Volledige line-up CORE Festival bekend

Karen Luiken-16 mei 2023 om 08:02

Met nog tien dagen te gaan voor de tweede editie van CORE Festival losbarst, heeft de organisatie het complete programma bekendgemaakt. Zowel het uitgebreide kunstprogramma als de volledige line-up is gelost.

Laten we beginnen met de line-up. Daar staan vanaf vandaag de namen op van Afriqua, Alfred Anders, Angie, Coline Cornélis, Diane, ego8, eugene, freq444, GÆRALD XOXO, Glints, Jaïa Rose, Kappen, L4U, LEEON, Magi Merlin, MAVEE, Mosley Jr, Ninette, Promis3, RaqL, RORI, Rostgoed en Zonmai.

Zij voegen zich bij de artiesten die eerder al werden aangekondigd, zoals Angèle, Moderat, alt-J, NxWorries (Anderson .Paak & Knxwledge), Little Simz, Masego, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Channel Tres, Pusha T, Goldband, PinkPantheress, Honey Dijon, Eliza Rose, The Blessed Madonna en Jayda G.

Naast muziek kunnen bezoekers ook genieten van natuur en een parcours van unieke kunstinstallaties. Kunstenaars als de Brusselse klimaatactivist en beeldkunstenaar Joanie Lemercier, het Londense duo Reality is__ en de Antwerpse scenografe Fleur Roggeman lenen daar hun werk voor uit.

Tickets voor het tweedaagse boutique festival in het schilderachtige Brusselse Ossegempark tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 27 en zondag 28 mei zijn te koop via corefestival.com.

Mumford & Sons vervangt Stromae tijdens Rock Werchter

Karen Luiken-05 juni 2023 om 16:18

Rock Werchter heeft een vervanger gevonden voor Stromae. Het plekje dat de zanger achterliet omdat hij met gezondheidsproblemen kampt, wordt opgevuld door Mumford & Sons. Dat maakt het festival bekend via social media.

“Het was bijna onmogelijk om de plek op te vullen die Stromae achterliet, maar Mumford & Sons heeft onze uitnodiging geaccepteerd”, aldus de organisatie van Rock Werchter. “We vinden het geweldig dat we ze opnieuw welkom mogen heten nadat ze hier in 2019 ook al waren. Dit wordt de eerste Europese show van de band in drie jaar tijd.”

Stromae maakte vorige maand bekend dat hij al zijn optredens moest cancelen vanwege gezondheidsproblemen. “Ik hoopte dat ik snel beter zou worden zodat ik mijn tour op kon pakken en mijn fans weer kon ontmoeten, maar helaas moet ik accepteren dat de genezing langer duurt dan verwacht”, aldus Stromae. “Ik vind het verschrikkelijk dat ik de rest van mijn tour moet cancelen. Deze beslissing was niet gemakkelijk, maar wel nodig om beter te kunnen worden.”

Dance D-Vision kondigt nieuwe artiesten aan

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:14

De line-up van Dance D-Vision wordt groter en groter. De organisatie van het festival heeft gisteren maar liefst elf nieuwe namen aangekondigd.

$hirak is een van de nieuwe namen die in het weekend van 4 en 5 augustus voor muziek zal zorgen tijdens Dance D-Vision. Hij wordt op het affiche vergezeld door Blushxblush, Cherry Moon Trax, DJ Licious, Gladde paling, Jorden Dux, Manuals, Michiel Cnudde, Omdat Het Kan & Average Rob, Sven Lanvin en Zof. Eerder werden Jebroer, Michael Amani, Natte Visstick, Regi, Pauline en Ronny Retro al aangekondigd.

TAGMAG zal een van de stages van Dance D-Vision hosten. Verder is er dit jaar voor het eerst ook een camping bij het festival. Deze bevindt zich aan de Zwembadstraat in Zottegem, vlakbij het festivalterrein.

Alle info en tickets vind je hier.

Ontdek meer