voor de laatste keer te zien als Geralt van Rivia, die hij al sinds het begin van de serie speelt. Daarna wordt de rol over genomen door Liam Hemsworth.

Ontdek meer