PlayStation geeft volgende week nieuwe showcase

Nico De Greef-17 mei 2023 om 14:45

Sony heeft aangekondigd dat er volgende week woensdag een nieuwe PlayStation Showcase zal plaatsvinden. De livestream zal op YouTube en Twitch worden uitgezonden en bevat aankondigingen van nieuwe games die momenteel in ontwikkeling zijn voor de PlayStation-consoles.

Volgens Sony zal de showcase iets langer dan een uur gaan duren en een resum nieuwe PS5 en PSVR2-games onthullen die afkomstig zijn van ontwikkelaars van over de hele wereld. Zo zullen fans niet enkel een eerste blik op nieuwe titels van PlayStation Studios (de eigen studios's van Sony) voorgeschoteld krijgen, maar ook indie-games en andere spellen afkomstig van third party-ontwikkelaars.

De showcase gaat op woensdagavond 22:00 uur (locale tijd) van start en kan gevolgd worden via de officiële YouTube en Twitch-kanalen van PlayStation.

Welke aankondigingen hoop jij te zien? Laat het speculeren beginnen!

Populaire streamer Ninja heeft huidkanker

Chelsy Vanlerberghe-27 maart 2024 om 16:05

De bekende streamer Tyler 'Ninja' Blevens heeft bekendgemaakt hij een vorm van huidkanker heeft. Dat ontdekte hij nadat hij een vlek op de onderkant van zijn voet had laten onderzoeken.

Ninja is de meest gevolgde streamer op het platform Twitch, waar hij meer dan 19 miljoen volgers heeft. Zijn volgers kunnen daar meevolgen hoe hij videogames speelt, zoals Fortnite.

In een bericht op X, het vroegere Twitter, vertelt de gamer dat de kanker is vastgesteld na een jaarlijkse controle van zijn moedervlekken. De dermatoloog heeft toen een melanoom vastgesteld. "Er was een moedervlek onder mijn voet die ze wouden verwijderen om zeker te zijn," vertelt hij op X. "Het is schrikken, maar ze zijn optimistisch dat we het in een vroeg stadium hebben ontdekt."

Naar eigen zeggen wordt er ook een tweede vlek onderzocht. Hij adviseert zijn miljoenen volgers om hun huid te laten controleren.

Te veel gamen zorgt voor erectieproblemen, zeggen wetenschappers

Chelsy Vanlerberghe-21 maart 2024 om 10:47

Chinese wetenschappers hebben ontdekt dat als je te lang achter je computer zit, de kans op erectiestoornissen toeneemt. Te veel schermtijd maakt mannen letterlijk 'zacht'.

Uit onderzoek blijkt dat langdurig computergebruik ervoor zorgt dat je minder van een bepaald hormoon aanmaakt, het follikelstimulerend hormoon (FSH). Samen met testosteron is dat hormoon verantwoordelijk voor het aanmaken van zaadcellen bij jongens. En als dat proces wordt verstoord, kan dat leiden tot erectiestoornissen.

Het probleem zit niet enkel in het gamen. Tv kijken of rondrijden zonder doel, hebben hetzelfde effect.

Maar er is geen reden om meteen je schermen en gameconsoles in de vuilbak te gooien, want je kan dit probleem tegengaan door meer te bewegen.

Ontdek meer