Mannen plassen liever zittend dan staand, blijkt uit onderzoek

Karen Luiken-23 mei 2023 om 13:37- Foto:

Photo by Help Stay on Unsplash

De ene man zit tijdens het plassen, de ander staat liever. Maar wat doet de meerderheid? Uit nieuw onderzoek is gebleken dat er stiekem best veel heren zijn die hun behoefte lui en al zittend op de toiletpot doen.

Voor de studie zijn mannen uit dertien verschillende landen ondervraagd naar hun badkamergewoonten. Duitse mannen blijken het vaakst te zitten tijdens het plassen. LadBible meldt dat 62 procent dit doet. In Zweden gaat het om 50 procent, in Australië om 39 procent en in Italië om 34 procent. Britse mannen urineren vaker staand: bij deze groep doet slechts 24 procent het zittend.

Allemaal leuk en aardig, maar wat kun je nou eigenlijk het beste doen? Op die vraag hebben onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum een helder antwoord. Zij verklaren dat je je blaas grondiger en sneller leegt als je zittend plast. “De zittende positie heeft de voorkeur boven de staande”, zo klinkt het.

Viervoeter breekt record voor langste hondentong

Karen Luiken-07 juni 2023 om 09:07

Er zijn heel veel honden met een lange tong, maar er kan er natuurlijk maar één het langst zijn. En die titel gaat naar de 3-jarige hond Zoey uit het Amerikaanse Louisiana. Zij heeft een tong van maar liefst 12,7 centimeter lang.

Zoey’s baasjes Drew en Sadie wisten dat hun harige viervoeter een lange tong had, maar wisten niet dat die langer was dan die van elke andere hond ter wereld. Daar kwamen ze pas achter toen Drew naar de website van Guinness World Records ging en zag dat het huidige record op naam stond van een sint-bernard genaamd Mochi. Die had een tong van 18,58 centimeter lang, maar was inmiddels overleden.

Drew besloot om een poging te wagen en stuurde foto’s, video’s en verklaringen van Zoey’s tong naar Guinness World Record. Met succes: na een paar maanden ontving hij een certificaat waaruit blijkt dat Zoey nu officieel het wereldrecord heeft voor de langste tong van een levende hond.

Dit is waarom je nooit naakt zou moeten slapen

Karen Luiken-07 juni 2023 om 08:46- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee soorten mensen: de een slaapt in een pyjama (of iets dat daarop lijkt), de ander slaapt naakt. Hoor jij in de laatste categorie thuis? Dan hebben we slecht nieuws voor je.

Slapen zonder kleren is helemaal niet zo onschuldig als je denkt. Een expert van het TikTok-account Shut Eye legt uit hoe dat komt en zegt dat het allemaal te maken heeft met de scheten die je ’s nachts laat. “De gemiddelde persoon laat 15 tot 25 scheten per dag, soms ook ’s nachts. Een wetenschappelijke studie heeft bewezen dat elke keer als je een scheet laat, er een kleine hoeveelheid ontlasting vrijkomt.”

Bij naaktslapers komt die ontlasting in bed terecht en daar woelen ze vervolgens doorheen. Vertik je het om toch kleren aan te trekken? Dan wordt er aangeraden om minstens één keer per week je beddengoed te wassen.

Ontdek meer