Dit is waarom je je tandenborstel niet in de badkamer moet bewaren

Karen Luiken-14 mei 2023 om 09:30- Foto:

Photo by Joshua Hoehne on Unsplash

Het klinkt misschien onlogisch, maar het is geen goed idee om je tandenborstel in de badkamer te bewaren. Wie dat wel doet, heeft er waarschijnlijk heel veel bacteriën, plas- en kakdeeltjes op zitten. Yikes!

Een badkamer is vaak voorzien van een toilet. Als dat bij jou niet het geval is, kun je opgelucht ademhalen en geldt deze informatie niet voor jou. Maar voor alle anderen is dit een goede waarschuwing.

LadBible schrijft dat een toilet een ‘ontlastingsfontein’ veroorzaakt als je doorspoelt en dat de omgeving vervolgens een soort regendouche krijgt met kleine druppeltjes kak, plas en al het andere dat in je toilet wordt gedeponeerd.

Je ziet het misschien niet, maar alles wat in de buurt van de wc staat, wordt geraakt. En ja, dat geldt ook voor jouw tandenborstel waar jij (als het goed is) twee keer per dag je tanden mee poetst…

Je kunt je tandenborstel volgens experts beter op je slaapkamer bewaren. Maar omdat dit dan weer totaal onhandig is, kun je jouw exemplaar ook voorzien van een soort kapje. Of je legt 'm veilig in een lade, dat kan ook.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer