Eerste aflevering van 'Rainbow Remco' vanaf nu te zien op Streamz

Karen Luiken-24 mei 2023 om 06:25

Het staat in het geheugen gegrift van veel fans: het moment waarop werd aangekondigd dat Remco Evenepoel de Giro d’Italia moest verlaten vanwege corona. Hoe de topsporter en zijn team dat beleefden, is vanaf vandaag te zien in de proloog van de documentaire ‘Rainbow Remco’.

De proloog is de voorloper van de driedelige docu die later dit jaar verschijnt. In de eerste aflevering, die vanaf 12.00 uur vandaag te zien is en 20 minuten duurt, zien we hoe Remco de laatste 24 uur van de Giro d’Italia beleefde. Wat een hoogtepunt van zijn carrière moest worden, eindigde in een nachtmerrie.

Remco wordt in de reeks gevolgd door Average Rob. Als nieuwsgierige leerling aan zijn zijde bekijkt de influencer vanaf de zijlijn hoe Remco en zijn team terug proberen te slaan tijdens de belangrijke wedstrijden dit jaar. Hij polst naar zijn gevoel, ambities, worstelingen en angsten. “Als er één iemand is die kan bouncebacken als geen ander, dan is het wel Remco ‘Aero Boulet Special’ Evenepoel”, aldus Rob.

'The Witcher' verlengd met vijfde seizoen

Karen Luiken-30 mei 2023 om 05:51

Hoewel het derde en vierde seizoen nog niet eens zijn verschenen, hebben de makers van ‘The Witcher’ nú al bekendgemaakt dat er ook al een vijfde seizoen van de hitserie in aantocht is.

Het derde seizoen zal vanaf 29 juni op Netflix te zien zijn. De opnames van het vierde seizoen zijn nog niet van start gegaan, maar toch zijn de voorbereidingen voor het vijfde seizoen al wel begonnen. Casting director Sophie Holland zegt dat de eerste stappen zijn gezet.

Acteur Henry Cavill is in het derde seizoen voor de laatste keer te zien als Geralt van Rivia, die hij al sinds het begin van de serie speelt. Daarna wordt de rol over genomen door Liam Hemsworth.

Scifi-serie 'The 100' niet langer beschikbaar op Netflix

Nico De Greef-27 mei 2023 om 13:34

Fans van de sciencefiction-serie The 100 krijgen deze week slecht nieuws te verwerken, want de reeks is niet langer beschikbaar om te streamen op Netflix.

Dat de reeks deze maand in enkele landen van Netflix zou verdwijnen, was al even bekend, maar welke landen er precies getroffen zouden worden, was niet helemaal duidelijk. Nu blijkt dat niet enkel Nederland maar ook België bij de verliezers horen, want alle 7 seizoenen van de populaire sciencefiction-reeks zijn in beide landen sinds deze week niet langer beschikbaar om te streamen. Wie recent was begonnen aan een marathon van The 100 heeft met andere woorden dus dikke pech.

May we meet again

Hoewel de reeks momenteel niet meer op Netflix bekeken kan worden, betekent dat niet dat de reeks nooit zal terugkeren naar de streamingdienst. Series en films die niet door Netflix zelf worden geproduceerd, zoals in dit geval, worden namelijk op regelmatige basis verwijderd wanneer de licentieovereenkomst (een deal tussen twee partijenen waarin wordt vastgelegd hoelang een film of serie op een platform mag worden vertoond) met productiebedrijven afloopt. Wanneer dat gebeurd (en dit kan verschillen per land), moeten de producenten dus een nieuwe deal maken. In de meeste gevallen duurt het enkele jaren vooraleer er een nieuwe deal wordt gemaakt.

The 100 speelt zich af in een wereld waarin onze planeet onbewoonbaar is geworden. Vanuit een gigantisch ruimtestation worden uiteindelijk 100 jeugddelinquenten teruggestuurd om het aardoppervlak te verkennen. Eens aangekomen op aarde, ontdekken ze echter dat ze helemaal niet alleen zijn.

Ontdek meer