Nieuwe 'Mortal Kombat' wordt reboot van franchise

Nico De Greef-18 mei 2023 om 13:43

Ontwikkelaar NetherRealm Studios en Warner Bros. Games hebben het volgende deel in de Mortal Kombat-franchise aangekondigd. Dat zal geen vervolg op Mortal Kombat 11 worden, maar een reboot van de franchise. De game moet later dit jaar verschijnen op PC en console.

In Mortal Kombat 1 worden spelers geïntroduceerd aan een herboren Mortal Kombat-universum die werd vormgegeven door de Vuurgod Liu Kang. Naast de terugkerende Story Mode en speelbare karakters zoals Scorpion, Sub-Zero, Mileena en Kitana, krijgt de reboot daarnaast een opgefrist vechtsysteem, gloednieuwe spelmodi en uiteraard een heleboel nieuwe bloederige finishing moves.

Zo zullen spelers onder andere de hulp van Kameo Fighters kunnen inschakelen. Dit zijn unieke karakters die de speler bijstaan tijdens gevechten en kunnen door de speler via een apart roster worden geselecteerd.

Mortal Kombat 1 is in ontwikkeling voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC en Nintendo Switch. De game verschijnt op 19 september.

Bekijk hieronder de reveal trailer van Mortal Kombat 1:

'De Sims 4' kondigt vitiligo-optie aan

Simon Smetryns-14 februari 2024 om 09:30

EA en Maxis hebben vandaag een vitiligo-optie gelanceerd voor 'De Sims 4', beschikbaar via een gratis update. Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om pigmentvlekken voor hun Sim te bepalen.

Deze nieuwe optie biedt spelers de mogelijkheid om Sims van alle leeftijden te voorzien van verschillende patronen van pigmentvlekken op het gezicht, bovenlichaam, onderlichaam, armen en benen.

Ter ondersteuning van deze grote update, heeft het team van 'De Sims 4' nauw samengewerkt met supermodel en beauty-ondernemer Winnie Harlow. Dankzij de samenwerking kreeg het team meer inzicht in de pigmentvlekken en konden ze een speelbare Sim creëren die geïnspireerd is op Winnie.

Nieuwe Yu-Gi-Oh! TCG-uitbreiding 'Maze of Millennia' nu verkrijgbaar

Nico De Greef-28 januari 2024 om 14:07

De nieuwe Yu-Gi-Oh! TCG-uitbreiding 'Maze of Millennia' is nu verkrijgbaar bij alle deelnemende winkels.

Konami Digital Entertainment heeft de eerste uitbreiding van het jaar uitgebracht voor de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game. De nieuwe set brengt een handvol lang achter gezochte kaarten naar het fysieke spel die voordien enkel in de anime bestonden. Ook worden de nieuwe archetypes 'Wheel' en 'Earthbound Servant' geïntroduceerd.

Spelers kunnen vanaf nu hun handen leggen op tal van nieuwe speelkaarten waaronder de Spells Eye of Illusion en Bonfire. Eerstgenoemde spell card werd door Pegasus gebruikt in de originele 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters'-anime tijdens zijn eerste duel met Yugi Muto. Bonfire maakte zijn debuut in het derde seizoen van 'Yu-Gi-Oh! GX' en laat spelers een willekeurig Level 4 (of lager) Pyro-type monster uit hun Deck aan hun hand toevoegen zonder daarbij een kost te betalen. Daarnaast kunnen spelers ook uitkijken naar de eerste druk van het Xyz-monster Number 1: Infection Buzzking.

Voorts is er ook goed nieuws voor fans van Flame Swordsman, een van de iconische monsters van Joey Wheeler uit de originele 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters'-anime. Voor de eerste keer ooit in de TCG krijgt de kaart namelijk nieuwe support!

'Maze of Millennia' bevat in totaal 85 kaarten (7 per pack) waarvan de helft gloednieuw zijn. De set bevat ook reprints voor verschillende archetypes & thema's waaronder Earthbound, Supreme King, Altergeist en meer.

©Konami Digital Entertainment

Ontdek meer