Volledige line-up CORE Festival bekend

Karen Luiken-16 mei 2023 om 08:02

Met nog tien dagen te gaan voor de tweede editie van CORE Festival losbarst, heeft de organisatie het complete programma bekendgemaakt. Zowel het uitgebreide kunstprogramma als de volledige line-up is gelost.

Laten we beginnen met de line-up. Daar staan vanaf vandaag de namen op van Afriqua, Alfred Anders, Angie, Coline Cornélis, Diane, ego8, eugene, freq444, GÆRALD XOXO, Glints, Jaïa Rose, Kappen, L4U, LEEON, Magi Merlin, MAVEE, Mosley Jr, Ninette, Promis3, RaqL, RORI, Rostgoed en Zonmai.

Zij voegen zich bij de artiesten die eerder al werden aangekondigd, zoals Angèle, Moderat, alt-J, NxWorries (Anderson .Paak & Knxwledge), Little Simz, Masego, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Channel Tres, Pusha T, Goldband, PinkPantheress, Honey Dijon, Eliza Rose, The Blessed Madonna en Jayda G.

Naast muziek kunnen bezoekers ook genieten van natuur en een parcours van unieke kunstinstallaties. Kunstenaars als de Brusselse klimaatactivist en beeldkunstenaar Joanie Lemercier, het Londense duo Reality is__ en de Antwerpse scenografe Fleur Roggeman lenen daar hun werk voor uit.

Tickets voor het tweedaagse boutique festival in het schilderachtige Brusselse Ossegempark tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 27 en zondag 28 mei zijn te koop via corefestival.com.

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten krijgt nieuwe plek

Simon Smetryns-10 juli 2024 om 12:16

Het meldpunt grensoverschrijdend gedrag op de Gentse Feesten verhuist naar de Bibliotheekstraat 1, tussen Sint-Jacobs en het Baudelopark, en zal 10 dagen open zijn van 23u30 uur tot 8u30. Daarnaast krijgen onder meer barpersoneel, pleinverantwoordelijken en medewerkers van het Rode Kruis een opleiding om slachtoffers van ongewenst gedrag op te vangen.

Voor de derde keer zorgt de Stad Gent samen met Trefpunt, Vlasmarkt en FLOW Gent voor een meldpunt rond grensoverschrijdend gedrag op de Gentse Feesten. Wie slachtoffer is van ongewenst gedrag of discriminatie, kan er (anoniem) terecht. De medewerkers van FLOW bieden hen de hulp die ze nodig hebben.

Het meldpunt verhuist naar een rustigere, toegankelijkere plek aan de Bibliotheekstraat 1, tussen Sint-Jacobs en het Baudelopark. Het is tijdens de Gentse Feesten elke dag open van 23u30 uur tot 8u30.

Opleidingen op maat

Dit jaar krijgen ook de medewerkers van het Rode Kruis een extra opleiding zodat zij signalen bij slachtoffers nog beter kunnen detecteren en hen waar nodig doorverwijzen naar onder andere de politie of het Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Net zoals de vorige jaren volgen ook barpersoneel, pleinverantwoordelijken en de medewerkers van Ivago zo'n opleiding. Zij zijn vaak getuige of eerste aanspreekpunt voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag.

Onder het motto 'Nee is nee, enkel ja is ok' gaan de Gentse Feesten voor een integrale aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Naast het meldpunt is er ook een sensibiliseringscampagne naar bezoekers.

"Feesten moet je kunnen doen zonder zorgen. Daarom nemen we hier verder het voortouw in. De boodschap blijft heel duidelijk: nee is nee. En draag goed zorg voor elkaar," laat burgemeester Mathias De Clercq weten.

Als je maar één bodypart zou mogen scheren, welke zou dat dan zijn?

Simon Smetryns-08 juli 2024 om 16:20

De eerste festivalnacht hakt erin, maar gelukkig is de Philips Refresh Bar er om de festivalgangers terug op te knappen! Borsthaar, beenhaar of teenhaar? Philips OneBlade to the rescue! Clémentine stelt scherpe vragen.

Ontdek meer